Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'den Kısa Kısa

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi, hukuk eğitiminde uluslararası öneme sahip iki büyük konferansa ev sahipliği yaptı.

24.07.2015 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi, hukuk eğitiminde uluslararası öneme sahip iki büyük konferansa ev sahipliği yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 8. GAJE (Küresel Hukuk Eğitimi Örgütü) ve 13. IJCLE (Uluslararası Klinik Hukuk Eğitimi Dergisi) konferansları için Eskişehir'de bulunan yüzlerce avukat Tepebaşı Belediyesi tarafından ağırlandı.

Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür ve Sanat Merkezi Gökkuşağı Kafe'de, Başkan Ataç'ın misafiri olan avukatların, ülkelerinden şarkılar söyledi ve yöresel danslarını sergiledi.

Tepebaşı Belediyesi'nin ev sahipliğinden dolayı mutluluk duyduklarını belirten avukatlar, Başkan Ataç'a teşekkür etti.

Tepebaşı Belediyesi'nden ot temizliği

Tepebaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, arsalarda ve kaldırımlarda büyüyen otları temizliyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, oluşturulan ekiple küçük alanlardaki otlar tırpanla alınırken, büyük alanları ise araçlar ile sürerek ortadan kaldırılıyor.

Ekipler, bahar ve yaz döneminde şu ana kadar Ertuğrulgazi, Şirintepe, Yeşiltepe, Fatih, Batıkent, Çamlıca, Çukurhisar, Muttalip, Şarhöyük, Fevzi Çakmak, Zafer, Kumlubel, Karabayır Bağları ve Sazova mahallelerinde çalışma yürüttü.

Yetkililer, boş arsa ve kaldırımlarda büyüyen otların zaman zaman yangınlara neden olduğunu belirterek, bunu ortadan kaldırmak ve bu alanların temizlenmesi amacıyla bu çalışmaların devam edeceği kaydetti.

- Tepebaşı Belediyesi temizlik işçilerine eğitim verildi

Tepebaşı Belediyesi, personel donanımını arttırarak iş kalitesinin yükseltmeyi hedefleyen eğitim programlarına devam ediyor.

Bu kapsamda belediyenin temizlik işçilerine ilk yardım eğitimi ve iş güvenliği eğitimi verildi.

Yapılan eğitimlere katılan Tepebaşı Belediyesi personeli uzman eğitmenler tarafından ilk yardım konusunda bilgilendirildi. İş güvenliği seferberliğine planlı eğitimler ile devam edeceği kaydedildi.

İlaçlama çalışmaları devam ediyor

Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yaz aylarında ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının giderek arttığı yaz döneminde vatandaşların rahat ve sağlıklı bir yaz geçirebilmesi için yoğun olarak çalışmalarını sürdüren ilaçlama ekipleri, sinek ve sivrisinekle mücadele ediyor.

Şikayetleri dikkate alan ekipler sorunlu olan bölgelere anında müdahale etti.

Fosseptik ve sinek üretebilecek potansiyele sahip yerlerde ilaçlama yapılırken sineklerin yuvalandıkları yerlerde üremelerini önlemek amacıyla larva mücadelesi gerçekleştirildi.

Çalışmalarda Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) uygun gördüğü ve Sağlık Bakanlığı'nca ruhsatlandırılmış ilaçlar kullanılırken, çalışmalarda İş güvenliği ve sağlığı açısından tek kullanımlık kıyafetlerle yapıldı.

- Eğitime Mental Aritmetik desteği

Odunpazarı Belediyesi tarafından Orhangazi Halk Merkezi'nde verilen Mental Aritmetik Kursu çocuklar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Odunpazarı Belediyesi tarafından verilen kurs, çocuklara aritmetik becerileri kazandırırken beyinlerinin gizli potansiyellerini harekete geçirerek hızlı bir zihinsel gelişim sağlıyor.

Merkezde, öğrencilere önce abaküs kullanımı, daha sonra ise zihinlerinde abaküsü canlandırarak dört işlemi hesap makinesi hızı ile zihinden yapılması öğretiliyor.

Merkezde ayrıca çocuklara yönelik İngilizce ve jimnastik dersleri de verildiği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement