Eskişehir Ford Otosan İnönü Fabrikası İşçileri Müjdeli Haber Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Ford Otosan İnönü Fabrikası İşçileri Müjdeli Haber Bekliyor

Eskişehir Ford Otosan İnönü Fabrikası İşçileri Müjdeli Haber Bekliyor

Eskişehir'in İnönü İlçesindeki kamyon üretiminin yapıldığı Ford Otosan Fabrikası'nda işçilerin başlattığı işi bırakma eylemi bugün de sürdü.

01.06.2015 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'in İnönü İlçesindeki kamyon üretiminin yapıldığı Ford Otosan Fabrikası'nda işçilerin başlattığı işi bırakma eylemi bugün de sürdü. İşçileri temsilen konuşan Cem Semiz, "Ufak tefek rakamsal boyutlardaki sorunlar da halledilirse bu iş çözülecek. İnsanlar müjdeli haber bekliyor. Sayın Ali Koç'a sesleniyorum. Gelsin işçisiyle konuşsun. Bizler çalışmayı istiyoruz artık" dedi. Ford Otosan İnönü Fabrikası'nda geçen hafta pazartesi günü sendikaya tepki ve ücretlerinin arttırılması talebiyle işi bırakan işçilerin fabrika önünde eylemlerini sürdürüyor. İşçiler, fabrika karşısındaki araç altgeçit köprüsünün üzerine ' Nuri Otay, Ford Otosan eski Genel Müdürü. Rahmetle anıyoruz', 'Tüm ilişkilerimizde adilane, karşılıklı yarar sağlamak amacıyla, iyi niyet ve anlayışla davranmak, yasalara ve ahlak kurallarına daima uymak ilkemizdir. Vehbi Koç. Keşke aramızda olsaydın Rahmetle anıyoruz' ve 'Direne direne kazanacağız' yazılı pankartlar astı.

İşçilerin adına açıklama yapan Cem Semiz, geçen hafta pazartesi günü başlattıkları eylemlerinin devam ettiğini belirtti. Diğer fabrikalarda çalışan işçilerin de kendilerini desteklediği söyleyen Semiz şöyle konuştu:

"Burada herkesin birbirine inanmışlığı devam ediyor. En önemlisi bu zaten. Bu süreçte bu bayrağın, bu sancağın altında ayrılmadığımız sürece, her hangi bir bölünme olmadığı sürece bu iş nasip olursa başarıya ulaşacak. 8 gün oldu. İçeriden, Gölcük'ten haber bekliyoruz. Cumartesi günü biz gittik Gölcük'e, daha sonra onlar buraya geldi. Bu birliktelik gittikçe çığ gibi büyüyor. Bütün Türkiye'ye yayıldı. Hata diğer ülke dışındaki bazı otomotiv fabrikaları bize destek veriyor. Bu bizi umutlandırıyor. Çok şey istenmiyor. Sendikanın hiçbir hükmü kalmadı. Ufak tefek rakamsal boyutlardaki sorunlar da halledilirse bu iş çözülecek. İnsanlar müjdeli haber bekliyor. Buradan üst yönetime, sayın Ali Koç'a da sesleniyorum; Gelsin işçisiyle konuşsun. Bizler çalışmayı istiyoruz artık. Ancak şu da bir gerçek ki o belirlediğimiz talepler ve biz işçiler muhatap alınmadığı sürece içeri kimse girmeyecek."

Cem Semiz, işverenin Eskişehir'de yayınlanan yerel gazetelere verdiği ilanlarla Kocaeli ve İnönü'deki Ford Otosan fabrikalarında çalışacak işçi aradığını, bu işçilerin sözleşmeli olarak çalıştırılmak istendiğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Ford Otosan İnönü Fabrikası İşçileri Müjdeli Haber Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement