Eskişehir Diplomasını Cezaevinde Dekandan Aldı - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Diplomasını Cezaevinde Dekandan Aldı

Eskişehir Diplomasını Cezaevinde Dekandan Aldı

Diplomasını cezaevinde dekandan aldıANADOLU Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Türk Dili Edebiyatı Bölümü'nü 3.98'lik not ortalamasıyla 5'incilikle bitiren 35 yaşındaki hükümlü Yakup Karadağ, diplomasını cezaevine gelen Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda AÖF Dekanı olan Prof.Dr.Yücel Güney'den aldı.

09.06.2016 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diplomasını cezaevinde dekandan aldı

ANADOLU Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Türk Dili Edebiyatı Bölümü'nü 3.98'lik not ortalamasıyla 5'incilikle bitiren 35 yaşındaki hükümlü Yakup Karadağ, diplomasını cezaevine gelen Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda AÖF Dekanı olan Prof.Dr.Yücel Güney'den aldı.

AÖF Türk Dili Edebiyatı Bölümü öğrencisi cinayet suçundan hükümlü Yakup Karadağ için Eskişehir H Tipi Cezaevi kütüphanesinde mezuniyet töreni düzenlendi. Törene Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve AÖF Dekanı Yücel Güney, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Aydın Tekin, cezaevlerinden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Özdemir, AÖF İl Sınav Koordinatörü Prof.Dr. Erol Kutlu, AÖF Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr.Gökhan Kuş, Cezaevi Müdürü Kamil Özdemir ile cezaevi kurum öğretmeni Özgür Karakuş katıldı.

KEPİNİ HAVAYA ATTI

Cübbesini giyip kepini takan Yakup Karadağ'a diplomasını ve başarı belgesini Dekan Prof.Dr.Yücel Güney ile Cumhuriyet Başsavcı Vekili Aydın Tekin verdi. Tören sırasında alkışlanan Yakup Karadağ kepini havaya attı.

'ROL MODEL OLDU'

AÖF Dekanı Prof.Dr.Yücel Güney, hükümlü Yakup Karadağ'ın 4 üzerinden 3.98'lik not ortalamasıyla büyük başarı elde ettiğini söyledi. Yücel, mezun öğrencisi Karadağ'a "Çok kişiye örnek olacaksın. Seni tebrik ediyoruz. Açıköğretimde çok hikaye var. Sen buna bir halka daha eklemiş oldun. 2 bin 796 öğrencimiz var seninle aynı format içerisinde. Onlar içerisinde sen ayrıcalıksın, 3.98 ortalamayla" dedi.

Dekan Prof.Dr.Yücel Güney gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye'de yükseköğretimde okuyan öğrencilerin yüzde 40'nın kendi öğrencileri olduğunu söyledi. Yücel, bölüm birincisi Karadağ'la ilgili olarak da, "öğrencimiz 3.98'lik bir başarı göstererek büyük bir örnek oldu. Bu Türkiye'deki bütün öğretimdeki okuyan, okumak isteyen, bir şekilde fırsat bulup değerlendiren öğrenciler için rol model olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

UYKUDAN FEDEKARLIK EDİP DERS ÇALIŞTI

Bekar olduğunu ve daha 18 yıl hapis cezasının bulunduğunu belirten Yakup Karadağ, talihsiz bir olay sonucunda cezaevine girdiğini söyledi. AÖF Türk Dili Edebiyatı Bölümü'nü 5'incilikle bitiren Karadağ aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Programı Sosyoloji Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi olduğunu belirtti. Karadağ şöyle konuştu:

"Cezaevinde zamanımız boş geçiyor. Bir şey yapmam gerekiyordu. Birkaç arkadaşımı gördüm Açıköğretim okuyan. Dedim en iyisini yapacağım bunun. Kurum öğretmenimizin de dikkatini çektim. Burada iç hizmette çalıştırdılar beni. Artı motivasyonları, çok destekleri oldu. Bu şartlarda elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım, daha da yapacağım. 18 yıl cezam var, herhangi bir yasal düzenleme olmazsa. Yani okuyabildiğim kadar okuyacağım. Şuanda Sosyoloji Bölümü'nün ikinci sınıfına geçtim. Devam edeceğim. İkinci üniversiteyi okuyorum İstanbul Üniversitesi'nde. Yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Cezaevinde oda sistemi var. Kapasite dolu olduğu için koğuşlar kalabalık. Genelde gece çalışıyoruz herkes yattığı zaman. Uykudan biraz fedakarlık ediyoruz. "

(

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Diplomasını Cezaevinde Dekandan Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement