Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'den Kısa Kısa

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi işbirliğiyle belediye personeline yönelik ilk yardım eğitimi düzenlendi.

13.08.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi işbirliğiyle belediye personeline yönelik ilk yardım eğitimi düzenlendi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Kızılay Merkez Binası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen eğitimlerin ilk yardım yönetmeliğine göre düzenlendiği belirtildi.

Kaza ya da hayati tehlikeye düşülen durumlarda sağlık görevlileri gelene kadar ilaçsız ilk müdahaleyi yapma, tehlikeyi ortadan kaldırma, ölüm ve yaralanmaları azaltma, yaşam fonksiyonlarının devamlılığını sağlama konularının uzmanlar tarafından teorik ve uygulamalı olarak anlatıldığı kaydedildi.

- "Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme" çalışması örnek oldu

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un Odunpazarı Belediyesi Stratejik Planı içerisinde de yer alan "Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme" çalışması, İstanbul Beylikdüzü Belediyesi tarafından örnek alındı.

Belediyeden yapılan açıklamada, İstanbul Beylikdüzü Belediyesi meclis üyeleri Durmuş Şahin, Nazife Figen Karahan, Muazzez Deniz Çakıroğlu ve Kadın Aile Müdürü Muazzez Akbaba, Odunpazarı Belediyesi'ni ziyaret etti.

Ziyaret sırasında belediyenin uyguladığı "Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme" çalışmasını Beylikdüzü Belediyesi'nde de uygulanacağı bildirildi.

Başkan Kurt'un ayrıca, Odunpazarı Belediyesi'nin insana yönelik ve eşitlik çerçevesinde hayata geçirdiği "Halk Market" uygulaması hakkında da gelen konuklara, bilgi verdiği kaydedildi.

Yeni Halk Merkezi hizmet verecek

Odunpazarı Belediyesi Vadişehir mahallesine halk merkezi ve muhtarlık binası yapıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Vadişehir mahallesi Ender sokak üzerinde bulunan 230 metre kare alana sahip binanın yapımına devam ediliyor.

Odunpazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan bina içerisinde halk merkezi, toplantı salonu, muhtarlık odası ve engelliler için ayrılmış bir oda bulunduğu belirtildi.

Projenin 1 ay içinde biteceği kaydedildi.

Çocuklar  "Bunu Ben Yaptım" atölyesinde öğreniyor

Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezi ile Uzay Evi'nin düzenlediği yaz dönemi atölyelerinde gerçekleştirilen "Bunu Ben Yaptım" atölyesinde çocuklar eğlenirken öğrenmenin keyfini yaşadı.

Belediyeden yapılan açıklamada, "Bunu Ben Yaptım" atölyesi ile çocukların roketlerin yapılış mantığını, sürtünme, etki ve güç gibi fiziksel konuları uygulamalı olarak öğrendikleri kaydedildi.

Paklarda yenileme çalışması

Batıkent Mahallesi'nde yer alan Bestekar Hacı Arif Bey Parkı'nda yenileme çalışmaları devam ediyor.

Tepebaşı Belediyesi'den yapılan açıklamada, yaklaşık 31 bin metre kare alan üzerinde yer alan Bestekar Hacı Arif Bey Parkı'nda yenileme çalışmalarında tartan zeminli koşu pistinin betonlanması tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.

Çalışmaların ardından modern bir görünüme kavuşacak park, sosyal tesisler ve spor alanlarıyla kent halkına hizmet vereceği kaydedildi.

Yol yapım çalışmaları devam ediyor

Tepebaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yaz döneminde yol yapım çalışmalarına devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Batıkent'te çeşitli yollar asfaltlanarak vatandaşların hizmetine açıldı.

Yaz boyunca yol yapım ve onarım çalışmalarının süreceğini kaydeden Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, Tepebaşı Belediyesi sınırlarına bağlanarak mahalle olan kırsal alandaki yerleşim noktaları için yapılan plan çerçevesinde çalışmaların da devam ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement