Eskişehir'de "Türk Tarihi'nde Damgalar" Konferansı Verildi - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de "Türk Tarihi'nde Damgalar" Konferansı Verildi

Eskişehir\'de "Türk Tarihi\'nde Damgalar" Konferansı Verildi

Eskişehir Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından ‘Türk Tarihinde Damgalar’ konulu konferans verildi.

07.11.2016 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından 'Türk Tarihinde Damgalar' konulu konferans verildi.

Eskişehir Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği'nde düzenlenen konferansa, Eskişehir Tuhafiyeciler Odası Başkanı Sefa Şen, Eskişehir- Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği (ESAB) Başkanı Ahmet Urfalı ile davetliler katıldı. Etkinlikte, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Aksoy tarafından "Türk Tarihinde Damgalar" konulu konferans verildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Eskişehir Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Doğanses, "Aylık periyotlar halinde kültürel dokumuzu sağlamlaştırmak, tarih bilincimizi geliştirmek amacıyla, ilerleyen günlerde derneğimizde akademisyenler tarafından konferanslar verilmeye devam edecektir" dedi.

Doç. Dr. Mustafa Aksoy ise, yaptığı konuşmada, "Nasıl biyolojide DNA'lar varsa, Türk kültüründe de sosyal DNA'lar vardır. Bunlar, Türk tarihinin sosyal DNA'larıdır. Türkler yüzyıllardır Çinliler, Ruslar ve Farslarla iç içe yaşamıştır. Günümüzdeki çağdaş kültür teorisi, Türk damgalarının geleneksel hareketini açıklayamıyor. Türklerin en çok kullandığı damga, koçbaşı damgasıdır" ifadelerini kullandı.

Konferansta dünya tarihindeki ilk pantolon resimleri ve dünyadaki kilim motifleri, karşılaştırmalı olarak sergilenerek sosyal çözümlemesi de anlatıldı. Konferansın sonunda, Doç. Dr. Mustafa Aksoy'a, konferansı sunumundan dolayı 'Teşekkür Plaketi' takdim edildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de 'Türk Tarihi'nde Damgalar' Konferansı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement