Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'den Kısa Kısa

Tepebaşı Belediyesi Çocuk Çalışmaları Birimi tarafından, Esentepe Çocuk Sanat Merkezi'nde çocuklara uygulanan "Pusulacık" etkinlikleri devam ediyor.

18.08.2015 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediyesi Çocuk Çalışmaları Birimi tarafından, Esentepe Çocuk Sanat Merkezi'nde çocuklara uygulanan "Pusulacık" etkinlikleri devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan ve Bilgi Üniversitesi aracılığıyla Türkçeye çevrilen "Pusulacık" Bilgi Üniversitesi tarafından çocuklar için insan hakları eğitim kılavuzu içeren bir program.

Etkinlikte çocuklara yönelik, insan hakları alanında seçilmiş çeşitli konularda farklı yaş grupları için, farklı zorluk düzeylerinde 40 etkinliğin yer aldığı belirtildi.

Projenin yaygınlaştırılarak insan haklarına saygılı, sorgulayan ve düşünen beyinler yetiştirilmesi hedeflendiği kaydedildi.

Tepebaşı'ndan hayırlı olsun ziyareti

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Belediye Başkan Yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Engin Çakmak'ı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamada Çakmak'a yeni başladığı görevi için hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirildiği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Engin Çakmak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdiği kaydedildi.

Başkan Kalın muhtarlarla bir araya geldi

Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, muhtarlarla bir araya gelmeye devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, muhtarlara her zaman kapılarının açık olduğunu belirtti.

Vatandaşın ihtiyaç ve taleplerini her zaman dikkate aldıklarını belirten Başkan Kalın, "Mahalle statüsü kazanan köylerin yaşadığı sıkıntıları yakından biliyoruz. Seyitgazi Belediyesi olarak vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerini gidermek için varız. Seyitgazi Belediyesi olarak  görev ve sorumluluk alanında sınır tanımıyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına bir çok hizmeti de vermeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Kurt Hakem Kurulu üyeleri ile bir araya geldi

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFFHGD) Eskişehir İl Hakem Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Eskişehir İl Hakem Kurulu Başkanı Mesut Çarık Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerinin bulunduğu ziyarette Başkan Kurt, yeni kurulan yönetime başarılar diledi.

Odunpazarı Belediyesi olarak Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği ile sürekli çalışmalarının olduğuna değinen Başkan Kurt, spor için emek harcayan herkesin yanında olduklarını belirtti.

- Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi alanında inceleme yapıldı

Vali Güngör Azim Tuna ve Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç, Sazova'daki Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi inşaat alanında gerçekleştirilen asfalt çalışmalarını inceledi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Kalıcı eserler kapsamında yer alan ve daha sonra Türk Dünyası Vakfına devir olan Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi inşaat çalışmalarında artık sona doğru gelindiği belirtildi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Vali Tuna, Eskişehir'in tanıtımı açısından projenin önemli olduğunu söyledi.

Vali Tuna ve Başkan Ataç, sıcak havaya rağmen işlerini büyük bir özveriyle yapan Tepebaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı asfalt ekibine teşekkür etti.

"Sualtında Yaşam" dersi  verildi

Büyükşehir Belediyesi Eti Sualtı Dünyası Yaz Okulu Eğitimlerinden birisi olan "Sualtında Yaşam" dersi ile çocuklar okyanus ve denizlerde yaşayan canlıların özelliklerini öğreniyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, "Sualtında Yaşam" dersinde çocuklar, okyanuslarda ve denizlerde sığ sulardan başlayarak suyun 3-4 kilometre altına kadar yaşayan canlıların özelliklerini ve avlanma şekillerini öğrendiği belirtildi.

Sualtında Yaşam  dersine katılan Melisa Yıldız ve Yağız Yankı Sualtı Dünyası Yaz Okulu'nda olmaktan dolayı mutlu olduklarını söylediği kaydedildi.

Başkan Ünlü'den muhtarlara ziyaret

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, Tunalı ve Mamure Mahallesi muhtarlarını ziyaret ederek, semtlerde yaşanılan sorunlar hakkında bilgi aldı.

Partiden yapılan açıklamada, AK Parti İl Bakanı Dündar Ünlü, sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaretlerine devam ettiği belirtildi.

Program dahilinde Tunalı Mahallesi ve Mamure Mahallesi Muhtarlarıyla bir araya gelen Ünlü, semtlerde yaşanılan sorunlarla ilgili bilgi aldığı ifade edildi.

Tunalı Mahallesi Muhtarı İbrahim Baki, yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, çalışmaları hakkında da Ünlü'ye bilgi aktardığı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement