Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'den Kısa Kısa

Öğrencilere çevre eğitimi verildi.

29.12.2014 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediyesi ve Anadolu Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü işbirliğiyle yaklaşık 5 bin ilk ve ortaokul öğrencisine çevre eğitimi verildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye ekipleri, AÜ Çevre Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencilerinin katkılarıyla 37 ilk ve ortaokulda 5 bin 190 öğrenciye ambalaj atıkları, atık piller ve bitkisel atık yağlar hakkında eğitim semineri düzenledi.

Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonu'nda projede yer alan üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Kazım Kurt, çevre koruma çalışmalarına önem verildiğini belirterek, "Üniversitelerimizin katkıları bizler için çok büyük önem taşıyor. En büyük hedeflerimizden biri de çevre bilinci kazanmış nesillerin yetişmesine katkı sağlamak. Bunu da başta değerli akademisyenlerimiz ve üniversite öğrencilerimiz olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle başaracağız" ifadelerini kullandı.

- Sümer Mahalle Meclisi kuruldu

Odunpazarı Belediyesinin desteğiyle mahalle meclisi çalışmalarına hız kazandıran Odunpazarı Kent Konseyi, Sümer Mahalle Meclisi'ni kurdu.

Odunpazarı Belediyesi Hasan Polatkan Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Hasan Atak, Sümer Mahalle Muhtarı Abdullah Ataklı ve mahalle sakinleri katıldı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Sümer Mahallesi'nin bundan sonraki süreçte sesi olacak mahalle meclisinin kurulmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, örgütlenmenin sivil ayağını kent konseylerinin oluşturduğunu bildirdi.

Kent konseylerine önem verdiğini anlatan Kurt, "Vatandaşların yaşadıkları mahallenin sorunları ile ilgili söylemek istediği bir çok konu var ancak seslerini duyuracak bir platformları yok. Bu anlamda kent konseyleri ve mahalle meclisleri büyük önem taşıyor. Halkın sesi oluyor. Bizleri eleştiriyor, hatalarımızı dile getiriyor. Gerçek bir tartışma ortamı yaratıyor. Bu ortamın gelişmesini sağlayacağız" diye konuştu.

Belediye personeline yangınla mücadele eğitimi

Tepebaşı Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi tarafından organize edilen eğitimler devam ediyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye personeline yangınla mücadele ve arama-kurtarma-tahliye eğitimleri alanında uzman kişi ve kuruluşlarca verilerek tatbikatlar uygulandı.

Programda, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından Eğitim Çavuşu Ahmet Duran Çetin, meydana gelen yangınlara nasıl mücadele edileceği ve nasıl söndürülmesi gerektiğini anlattı.

Yüzbaşı Kaymak'tan Başkan Ataç'a ziyaret

Tepebaşı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Kaymak, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İlçe Jandarma Komutanlığına yeni atanan Kaymak, Başkan Ataç ile uzun süre sohbet etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ataç, Kaymak'a yeni görevinde başarılar diledi.

Tepebaşı Belediyesi'nde geleneksel yeni yıl kutlaması

Tepepaşı Belediyesi personeli, geleneksel yeni yıl kutlamasında bir araya geldi.

Altınsaray Düğün Salonu'nda gerçekleşen yeni yıl kutlamasında Tepebaşı Belediyesi'nin birimlerinde çalışan personel aileleri ile bir araya gelerek başarılı bir yılın yorgunluğunu attı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, yoğun ve başarılı bir yıl geçirdiklerini belirterek, bu çalışmalarda her kademeden her noktada emek harcayan personelin başarının mimarı olduğunu bildirdi.

Başkan Ataç, Tepebaşı Belediyesi'nin insana değer katan çalışmaları ile bölgeyi büyüterek Türkiye'ye örnek olduğunu anlattı.

Program, personel için düzenlenen sürpriz çekilişler, Tepebaşı Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterisi ve Eskişehir'in sevilen sanatçısı Ali Rıza Saltuk'un konseri ile devam etti. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement