Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'den Kısa Kısa

Tepebaşı Belediyesi, "Youth For Future" projesine destek vererek yenilenebilir enerji alanında yapılan çalışmanın ev sahipleri arasında yer aldı.

06.06.2016 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediyesi, "Youth For Future" projesine destek vererek yenilenebilir enerji alanında yapılan çalışmanın ev sahipleri arasında yer aldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Anadolu Üniversitesi Solar Team, İstanbul Üniversitesi Güneş Arabası Takımı SOCRAT ve İstanbul Teknik Üniversitesi Takımı İTÜGAE tarafından geliştirilen ve güneş enerjili araçlarla, Tepebaşı Belediyesinin çevreci araçlarının Türkiye'nin ilk uzun mesafeli alternatif enerjili araç yarışının Eskişehir- Sivrihisar etabı gerçekleşti. Etkinliğin son günü güneş enerjili araçlarla gerçekleştirilen kent turunda da Tepebaşı Belediyesinin hibrit araçları ve elektrikli otobüsleri yer aldı.

Belediye Başkanı Ahmet Ataç, projenin ana teması olan "Gelecek Gençlerindir" vurgusu kapsamında Tepebaşı Belediyesinin de gençlerle birlikte yüzünü güneşe döndüğünü ifade ederek yenilenebilir enerji ve Akıllı Kentsel Dönüşüm projeleri hakkında bilgi verdi.

Ataç ayrıca alanda bulunan Sakin Okul Eğitim Kültür ve Sanat Derneği Kutup Işıkları Atölyesi'nde ürettikleri güneş enerjili uzaktan kumandalı arabaların sergilendiği alanda çocuklarla sohbet etti.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu UNFPA Türkiye Elçisi Karl Kulessa ise şunları söyledi:

"Bu etkinlikle Biz Eskişehir'i, Eskişehir dünyayı, dünya da Eskişehir'i tanıdı. Bizler burada olmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadık. Ev sahipliği için Eskişehirlilere teşekkür ediyorum."

Çocuklar lider çocuk tarım kampında buluştu

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Lider Çocuk Tarım Kampı" kapsamında ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla, Eskişehir İl Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Şehit Mehmet Taş İlkokulu 4. sınıftan 20 öğrenciye "İklim değişikliği, tarım ve beslenmemizde bakliyatların önemi, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliği" konularında eğitim verildi.

Mahmudiye ilçesinde bulunan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne ait tesislerde yarış atlarını ve büyükbaş hayvanları tanıyan öğrenciler, hayvanların beslenme ve bakımlarını yerinde gördü, Osmangazi Üniversitesi Atçılık Meslek Yüksekokulunda ise öğrencilerin son derece heyecanlı ve zevkli saatler geçirerek ata binme fırsatı buldu.

Büyükşehi·r Belediyesinden ramazanda sağlıklı beslenme semi·neri·

Büyükşehir Belediyesi tarafından ramazan ayının ilk günü sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite semineri düzenledi.

Eskişehirli kadınlara yönelik olarak verilen seminerde, ramazan ayında oruç tutanların beslenme yanlışları sonucu yaşadıkları rahatsızlıklar anlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi'nin düzenlediği seminerde, Diyetisyen Şenol Yıldız, oruç tutanların yaptığı beslenme yanlışları, sağlıklı beslenmenin yanı sıra, fiziksel hareketlerle kilo almanın önüne nasıl geçileceği konularında bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement