Eskişehir'de "Sakaryabaşı'nın Notaları" Sergisi - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de "Sakaryabaşı'nın Notaları" Sergisi

Eskişehir\'de "Sakaryabaşı\'nın Notaları" Sergisi

Eskişehir Sualtı Görüntüleme ve Araştırma Merkezi (ESGAM) tarafından Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’nın destekleriyle “Sakaryabaşı’nın Notaları” karma sergisi açıldı.

04.05.2014 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Sualtı Görüntüleme ve Araştırma Merkezi (ESGAM) tarafından Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın destekleriyle "Sakaryabaşı'nın Notaları" karma sergisi açıldı.

Eti Arkeoloji Müzesi'ndeki serginin açılışına, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen, ESGAM Genel Koordinatörü Erkan Balk ve diğer ilgiler katıldı.

Sergi açılışı öncesi konuşan Milletvekili Can, kendisinin de desteklediği Çifteler Sakaryabaşı Projesi'nin amacına ulaştığını ve projeye destek verenlere teşekkür ederek, kentte bu tür çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.

Vali Yardımcısı Günay ise, bahse konu Sakaryabaşı alanının çok özel bir alan olduğuna dikkat çekerek, buranın yıpratılmaması, korunması gerektiğini kaydetti.

Sakaryabaşı'nın ilerleyen zamanlarda dalgıç turizmine de açılacağını "Burayı şimdi dalmaya açarsak yüzlerce insan hücum edip dalmaya çalışacak. Ama daldıracağımız yer koca bir deniz değil ki, küçük birkaç tane göl parçası. Yani burayı hem korumalı hem de dalmaya açmalıyız. Şuanda bütün ilgiler böyle bir yerin var olduğunu duydu ve takip ediyorlar. Biz, "burayı açıyoruz dalmaya" desek gelip dalmaya başlayacaklar ve ilerleyen zamanlarda da açacağız. İkinci bir konu, buradan Çifteler'in yararlanmasıydı. O amaçla da Çifteler Belediyesi'nden rica ettik. Belediyenin kurduğu spor kulübünde yüzme ve sualtı birimleriyle ilgili bölüm açıldı ve o bölümde faaliyetler yürütülecek. Bundan sonra her dalmak isteyen koyduğumuz sınırlar içerisinde gelip burada dalmaya çalışacaklar. Dalıp o görüntüleri görmenin keyfini yaşayacaklar. Umarım 10 sene sonra Çifteler'deki bu yer, herkesin 'burada da dalınıyor' dediği bir yer olur" dedi.

Günay, bahse konu alanı ulusal ve uluslararası seviyede tanıtmak konusunda da çalışmaların sürdüğünü belirtti.

ESGAM Genel Koordinatörü Balk, şuana kadar 443 dalış yaptıklarını ifade ederek, bu dalışlarda yaklaşık 341 dakika 5 saniyelik görüntü ve 2 bine yakın da fotoğraf çektiklerini aktardı.

Şuanda yeni bulgulara ve canlılara rastladıklarını anlatan Balk, "Şuanda hala çok değişik bulgular, sarkıtlar görüyoruz. Yeni yeni canlılar keşfediyoruz. Yeni mağaralar keşfediyoruz. Şuanda proje çok iyi bir durumda gidiyor. İnşallah burayı da dalış turizmine açacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından "Sakaryabaşı'nın Notaları" adlı serginin açılışı protokol erkanının yaptığı kurdele kesiminin ardından açıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de 'Sakaryabaşı'nın Notaları' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement