Eskişehir'de Toplu Hayvan Mezarlığı - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Toplu Hayvan Mezarlığı

Eskişehir\'de Toplu Hayvan Mezarlığı

Eskişehir'deki merkez Tepebaşı Belediyesi'nin moloz döküm alanında 4-5 metre derinliğinde kazılan çukurların içerisinde poşetlere konulmuş çok sayıda kedi ve köpek leşi bulundu.

12.05.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'deki merkez Tepebaşı Belediyesi'nin moloz döküm alanında 4-5 metre derinliğinde kazılan çukurların içerisinde poşetlere konulmuş çok sayıda kedi ve köpek leşi bulundu. Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Belediye yetkilileri trafik kazasından ya da hastalıktan telef olan hayvanları kazdıkları çukurların içerisine attıklarını belirtti.

Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt, Zincirkuyu ile Aşağı Söğütönü Mahallesi arasında kalan Tepebaşı Belediyesi'nin moloz döküm alanında toprağa gömülü çok sayıda kedi ve köpeği ölüsü bulduklarını söyledi.

Belediye görevlilerinin iş makineleriyle açtıkları 4-5 metrelik çukurlara poşetler içerisine konulmuş cansız kedi ve köpeklerin atıldığını ve üzerinin toprakla kapatıldığını belirten Duygu Kurt şöyle konuştu:

"Hayvanları poşetleyip poşetleyip kazdıkları 4-5 metrelik çukurlara atmışlar. Her çukurda en az 60-70 köpek ve kedi var. Burası Tepebaşı'nın toplu hayvan mezarlığı. Normalde burası belediyenin moloz döküm alanı. Muhtemel barınağa gitmeden ya da barınakta öldürüyor, sonra gelip buraya atıyorlar. Her poşette 5-6 hayvan var. Çukur tamamen dolu. Bunlar kendi eceliyle ölmemiş. Poşetteki hayvanları çıkarıp baktıklarımızın hiçbiri küpeli değil, hiçbiri trafik kazası geçirip ölmüş gibi durmuyor. Poşetlerin içerisinde ötenazi ilacı bulduk. Maalesef kandırılmış durumdayız Tepebaşı Belediyesi tarafından. Yıllardır hep takdir ettiğimiz bir belediydi. Ama maalesef bir kısım hayvana iyi davranıp barınaklarda, çok büyük kısmını da öldürerek buraya gömüyorlar. Aralarında yavru kediler, yavru köpekler var. Bir poşetten 2 kedi 3 köpek çıkardık. Bunlar bir şekilde buraya getiriliyor. Barınakta mı öldürüyor yol da mı öldürülüyor bilmiyorum ama Tepebaşı'nın ekip araçlarıyla geldiğini kesin olarak biliyoruz. Yasal yollara başvuracağız. Normalde bir hayvanı öldürmenin 800 lira para cezası var. Bunu bakmakla yükümlü olan kamu görevlisi yaparsa o zaman ceza iki katına çıkıyor. Yani öldürülen hayvan başına bin 600 ceza vermeleri gerekiyor."

BELEDİYENİN AÇIKLAMASI

Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Yusuf Selek, trafik kazası ya da hastalıktan ölen hayvanları moloz döküm alanında açtıkları çukurların içerisine gömdüklerini söyledi. Selek hayvanları öldürmediklerini anlatırken şöyle dedi:

"Belediyemize ait Zincirlikuyu şantiyesi yakınlarında ölü bulunan kedi ve köpeklerin, yine belediyemize ait hayvan barınağında 'öldürüldükten' sonra buraya gömüldükleri yolunda bazı kişilerce yapılan açıklama gerçeği yansıtmamaktadır. Geçici Hayvan Barınağımıza trafik kazalı veya sokakta ölü olarak bulunan, hasta, zayıf ve güçten düşmüş pek çok hayvan intikal etmekte. Bakım ve tedavileri yapılanlar yasa gereği alındıkları yere bırakılmakta ya da sahiplendirilmektedir. Bu arada tedavi sürecinde yaşamını yitiren veya ölü bulunan hayvanlar söz konusu edilen Zincirlikuyu'daki alana gömülmektedir. Tepebaşı Belediyesi'ne ait barınak hayvan severler tarafından her zaman ziyaret edilmekte, başka barınaklarla kıyaslama yapılarak memnuniyetlerini dile getirmektedirler. Bu iddialar bizi üzmüş olup yaptığımız çalışmalar halkımız tarafından bilinmektedir.Hayvan Barınağında hayvanların öldürüp bu alana gömüldükleri yolundaki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır." - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Toplu Hayvan Mezarlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement