Eskişehir'den İstanbul'a 'Lüküs Hayat' ile Sanat Çıkartması - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'den İstanbul'a 'Lüküs Hayat' ile Sanat Çıkartması

Eskişehir\'den İstanbul\'a \'Lüküs Hayat\' ile Sanat Çıkartması

Ünlü tiyatro sanatçısı, yönetmen Haldun Dormen’in yeniden sahnelediği ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrasının sahnelediği ‘Lüküs Hayat’ müzikali, İstanbul’da Zorlu Center Performans Sanatları Merkezinde 3 gün kapalı gişe oynadı.

08.02.2015 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü tiyatro sanatçısı, yönetmen Haldun Dormen'in yeniden sahnelediği ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrasının sahnelediği 'Lüküs Hayat' müzikali, İstanbul'da Zorlu Center Performans Sanatları Merkezinde 3 gün kapalı gişe oynadı.

Aralarında gazeteci Can Dündar, Fox TV Sabah Haberleri sunucusu İsmail Küçükkaya, tiyatrocu Erhan Yazıcıoğlu ve birçok sanatçının da bulunduğu 2 bin 262 kişi oyuncuları ve Haldun Dormen'i ayakta alkışladılar.

Avrupa'nın en kapsamlı ilk üç performans merkezinden biri olarak gösterilen Zorlu Center (PSM) Performans Sanatları Merkezinin 2 bin 262 kişilik Ana Salonunda izleyici karşısına çıkan 'Lüküs Hayat' müzikalinde ikinci gösterimi, Fox TV Sabah Haberleri sunucusu İsmail Küçükkaya, gazeteciler Can Dündar, Zeynep Oral, tiyatrocu Erhan Yazıcıoğlu, ses sanatçısı Ali_ Aysun Kocatepe ve birçok tiyatrocu izledi.

Lüküs Hayat müzikalinin oyuncuları güzel oyunlarının yanı sıra, 'Hırsız' repliklerinin bulunduğu günümüze yapılan göndermeleriyle seyircileri kahkahaya boğarak, alkış aldılar. Müzikalde yer alan Cemal Reşit Rey'in Lüküs Hayat şarkısını izleyiciler oyuncularla birlikte söylediler. Oyunun sonunda Eskişehir Şehir Tiyatrosu oyuncuları izleyicilerin arasına gelerek, birlikte şarkıyı seslendirdiler.

İstanbullu sanatseverler, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve Şehir Tiyatrosunun sahnelediği müzikali çok beğendiler ve dakikalarca ayakta alkışladılar. Müzikalin yönetmeni Haldun Dormen sahneye çıkarak, İstanbullulara müzikale gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Fox TV Sabah Haberleri sunucusu İsmail Küçükkaya gösteri sonrası yaptığı açıklamada, usta yönetmen Haldun Dormen'in yeniden yorumladığı müzikalinin methini duyduğunu belirterek, "İzlemek için Eskişehir'e gidecektim. Fakat, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'in müzikali İstanbul'a turneye gönderince burada izledim. Ekip harika bir iş çıkartmış, kendilerini ayakta alkışlıyorum. Başkan Büyükerşen'i de sanata verdiği değerden dolayı kutluyorum" dedi.

Oyunu izleyen, Barış Tiftikçi ise, Cumhuriyet tarihinin en eski müzikali olan Lüküs Hayata, usta yönetmen Haldun Dormen'in dokunuşlarının harika olduğunu vurgulayarak, " Müzikal harika olmuş, İstanbul'da izlemek ayrı bir şanstı. Oyuncuların performansı çok başarılı, müzikleri Senfono Orkestrasından dinlemek çok güzel. Bize bu güzelliği izletenler teşekkürler " şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'den İstanbul'a 'Lüküs Hayat' ile Sanat Çıkartması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement