Eskişehir'de Suruç Protestosu - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Suruç Protestosu

Eskişehir\'de Suruç Protestosu

Eskişehir'de Suruç protestosu Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırı, Eskişehir'de protesto edildi.

24.07.2015 23:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de Suruç protestosu

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 32 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırı, Eskişehir'de protesto edildi.

Köprübaşı Caddesi Sıcak Sular mevkiinde akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 200 kişi 'IŞİD Vuruyor, AKP koruyor. Katillerden hesap sorulacak. Gençlik barış için yürüyor' yazılı pankart açıp yürüyüşe geçti. Çeşitli sloganlar atan kalabalık İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'na kadar yürüdü. Suruç'ta ölenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan kalabalık adına basın açıklamasını Mihriban Aybar okudu. Aybar şöyle dedi:

"19 Temmuz'da birçok ilden Kobane'ye doğru yola çıkan SGDF'lilerin, sınırdan geçiş için ilk başvuruları reddedilmiş, bunun üzerine konaklamak için Suruç'ta bulunan Amara Kültür Merkezi'ne gidilmiştir. 20 Temmuz günü kültür merkezinin bahçesinde açıklama yaparken kitlenin içinde bulunan IŞİD'li bir canlı bombanın intihar saldırısı üzerine 31 yoldaşımız şehit düşmüş, 100'ü aşkın yoldaşımız yaralanmıştır. Şehitlerimizden biri Eskişehir Anarşi İnisiyatifinden Alper Sapan yoldaşımızdı. Bu canice ve hunharca saldırı, halklarımız arasında oluşturulmak istenen dayanışmaya, halklarımızın kurtuluş özlemlerine, birlikte yaşama iradesine, barış ve özgürlüğe, Rojava devrimi ve Kobane direnişine, sosyalist gençliğin devrim ve sosyalizm umutlarına karşı yapılmıştır."

Basın açıklamasının ardından kalabalık 5 dakika süreyle yerde oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Suruç Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ulaş: Aynen eskisehir sizi istemiyor haddinizi aşıyorsunuz def olun yoksa hic biriniz eskisehirde siginamazsiniz hepinizi ve ne mal oldugunuzu biliyoruz yeteeeeer 132 0 Yanıtla
  • Kalyoncu: defolun gidin eskisehirden 0 0 Yanıtla
  • AŞTİ'de Ramazan Bayramı Yoğunluğu
    14:20 AŞTİ'de Ramazan Bayramı Yoğunluğu

    AŞTİ'ye 5-15 Nisan 2024 tarihleri arasında 17 bin 662 otobüs giriş-çıkış yaparken, toplam 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu gerçekleşti. Bayram tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlar peronları doldururken, toplam 17 bin 662 otobüs de AŞTİ'ye giriş-çıkış yaptı. Yoğunluk nedeniyle tatil öncesinde ve tatil boyunca temizlik, güvenlik, trafik gibi konularda tüm önlemler artırılırken süreç boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

  • Yargıtay Başkanlığı Seçimi 19. Turda Sonuçlanamadı
    14:20 Yargıtay Başkanlığı Seçimi 19. Turda Sonuçlanamadı

    Yargıtay Başkanlığı için bugün yapılan seçimin 2 turundan da sonuç alınamadı. Yarın yapılacak 19. turda Mehmet Akarca ve Ömer Kerkez yarışacak.

  • Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi
    14:20 Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi

    Bursa PERDER'in yeni döneminde de başkanlığa aday olan Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden başkan seçildi. Kılıç, önümüzdeki iki yıl boyunca Bursa PERDER'in başkanlık görevini üstlenecek. Seçim öncesi geçmiş dönemin idari ve mali tablosunu açıklayan Kılıç, et fiyatlarındaki indirimin süreceğini ve yeni projelerle güçlü birlikteliği hissettirmek istediklerini belirtti.

  • Yozgat Çamlığı'nda doğaseverler ve motor tutkunları buluştu
    14:19 Yozgat Çamlığı'nda doğaseverler ve motor tutkunları buluştu

    Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen etkinlikte doğaseverler ve motor tutkunları Yozgat Çamlığı'nda bir araya geldi. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, ilin turizm potansiyelini artırmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Balıkesir'de Ramazan Bayramı denetimlerinde 3 milyon TL ceza kesildi
    14:18 Balıkesir'de Ramazan Bayramı denetimlerinde 3 milyon TL ceza kesildi

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Ramazan Bayramı tatili dahil olmak üzere son bir haftada gerçekleştirdiği denetimlerde 417 aranan şahıs ve 925 araç sürücüsüne toplamda 3 milyon 232 bin TL para cezası kesti. Ayrıca, yapılan denetimlerde çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan 417 şahıs yakalandı.


Advertisement