Eskişehir'de 'Sivas' Anması - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de 'Sivas' Anması

Eskişehir\'de \'Sivas\' Anması

Eskişehir’de Odunpazarı Belediyesi önderliğinde toplam 22 sivil toplum kuruluşu, sendika ve siyasi parti temsilcileri, 2 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan Sivas olaylarında hayatını kaybedenleri, yapılan program ile andı.

02.07.2015 22:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi önderliğinde toplam 22 sivil toplum kuruluşu, sendika ve siyasi parti temsilcileri, 2 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan Sivas olaylarında hayatını kaybedenleri, yapılan program ile andı.

Porsuk Bulvarı Adalar mevkiinde toplanan yüzlerce kişi, 2 Temmuz 1993 yılında Sivas olaylarında yaşamını yitirenler için bir araya geldi.

Adalar'da gerçekleşen programda, toplanan insanlara önce müzik dinletisi yapıldı. Ardından Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt açıklama yaptı. Başkan Kurt, "2 Temmuz Sivas'ta aydınları, insanları diri diri yaktıkları bir gündü. Elbette unutulmamalı, elbette unutturamazlar ancak insanlar ölmeli miydi? İnsanlar yakılmalı mıydı? Bunu sorgulamamız gerekiyor. Bu acı günde yan yana gelen bu örgütleri kutluyorum. Bu örgütler gelecekte Türkiye'nin aydınlığının motoru olmalıdır. Bu örgütlerin yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum Eskişehirliler adına. Yan yana olmalıyız, birlikte olmalıyız, beraber olmalıyız başka türlü kurtuluş yok" şeklinde konuştu.

Daha sonra Madımak Oteli'nde hayatını kaybeden Nesimi Çimen'in oğlu Mazlum Çimen, basın açıklaması yaptı. Çimen, "2 Temmuz 1993 tarihi insanlık tarihinin en acı olayının yaşandığı gündür. Üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen yüreğimizdeki yangın hala devam etmektedir. İnancı, kültürü, kimliği ne olursa olsun Madımak Oteli'nde yaşanan olaylar insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu yaşananlar vahşettir. 2 Temmuz'da yaşanan katliam çağdaşlığa, demokrasiye, barış içinde yaşama ve çok kültürlü dokuya yapılan çirkin bir saldırıdır. Bugün burada kurulan demokrasi platformu hafızalarımızdan sürekli silmeye çalıştıkları katliamı unutturmak isteyenlere karşı örgütlenmektir. Bu platformda 2 Temmuz'u anmak, halka karşı sorumlu olan ve bunun farkında olan aydınlara güç vermektir" diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından Büyük İnsanlık Yürüyüşü ile yüzlerce kişi ellerinde Sivas olaylarında hayatını kaybedenlerin fotoğrafları ve 'Sivas'ı unutma, unutturma' yazılı pankart ile Adalar ve İki Eylül Caddesi istikametinden yaklaşık 3 kilometrelik yolu yürüyerek, Atatürk Bulvarı'nda bulunan Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde yapılacak Sivas olayları ile ilgili panele geldi.

Öte yandan etkinliğe, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Mazlum Çimen, Menderes Samancılar, Sadık Gürbüz ve İsmail Kaya da katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de 'Sivas' Anması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement