HDP'nin Eşcinsel Adayı Sulu: Aynı Şekilde Eziliyoruz - Son Dakika
Güncel

HDP'nin Eşcinsel Adayı Sulu: Aynı Şekilde Eziliyoruz

HDP\'nin Eşcinsel Adayı Sulu: Aynı Şekilde Eziliyoruz

HDP Eskişehir 6. sıra milletvekili adayı Barış Sulu, eşcinsel olduğunu belirterek, "Ben HDP'yi neden tercih ettim. Çünkü aynı şekilde eziliyoruz" dedi.

12.04.2015 22:31  Güncelleme: 22:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi Eskişehir 6'ncı sıra milletvekili adayı Barış Sulu, kendisinin eşcinsel olduğunu belirterek, "Ben HDP'yi neden tercih ettim. Çünkü aynı şekilde eziliyoruz. Eşcinseller de aynı şekilde ezildiler bugüne kadar. Çok fazla ötekileştirildik yıllarca. Aynı acıları biliyoruz" dedi.

HDP ESKİŞEHİR ADAYLARINI TANITTI

HDP Eskişehir Milletvekili adaylarının tanıtımı Hayal Kahvesi'nde yapıldı. HDP'nin birinci sırasında göz doktoru Mete Günay, ikinci sırasında işçi emeklisi Rukiye Güven, üçüncü sırada avukat Hasan Hüseyin Karabulut, dördüncü sırada emekli memur Gürsel Şenşafak, beşinci sırada matematik bölümü mezunu Ceren Gökçe, altıncı sırada da Anadolu Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğrencisi Barış Sulu yer aldı.

"AYNI ACILARI BİLİYORUZ"

Eşcinsel olduğunu belirten HDP'nin Eskişehir 6'ıncı sıra milletvekili adayı 37 yaşındaki Barış Sulu, HDP'nin yüzde 10 barajını aşacağına inandığını söyledi. Neden HDP'yi tercih ettiğini de anlatan Barış Sulu şöyle konuştu:

"Çünkü aynı şekilde eziliyoruz. Eşcinseller de aynı şekilde ezildiler bugüne kadar. Çok fazla ötekileştirildik yıllarca. Aynı acıları biliyoruz. Biz de öldürüldük. Biz de hani devlet tarafından çöplüklere atıldık. Travestiler, eşcinseller, kaybedildik. Görmezden gelindik. Yok olduğumuz söylendi sürekli. Yani hiçbir şekilde bizi görmediler. Aynı ortak acılardan dolayı aslında bir ortaklaşma var. Eşcinseller, biseksüeller, translar gayet HDP'nin içinde çok rahat bir şekilde hareket edebiliyorlar. Bütün kongrelerinde söz sahibi olabiliyorlar. Bundan dolayı HDP'nin içindeyim."

"ANAYASA EŞCİNSELLERLE İLGİLİ HİÇBİR MADDE YOK"

Barış Sulu şuan kendisinin Trans Danışma Merkezi Derneği'nde trans bireylerin cinsiyet geçiş süreçleriyle ilgili çalıştığını belirterek:

"Bülent Ersoy yasası diye bir yasa var. Türk Medeni Kanun madde 40. Biz onun üzerinde çalışıyoruz. Yasalarda sadece transseksüel kelimesinin geçtiği tek madde bu. Anayasada eşcinsellerle ilgili hiçbir madde yok. Anayasada cinsiyet kimliği ifadeleri yer almalı ki biz de tanınabilelim. Travesti, transseksüel, eşcinsel bütün bireyler de o Anayasa'nın içinde bütün her şeyden yararlanabilsinler. Bütün haklardan aynı şekilde eşit derecede yararlanabilmek istiyoruz. Bu kadar basit aslında çok karmaşık bir şey değil istediğimiz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HDP'nin Eşcinsel Adayı Sulu: Aynı Şekilde Eziliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (78)

  • AMİN: LÜT KAVMİ BİRARAYA TOPLANIYOR ALLAH TOPLUCA HELAK EDER İNŞALLAH 54 34 Yanıtla
  • neco: hdp tam sana göre çünkü ne kadar dönek varsa o partide. . . 44 43 Yanıtla
  • Laz : HDP bütün insanlığı ve Kardeşliği seviyor anladınızmı HDP Türkiye Cumhuriyet'inin Kürt Türk Demeden Ayrım yapmadan herkesi HDP ye oy vermesi lazım başarılar HDP 41 40 Yanıtla
  • yok: tsk akp icin asker öldürtüyor oy topluyor mhp chp milliyetcilik yaparak oy topluyor hdp insan icin insanlik dedigi icin oy topluyor 38 33 Yanıtla
  • sorsdo: HDP HER İNSANA ÖNCE İNSAN GÖZÜYLE BAKİYOR KADINDA OLSA EŞCİNSELDE OLSA MHP VE DİĞER PARTİLER GİBİ FAŞİST BİR DÜŞENCESİ YOK SEN KAPALISIN SEN MİNİ ETEK GİYİYORSUN DİYE AYRIMCILIK YAPMAZ KİM NEYE İNANIYIRSA HERKESE SAYGISI VAR SİZDE İNSANIM DİYARSANIZ OYUNUZU HDP YE VERİN 28 30 Yanıtla
  • mardinli: yakışır hdp li kardeşlerime ama hani etek yok 32 8 Yanıtla
  • ......: vah vah onların oyuna kadar düştünüz demek hadi hayırlısı :) 33 5 Yanıtla
  • Ahmet: Arada İmralı'ya gidersin 5 30 Yanıtla
  • lo: Ey kurt halki gorun bu partinin ne partisi oldugu,ama ba bu pkk liler sizi kandirmak icin herseye bir kilif bulurlar,bakin bulmuslar bile ozgurluk kul zukurt diye bir sey adi altinda 23 6 Yanıtla
  • vatandaş: Ne kadar ileri görüşlü her kesime hitap eden bir parti cidden takdire şayan. . . 18 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement