Eskişehir'deki Otomotiv İşçilerinin İş Bırakma Eylemi - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'deki Otomotiv İşçilerinin İş Bırakma Eylemi

Eskişehir'in İnönü ilçesindeki Ford Otosan fabrikasında eylem başlatan ve Türk Metal Sendikasından istifa eden işçilerin fabrika önünde bekleyişi 9'uncu güne girdi.

02.06.2015 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'in İnönü ilçesindeki Ford Otosan fabrikasında eylem başlatan ve Türk Metal Sendikasından istifa eden işçilerin fabrika önünde bekleyişi 9'uncu güne girdi.

Ford Otosan'ın Kocaeli Gölcük'teki fabrikasında çalışan ve 2 haftadır iş bırakma eylemi yapan işçiler, yaklaşık 150 araçlık konvoyla İnönü fabrikası önüne geldi.

Burada 9 gündür eylem yapan işçiler tarafından "Kardeşim Hoşgeldin" sloganlarıyla karşılanan işçiler, araçlarını park ettikten sonra kortej oluşturarak, çadırların bulunduğu bölgeye yürüdü.

Gölcük'ten gelen işçilerin sözcüsü Hakan Cömert, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kocaeli'den yaklaşık 150 araçlık konvoyla yola çıktıklarını söyledi.

İnsanların sadece ekmek parası için mücadele verdiğini belirten Cömert, "Bu insanların beklediği  ekmek parası. Pek fazla istek yok, uçuk kaçık niyetler yok. Herhangi siyasi bir şey yok. Kelimenin artık anlamsız kaldığı, manasız kaldığı yerlerdeyiz. İnşallah buradaki inanç, bu duygu seli haklı bir şekilde davasını sürdürecek, kazanacak" diye konuştu.

İnönü'de eylem başlatan işçilerin sözcüsü İsmail Demirbaş ise işveren ile müzakere edemediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"İşveren, arkadaşlarımızı tek tek toplayarak, kıyıya köşeye çekerek onursuzlaştırmaya çalışıyor. 'Onurunu teslim et' içeriye gir dedi. Bugün tam da işverenin zulüm ortamında Gölcük'ten korkunç bir arkadaş topluluğu buraya geldi. Dayanışma için geldiler. Onlar 14 gündür orada direniyorlar. Hak arama mücadelesi yapıyorlar. İşverene karşı çok güzel bir cevap verdiler. Geldiler bize coşku kattılar. Arkadaşlardan Allah razı olsun, onlar var olsun."

İşçilerin fabrika önündeki bekleyişleri sürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'deki Otomotiv İşçilerinin İş Bırakma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement