Eskişehir'de, Türk Dünyası Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de, Türk Dünyası Nevruz Kutlaması

Eskişehir\'de, Türk Dünyası Nevruz Kutlaması

Eskişehir, 'Türk Dünyası Nevruz Kutlamaları'na ev sahipliği yaptı.

21.03.2013 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir, 'Türk Dünyası Nevruz Kutlamaları'na ev sahipliği yaptı. Konuşmalarından ardından nevruz ateşini Vali Kadir Koçdemir yaktı. Vali Koçdemir ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel daha sonra örs üzerinde çekiçle demir dövdü. Yakılan ateşin üzerinden atlayan bir kadın, havadayken bir erkekle çarpışıp yere düştü.

Vilayet Meydanı'ndaki nevruz etkinliğine Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, 1'inci Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ile çok sayıda kişi katıldı.

Odunpazarı Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisiyle başlayan etkinlikte konuşan Vali Kadir Koçdemir, nevruzun yeni bir yılın başlangıcı olduğunu söyledi. Vali Koçdemir, "Öncelikle nevruzun tüm Türk dünyasına, tüm insanlığa barış, huzur getirmesini, Türk dünyasının saadetini, birliğini, dirliğini pekiştirip artırmasını diliyorum. Eskişehir Türkiye'de her yere ve herkese yakın olan bir şehir. Eskişehir Türk dünyasının numunesi olan bir şehir. Eskişehir bu yıl Yunus'un ifadesiyle Türk dünyasına ve dünyaya 'Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz' diyen bir şehir" diye konuştu.

Konuşmalarından ardından Vali Kadir Koçdemir ve beraberindekiler nevruz ateşini yaktı. Vali Koçdemir ve milletvekili Ruhsar Demirel, daha sonra örs üzerinde çekiçle demir dövdü.

ATEŞİN ÜZERİNDEN ATLARKEN HAVADA ÇARPIŞTILAR

Bu arada yakılan ateşin üzerinden aynı anda atlayan bir kadın ile bir erkek temizlik işçisi havadayken çarpıştı. Yere düşen kadını, alanda bulananlar koşup kaldırdı.

Eskişehir Vilayet Meydanı'ndaki nevruz etkinliği Türk Cumhuriyetleri'nden gelen çeşitli halk oyunları ekiplerinin gösterisinin ardından sona erdi.

KA,HT,SK(EK/SS) - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de, Türk Dünyası Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement