Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu’nun 2015 yılı ilk toplantısı gerçekleşti.

19.01.2015 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu'nun 2015 yılı ilk toplantısı gerçekleşti.

Valilik Binası Yunus Emre Toplantı Salonu'nda düzenlenen kurulun başkanlığını Vali Yardımcısı Rıza Dalan yaptı. Dalan, kentte 116 biten, 148 devam eden, 26 başlanan, 18 ihale sürecinde olan, 12 hazırlık aşamasında olmak üzere toplam 320 adet proje bulunduğunu söyledi. 2014 yılının dördüncü döneminin değerlendirildiği toplantıda, yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi, koordinasyonu yerel ve bölgesel kalkınma konuları da değerlendirildi.

İNÖNÜ - ÇUKURHİSAR YOLUNUN DEFORME OLMASI

Toplantıda koordinasyon gerektiren konuları dile getiren Eskişehir İnönü İlçesi Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, İnönü- Çukurhisar yolunun kardan dolayı bozularak deforme olduğunu ve bu konunun önümüzdeki aylarda gündeme alınmasını talep etti.

Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Hamid Akkuş ise, havaların biraz daha düzelmesiyle çalışmalarının başlayacağını, imkan ve ihalelerinin bulunduğunu, havaların da düzelmesi ile çalışmaya başlanacağını ifade etti.

AYDINLATMA SORUNU

Vakıflar Genel Müdürlüğü Kütahya Bölge Müdür Vekili Ahmet Aydın, Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (OEDAŞ) ile alakalı olarak önerilerini dile getirdi. Aydın, "Yönetmelik gereği tören yerleri, türbeler, tarihi eserlerin aydınlatması OEDAŞ'a ait. Şu ana kadar aydınlatılan herhangi bir yer yok. Sürekli yazıyoruz durumu izah ediyoruz. Bunları aydınlatması yönetmelik gereği OEDAŞ'a ait ama hiçbir şekilde yapılmıyor" dedi.

Bunun üzerine Vali Yardımcısı Dalan, elektrik idaresinin özelleşmesi ile firmanın maliyetini düşürmeye çalışabileceğini kaydetti.

VURAL SOKAK'A GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ DENETİMİ KARARI

Dalan, ayrıca, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yönelik olarak, gürültü kirliliği konusunda belediye ve emniyet ile ortaklaşa çalışılması yönünde karar alındığını, özellikle Vural Sokak'ta denetimlerin gerçekleştirilmesi gerektiğini aktardı.

DOMYA MAHALLESİNDE TELEFON KESİNTİSİ

Mihalıççık Belediye Başkanı İsmail Uysal, ilçeye bağlı Domya mahallesi olmak üzere 4 - 5 mahallede telefonların çekmediğini dile getirerek bu konuda çalışma yapılmasını talep etti.

Toplantıya Karayolları ve Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları, kurum müdürleri ve İl Genel Meclis üyeleri katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement