Eskişehir'de "Sporla Mutlu Yarınlara" Projesi - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de "Sporla Mutlu Yarınlara" Projesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Çelik: "Bireyin kendini, bedenini tanıması, imkanlarını ve sınırlarını bilmesi açısından spor çok önemli bir yere sahip. Hem çocukların hem de gençlerin enerjilerini atabilecekleri bir alan olan sporu etkin kullanamadığımız için bu imkandan da mahrum.

21.08.2014 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Afşar Çelik, Eskişehir'de hayata geçirilecek "Sporla Mutlu Yarınlara" projesine ilişkin, "Bireyin kendini, bedenini tanıması, imkanlarını ve sınırlarını bilmesi açısından spor çok önemli bir yere sahip. Hem çocukların hem de gençlerin enerjilerini atabilecekleri bir alan olan sporu etkin kullanamadığımız için bu imkandan da mahrum kalıyoruz" dedi.

Çelik, İl Müdürlüğü tarafından Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Eskişehir Valiliği olmak üzere projeye katkı sağlayanlara teşekkür etti. Türkiye'de sporun eğitim sisteminde ve aile kültüründe hak ettiği karşılılığı bulamadığını belirten Çelik, bu nedenle insanların sporun gelişim sürecinde sağladığı katkılardan mahrum kaldığını söyledi.

Sporun, gelişim sürecinde insanlara bedensel imkanlarını ve sınırlarını öğretmesi açısından önemli olduğuna dikkati çeken Çelik, "Bireyin kendini, bedenini tanıması, imkanlarını ve sınırlarını bilmesi açısından spor çok önemli bir yere sahip. Hem çocukların hem de gençlerin enerjilerini atabilecekleri bir alan olan sporu etkin kullanamadığımız için bu imkandan da mahrum kalıyoruz" ifadesini kullandı.

Eskişehir'de hayata geçirilecek projeyle Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koruması altında olan çocukların spor yapma imkanına sahip olacaklarını dile getiren Çelik, şunları söyledi:

"Fakat ben memnuniyetle ve mutlulukla izledim ki en azından bizim Eskişehir ilinde koruma altındaki çocuklarımız böyle bir imkana sahip olacak. Bu projenin çocuklara bedensel, fiziksel gelişimleri açısından, sosyalleşmeleri ve kendi imkanlarını tanımaları bakımından çok katkı sağlayacak."

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın ise projenin sadece spor salonunun iyileştirilmesine katkı sağlamayacağını aynı zamanda kurumun yararlanıcıları açısından birçok anlamda fayda sağlayacak hizmet niteliği taşıdığını kaydetti.

Projenin tanıtımını yapan Sosyal Çalışmacı Ece Uğursın da, yaklaşık 808 bin 101 liralık bütçesi olan projenin 2 Haziran tarihinde başladığını, 1 Haziran 2015 tarihinde ise tamamlanacağını bildirdi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de 'Sporla Mutlu Yarınlara' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement