Eskişehir'de Miraç Kandili Camilerde Dualarla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Miraç Kandili Camilerde Dualarla Kutlandı

Eskişehir\'de Miraç Kandili Camilerde Dualarla Kutlandı

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Eskişehir’de de Miraç Kandili camilerde huşu içinde kutlandı.

26.05.2014 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Eskişehir'de de Miraç Kandili camilerde huşu içinde kutlandı.

Eskişehir'in Odunpazarı Müftülüğüne bağlı Büyükdere Mahallesi, Mehmet Osman Caddesinde yer alan Anadolu Nasrettin Hoca Camii'ndeki kandil kutlamasında, camiyi dolduran cemaat namaz kılıp dualara eşlik etti. Miracın, Peygamber efendimizin Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya ve oradan da Cenab-ı Allah'ın huzuruna çıktığı manevi yolculuk olduğunu cemaate ifade eden Cami imamı Ahmet Geçek, "Biz inanan Müslümanlar olarak bir kez daha miraç kandilini idrak etmenin feyzi içersindeyiz. Hazreti Muhammed'in yaşadığı büyük buluşma, Allah'ın sonsuzluğuna büyüklüğüne, birliğine yapılan en görkemli şahitliktir. Bu gece ellerimizi semaya açıp af ve mağfiret dilemeliyiz" dedi.

Bu şahitliğin ve manevi tecrübenin müminin miracı olan namaz ile taçlandırılmasının, Miraç hediyesi ayetlerde bildirilen sorumluluk bilincinin, Allah'tan başkasına kulluk etmeyenlerin günahlarının bağışlanacağı ve sonunda cennete gireceği müjdesinin, Mirac'ın, inananları sonsuzluğa götüren yüce değerleri olduğunu belirten Geçek, şöyle devam etti:

"Miraç, bizim için yüceliş ve yükseliştir. Beşeriyetin insanlığa, fiziğin metafiziğe, bedenin ruha, ruhun sahibine, kulun Allah'a yükselişidir. Her yıl gelen Miraç, her şeyden önce bizlere hem yücelme ve yükselme yollarının yegane sahibinin Allah olduğunu hem de birey, toplum ve insanlık alemi olarak gerek bu dünyada gerekse öte dünyada yücelmemizi ve yükselmemizi sağlayacak değerler manzumesini hatırlatmaktadır."

Daha sonra Anadolu Nasrettin Hoca Camii'nin eski imamı İsmail Şen, yatsı namazını kıldırıldıktan sonra dua ettirdi. Şen, "Hadis kitaplarında rivayet edildiği üzere Hz. Peygamber, Burak ile Beytü'l Makdis'e vardıktan sonra oradaki büyük ve sert kayadan göğe çıkarıldı. Her bir gökte peygamberlerden biriyle görüştü, nice nice melekler gördü. Cennet ve lokum ikram edildi. Cehennemin durumlarını gördü, Sidre-i Münteha'ya geçti, Allah'ın meleküt aleminden bir çok acaib şeyler gördü. Nihayet beş vakit namazın farz kılınması emri ile aynı gecede geri döndü" diye konuştu.

İki rekat tespih namazın kılınmasının ardından camii çıkışı cemaate gülsuyu ve lokum ikram edildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Miraç Kandili Camilerde Dualarla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement