Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'den Kısa Kısa

Tepebaşı Belediyesi Fen İşleri ekipleri yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

14.08.2015 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediyesi Fen İşleri ekipleri yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Tepebaşı Belediyesi Fen İşleri ekipleri planlı çalışmaları kapsamında Çamlıca Mahallesi'nde, sokak yenileme çalışmaları yapıyor.

Çamlıca Mahallesi'nde Gök, Tınaz, Dadaloğlu ve Kıbrıs sokaklarında asfalt kaplama yapan ekiplerin çalışmalarına devam edeceği kaydedildi.

Tepebaşı Belediyesi'nden çöp uyarısı

Tepebaşı Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri düzen ve sağlıklı bir çevre ortamı sağlayabilmek için vatandaşlardan çöp çıkartma saatlerine özen göstermesi konusunda uyarı yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Tepebaşı Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri saat 19.00'dan önce çöplerin kaldırım ve yol ve kapı önlerine bırakılmaması konusunda dikkatli davranılmasını isterken çöplerin ağzı açık, sağlam olmayan poşetlerde konulmamasını bildirdi.

Yetkililer ayrıca, kağıt, cam, plastik ve metal gibi geri dönüşebilen atıklar çöplerden ayrı biriktirilerek en yakın geri dönüşüm noktasına bırakılmasını kaydetti.

Başkan Kurt, Demir spor Kulübü'nü ağırladı

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Demirspor Kulübü Başkanı Ali Yaşar Nal ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Demirspor'un kulüp çalışmalarını, geçmişini ve Demirspor'un kaydettiği başarıları anlatan kulüp başkanı Ali Yaşar Nal,  Başkan Kurt'a amatör spor kulüplerine verdiği büyük destekten dolayı teşekkür ettiği bildirildi.

Başkan Kurt, profesyonelleşmenin ilk adımlarından biri olan amatör sporun desteklendiği takdirde sporcuların her alanında başarılı olacaklarını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi'nden temizlik çalışması

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri çevre yolunda orta refüjlerde bulunan süs bitkilerinin bakımlarını ve temizliklerini yapıyorlar.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler çevre yolu üzerindeki kavşaklarda ve orta refüjlerde süs bitkileri arasındaki kurumuş otları büyük bir titizlikle topluyor.

Çevre yolu orta refüjünde bakım ve çiçeklendirme yapan ekipler, çalışmaların kentin dört bir yanında sürdürüleceğini bildirdi.

- Eti Sualtı Dünyası Yaz Okulları devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi Eti Sualtı Dünyası Yaz Okulları çocukların eğlenerek öğrenecekleri dersler ile devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'nin Sualtı Yaz Okulu etkinliklerinden birisi olan mikroskop dersi çocuklardan büyük ilgi gördüğü bildirildi.

Biyolog eşliğinde derslere katılan çocuklar gözlemleyerek öğrenmenin keyfini yaşadıkları bildirildi.

Sualtı Dünyası Yaz Okulu Mikroskop dersine katılan Dilay Arapoğlu ve Semih Yılmaz kendilerine çalışma imkanı sağlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettikleri kaydedildi.

OMEK'te okuma ve yazma öğretiliyor

Odunpazarı Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları'nın (OMEK) okuma yazma bilmeyen vatandaşlara yönelik açtığı okuma yazma kursları devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada,  okula gitme imkanı bulamadıkları için okuma yazma öğrenemeyen, okuma yazma öğrendikleri bildirildi.

Okuma yazma bilmeyen çok sayıda vatandaşın bulunduğuna dikkat çeken OMEK yetkilileri, okuma yazma öğreterek vatandaşların sosyal hayatlarında zorluk çekmemelerini, kamu dairelerinde, hastanelerde sıkıntı yaşamamalarını sağladıklarını kaydettiler.

Seyitgazi'de çocuklar ücretsiz sünnet edilecek

Seyitgazi Belediyesi, sünnet yaşına gelmiş çocukları ücretsiz olarak sünnet edecek.

Belediyeden yapılan açıklamada, ikincisi düzenlenecek olan sünnet şöleni için kayıtların başladığı belirtildi.

Belediyenin gerçekleştireceği programla birlikte aileler sünnet çağına gelmiş çocuklarını ücretsiz olarak sünnet ettirme fırsatı bulacağı ifade edildi.

Çocukların sünnet kıyafetlerinin de Seyitgazi Belediyesi tarafından karşılanacağı etkinlik 1 Eylül'de yapılacağı kaydedildi.

- Şarhöyük mahallesi'ne yeni park yapılıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Şube Müdürlüğüne bağlı ekipleri Şarhöyük mahallesi çevre yolu yanında  park yapım çalışması gerçekleştiriyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi ekipleri Şarhöyük mahallesinde 13 bin metrekare alanda gerçekleştirdiği park yapım çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüğü belirtildi.

Ağaçlandırma çalışmalarının tamamlandığı park alanında çimlendirme çalışmaları başladığı kaydedildi.

- Yağışların oluşturduğu çamur ve kum temizlendi

Odunpazarı Belediyesi daha temiz bir Odunpazarı parolasıyla temizlik çalışmalarına devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, belediye ekipleri yağışlar nedeniyle oluşan çamur ve kum birikintilerini temizliyor.

Kalabalık bir ekiple çalışmalarını sürdüren ekipler bölge sınırları içerisindeki Yıldırım, Halk, Ali Rıza Efendi, Ertaş, Ali Çetinkaya, Dilek, Ziya Gökalp caddelerinde, Karapınar ve Yıldıztepe Mahallerinin bazı sokaklarında ve sanayi bölgesinde çalışma gerçekleştirdiği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement