Eskişehir'de Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Yerel Seçimlere Doğru

30 Mart yerel seçim çalışmalarını sürdüren CHP Eskişehir örgütü ve belediye başkan adayları, seçim bürolarını peş peşe açmaya devam ediyor.

12.01.2014 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Mart yerel seçim çalışmalarını sürdüren CHP Eskişehir örgütü ve belediye başkan adayları, seçim bürolarını peş peşe açmaya devam ediyor.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Mamure Mahallesi Hasan Polatkan Caddesi üzerinde seçim bürosu açtı. Açılışta halka seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, yeni projelerini seçime bir hafta, 10 gün kala açıklayacağını duyurdu. Büyükerşen, bunun nedenini ise, "Biliyorsunuz daha önce seçimde de öyle yapmıştım. Hatta açıklamadığımız projeleri de yaptık. Şimdi açıklamıyoruz, çünkü projelerimizi alıyorlar. Onların proje yapacak kapasiteleri, yetenekleri yok" şeklinde açıkladı.

Mamura Mahallesi ve çevredeki mahallerinde çocukluğunun geçtiğini vurgulayan Büyükerşen, "Buralar büyüyüp doğduğum mahalle, bu mahallenin çocuğum. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet ederek geldik. Yaptığımız hizmetler ortada. Bu şehirle gurur duyuyorsunuz. Bu mahalleler Fahrettin Kerim Gökay'ı, Cüneyt Arkın'ı, Hasan Polatkan'ı yetiştiren mahalledir. Bu topraklar bereketli topraklardır, yiğit insanların topraklarıdır. Yaptığımız hizmetlerle sizin yüzünüzü yere eğdirmedik. Görev aldığımız sürece de size layık olmaya çalıştık. Yapılan hizmetler bitmedi" dedi.

Hizmetlere devam ettiklerini anlatan Büyükerşen, "Sizlerin çocukları, torunları için hizmet ediyoruz. Yeni hizmetler yolda. Bir sualtı dünyasını hizmete sokacağız. Havalar ısındığı zamanda hayvanat bahçesini de hizmete sokacağız. Tramvayı öncelikli olarak getirdik. Fevzi Çakmak, Esentepe, Şirintepe Mahallesi'ne uzatacağız. 16 kilometrelik yolu 40 kilometreye uzattık. Görüyorsunuz memleketin halini. Emekli şikayetçi, memur işçi öyle, sendikalaşmanın önüne geçtiler. Sivil toplum örgütlerini böldüler. Ekonomiye bakın. Çiftçi ölmüş, tarım ölmüş, hayvancılık ölmüş, ürünleri Akdeniz ülkelerinden alıyoruz. Çiftçinin ürünleri tarlalarda yolun kenarında çürüyor. Eğitim bitti, ordunun, yargının durumunu hepsini biliyoruz. Hak adalet hukuktan eser kalmadı. Bu seçimlerde ilk ihtarı vermeliyiz, genel seçimlerde dersi vermelisiniz" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, Eskişehir'in temiz, namuslu ve alnı açık olduğunu ve bunun da Eskişehir'deki CHP iktidarından kaynaklandığını öne sürdü. Eskişehir'i alacaklarından emin olduklarını, hedeflerinin Türkiye olduğunu anlatan Ataç, "Türkiye'de büyük karmaşa var. Cadı avı var. Türkiye'de kol geziyor. Eskişehir o kadar sakin, o kadar barış içinde. Çünkü burada CHP iktidarı var. İnşallah gelecekte ülkede CHP iktidarı olacak. Eskişehir'i zaten alacağız, hedefimiz Türkiye. Türkiye alınmadığı sürece Eskişehir öksüz kalır" ifadelerini kullandı.

CHP'nin Odunpazarı Belediye Başkan adayı Kazım Kurt da, Eskişehir'in en aydınlık, en modern kent olduğunu kaydetti. Kurt, "Dünyanın örnek gösterilen belediyecilik anlayışı Eskişehir'dir. Türkiye böyle diyor. Eskişehir'i tamamlayamayan Odunpazarı'da bundan sonra şehir olacak. Biz inşallah 30 Mart'tan sonra vereceğiniz desteklerle Odunpazarı'nı da Tepebaşı yapmaya, Köprübaşı yapmaya adayız. Türkiye'nin en aydınlık şehrinin yarım kalanın bölümünü aydınlatacağız. Büyükşehir'i, Tepebaşı'nı kucakladınız bizi de kucaklamanızı istiyoruz" şeklinde konuştu.

"ODUNPAZARI'NI MARKA HALE GETİRECEĞİZ"

Son olarak konuşan CHP Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, bugün Eskişehir'in Türkiye'de ve Avrupa'da marka olmasında Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in büyük emeğinin olduğunu aktardı. Usluer, şuanda AK Parti yönetiminde bulunan Odunpazarı Belediyesi'ni de almak istediklerini kaydederek, "Tepebaşı da marka olduysa bunu Ahmet Ataç'a borçluyuz. Odunpazarı'nı da marka haline getireceğiz. Bugün geldiğimiz noktada AKP'nin demokrasiyi araç haline geldiğini görüyoruz" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement