Eskişehir'deki 'Uluslararası Ahşap Heykel Festivali Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'deki 'Uluslararası Ahşap Heykel Festivali Devam Ediyor

Eskişehir\'deki \'Uluslararası Ahşap Heykel Festivali Devam Ediyor

Eskişehir'deki 'Uluslararası Ahşap Heykel Festivali devam ediyor3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin kıyıya vuran cesedini ahşaba işlediEskişehir'de 'WoodHands - Ağaç, Ellerde Yaşam Buluyor' sloganı ile düzenlenen Uluslararası Ahşap Festivali tarihi Odunpazarı Meydanı'nda devam ediyor.

28.05.2016 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'deki 'Uluslararası Ahşap Heykel Festivali devam ediyor

3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin kıyıya vuran cesedini ahşaba işledi

Eskişehir'de 'WoodHands - Ağaç, Ellerde Yaşam Buluyor' sloganı ile düzenlenen Uluslararası Ahşap Festivali tarihi Odunpazarı Meydanı'nda devam ediyor. Festivale katılan ahşap sanatçısı İsmail Çengelli, Suriyeli 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin Bodrum'da kıyıya vuran cesedini ahşaba işledi. Birbirinden farklı, renkli etkinlik, konser ve dans gösterilerine de ev sahipliği yapacak olan festivalde, etkinlik kapsamında bir de 'Kardeşlik Ormanı' oluşturulacağı belirtildi.

Uluslararası düzeyde ün yapmış sanatçılar ve bilim insanlarıyla Türk ahşap sanatçılarının yer aldığı festival ile ilgili olarak Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt geçen yıl başlattığı ahşap etkinliklerinden ikincisini gerçekleştirdiklerini belirtti. Kazım Kurt, Uluslararası Ahşap Heykel Festivali'nde, bu yıl daha çok dış mekana uygulanabilecek heykeller üzerine çalışılacağını kaydetti.

YURTİÇİ VE YURTDIŞINDAN 12 SANATÇI

Birbirinden farklı, renkli etkinlik, konser ve dans gösterilerine de ev sahipliği yapan festivalde, etkinlik kapsamında bir de 'Kardeşlik Ormanı' oluşturulacak. Etkinliğe yurt içi ve yurt dışından 12 sanatçı katıldı. Festivale katılan sanatçıların isimleri ise şöyle; Bülent Çınar, Charles Pılkey (Amerika), Fukai Takashi (Japonya), Ivane (Malkhez) Tsiskadze (Gürcistan), Jung Kwang SIK (Güney Kore), Kim Won GEUN (Güney Kore), Neslihan PALA, Rahmi Atalay, Tolga Yurtözveri, Vaterian Jıkıa (Gürcistan), F. Ergün Arslan, Soner Özdemir. Festivale Japonya'dan katılan Fukai Takashi ve Amerika'dan katılan Charles Pilkey Türkiye'ye gelmekten ve bu festivalde yer almaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

VATANDAŞLAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Festival alanında da yerel ağaç ve heykel ustaları için de stantlar da açıldı. Sanatçılar bu stantlarda ürettikleri ürünlerini sergileyerek, satışa sunabilecek. Atölyeleri ve stantları gezen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, çalışmaları inceledi. Bir ara çalışmalara da katılan Kazım Kurt, sanatçıların çalışmasına eşlik etti. Sanatçıların ağaca şekil vermesi vatandaşların ilgisiyle karşılaştı.

AYLAN BEBEĞİN AHŞAP HEYKELİNİ YAPTI

Festivale katılan ahşap sanatçısı İsmail Çengelli, Suriyeli 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin Bodrum'da kıyıya vuran cesedini ahşaba işledi. Bilecik'in Bozüyük ilçesinden gelen 58 yaşındaki ahşap sanatçısı İsmayil Çengelli, festival alanında çalışmalarını sürdürüyor. Çengelli, geçen yıl Bodrum'da cesedi kıyıya vuran ve Doğan Haber Ajansı muhabiri Nilüfer Demir'in çektiği fotoğrafla dünya kamuoyunun gündemine gelen Suriyeli Aylan Kurdi'nin kıyıya vurmuş halini ahşaba işledi. Çengelli'nin Aylan bebek çalışması, festival alanını gezenlerin ilgisiyle karşılaştı. Vatandaşlar Aylan bebeğin ahşap heykelini cep telefonlarıyla kayda aldı. Ahşap sanatçısı İsmayil Çengelli, Aylan bebekten etkilenmesi nedeniyle onu ahşaba işlediğini söyledi. Çengelli, "Çalışmalarında genellikle insan figürlerini ve göç konusunu işlemeye çalışıyorum. Aylan bebek olayından etkilendiğim için onun heykelini yapma gereği duydum. Burayı gezmeye gelenlerin en çok ilgisini o çalışmam görüyor" dedi.

DANS GÖSTERİSİ VE AHŞAP ENSTRÜMAN KONSERİ

Festivalin dördüncü gününde tarihi Kurşunlu Külliyesi'nde muhteşem bir dans gösterisi gerçekleştirdi. Farklı yörelerden folklor oyunları, çaça, tango, Hint ve modern dans gösterilerinin yapıldığı etkinlikte, dansçılar yaptıkları gösteri ile izleyicileri adeta büyüledi. Ayrıca Kurşunlu Külliyesi'nde oldukça ilgi çekici bir ahşap enstrüman konseri de gerçekleştirildi. Üflemeli çalgılar üstadı Serdar Kastelli'nin verdiği konser izleyicilerin beğenisini kazandı. Zeybekten dünya müziklerine kadar birçok eseri seslendiren Kastelli'ye bazı eserlerin icrasında Ferdi Cansız bağlaması ile İranlı Sanatçı Sami Hossaine ise vurmalı enstrümanı ile eşlik etti.

MANGA KONSERİNDE İŞİTME ENGELLİLER UNUTULMADI

Festivali kapsamında ayrıca MaNga grubu söylediği şarkılarla hayranlarını coşturdu. MaNga konserine çok sayıda Eskişehirli katıldı. 7'den 70 her yaş grubundan Eskişehirli konser alanını doldururken, grup özellikle gençlerin beğenisini kazandı. Keyifli dakikalar geçiren dinleyiciler, sık sık grubun seslendirdiği şarkılara eşlik etti. Grup, konser sırasında 'Cevapsız Sorular' adlı şarkısını da işaret diline çevirerek söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'deki 'Uluslararası Ahşap Heykel Festivali Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement