Eskişehir'deki "Küspe İhalesi" Kavgası - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'deki "Küspe İhalesi" Kavgası

"Küspe ihalesi" nedeniyle çıktığı öne sürülen ve 2 kişinin öldüğü 1 kişinin de yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

08.05.2014 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de "küspe ihalesi" nedeniyle çıktığı öne sürülen ve 2 kişinin öldüğü 1 kişinin de yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

Eskişehir 2. Ağrı Ceza Mahkemesinde görülen davanın üçüncü duruşmasında, tutuklu sanık Hasan Hüseyin Böyüt (43) ve olayda hayatını kaybeden Hüseyin Cenik (41) ve Hüseyin Salihoğlu'nun (33) yakınları ile tarafların avukatları hazır bulundu.

Sanık Böyüt, savunmasında söz konusu olaydan dolayı pişmanlık duyduğunu belirterek, kendini korumak amacıyla ateş ettiğini öne sürdü. Sanık avukatı Erol Halka da olay yerinde keşif yapılmasını talep etti.

Maktul Hüseyin Salihoğlu'nun kardeşi Nevin Salihoğlu ise kardeşinin suçsuz yere ensesinden vurulduğunu dile getirerek, sanığın cezalandırılmasını istedi.

Sanık avukatının taleplerini reddeden mahkeme heyeti, maktullerin ellerinde atış artığı bulunup bulunmadığının belirlenmesi için Jandarma Kriminal Daire Başkanlığına yazı gönderilmesine kararlaştırdı.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 17 Haziran'a erteledi.

Eskişehir- Mihalgazi karayolu Muttalip mevkisinde 21 Eylül 2013 tarihinde "küspe ihalesi" nedeniyle çıktığı iddia edilen silahlı kavgada, Hüseyin Cenik ve Hüseyin Salihoğlu olay yerinde hayatını kaybetmiş, kavgayı ayırmaya çalışan İbrahim Karakaş da elinden yaralanmıştı. Olaydan sonda kaçan Hasan Hüseyin Böyüt ise 38 gün sonra teslim olmuş ve tutuklanmıştı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'deki 'Küspe İhalesi' Kavgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement