Eskişehir'e 3'üncü Üniversite Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'e 3'üncü Üniversite Müjdesi

Eskişehir\'e 3\'üncü Üniversite Müjdesi

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, halk günü buluşması öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

29.09.2014 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, halk günü buluşması öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kurban Bayramı'nı kutlayarak konuşmasına başlayan Milletvekili Koca, her hafta yeni bir gündem maddesi paylaştıklarını, Sarıcakaya yolunun, çevre yolu üzerinde 30'a yakın noktada alt geçit üst geçit yapılması, eksikliklerin tamamlanması, hızlı trenin kapalı kesitinin üstünün ihaleye çıkması ile ilgi gündem maddelerini paylaştıklarını bu hafta da seçim döneminde verdikleri sözü hatırlatmak istediğini söyledi. Kırka'ya verdikleri sözü hatırlatan Koca, "Kırka Boraks'a 40'a yakın yeni istihdam sağlanacağını söylemiştik, bununla ilgi karar alındı, müjdeyi vermek istiyorum Kırka'da 80 personel çeşitli iş kollarında çalıştırılacak, ilana çıktı, başvurular İş Kur'a yapılacak. KPSS puanı ile eleman alınacak" dedi.

TBMM'de yeni dönemde Eskişehir'e özel gündem maddelerinin bulunup bulunmadığına ilişkin soruyu yanıtlayan Koca, "Bir ile özel en fazla yasal düzenleme bu dönem TBMM'de Eskişehir ile ilgili yapıldığına inanıyorum. Eskişehir özelinde birçok yasal düzenleme yapıldı. Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ile ilgili ve başka konularda da bir çok kez ismimiz anıldı ve Eskişehir'e özel yasalar çıkarıldı, bu takdire şayandır. 3'üncü üniversite için bu yasama döneminde yasa teklifini Meclise sunup, bunu şehre kazandırmak istiyoruz. Şu ana kadar Eskişehir'e 10 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldı. Bir o kadar da Devlet Planlama Teşkilatı'nca planlanan proje var" diye konuştu.

Meydan ile ilgili düzenlemelerin nasıl yapılacağını da aktaran Koca, "Meydanla ilgili anket çalışması yapıldı. Kent meydanına ilişkin görüşler alındı. Bu görüşler doğrultusunda en uygun projenin yapılıp, 7 gün 24 saat kullanılacak çok güzel bir alan yapılacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Koca, Büyükşehir Belediyesi davalarında yargılananların avukatı Cemal Okan Yüksel'in kendisi hakkında yaptığı, "Dokunulmazlık zırhının arkasına saklanarak yanıltıcı bilgiler veriyor" iddialarını da yanıtladı. Söz konusu avukata ilişkin bir şey söylemek istemediğini dile getiren Koca, "Susmanın asaletini seçmek en büyük cevaptır. Bu şahıs, sanık Yılmaz Büyükerşen'in avukatı olarak mahkemeye gerçek dışı beyanda bulunduğu iki kez yüzüne söylenen bir kişidir. Bu doğru olmayan beyanları Büyükerşen'in hüküm giymesine neden olduğu için Yüksel'in sabıkalı hale getirdiği müvekkiline karşı bir diyet borcunu ödeme çabası olduğunu düşünüyorum. Şahsımız ve partimiz üzerinden prim yapmaya çalışan bir şahıs, biz önce söze bakıyoruz söz mü diye sonra da söyleyene bakıyoruz, sonra bunlara cevap veriyoruz. Bu beyanları hukuk nezdinde takip edeceğiz" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'e 3'üncü Üniversite Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • dost acı söyler: üniversite kurmak güzel ama gereksiz kalabalıklar olmamalı üniversitede. . . 0 0 Yanıtla

Advertisement