Eskişehir İl Tarım Müdürlüğünün AB Projesi - Son Dakika
Güncel

Eskişehir İl Tarım Müdürlüğünün AB Projesi

Görüntü Dökümü : TÜKODER Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp'in konuşması Eskişehir İl Tarım Müdürlüğünün AB projesi TÜKODER Eskişehir Şube Başkanı Özalp: -"Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Hayvansal Gıdaların Etkin İzlenilebilirlik Sistemlerinin AB standartlarında İncelenmesi Projesi', başvuruda bulunan 596 proje içerisinde 90 puan alarak ilk 10'a girmeyi başardı" Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Hayvansal Gıdaların Etkin İzlenilebilirlik Sistemlerinin Avrupa Birliği (AB) Standartlarında İncelenmesi Projesi'nin, başvuruda bulunan 596 proje içerisinde 90 puan alarak ilk 10'a girmeyi başardığı bildirildi.

12.01.2016 20:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

TÜKODER Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp'in konuşması Eskişehir İl Tarım Müdürlüğünün AB projesi

TÜKODER Eskişehir Şube Başkanı Özalp:

-"Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Hayvansal Gıdaların Etkin İzlenilebilirlik Sistemlerinin AB standartlarında İncelenmesi Projesi', başvuruda bulunan 596 proje içerisinde 90 puan alarak ilk 10'a girmeyi başardı"

Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Hayvansal Gıdaların Etkin İzlenilebilirlik Sistemlerinin Avrupa Birliği (AB) Standartlarında İncelenmesi Projesi'nin, başvuruda bulunan 596 proje içerisinde 90 puan alarak ilk 10'a girmeyi başardığı bildirildi.

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Eskişehir Şubesi, Eskişehir Ticaret Odası, Sivrihisar Belediyesi, Eskişehir Bilecik Veteriner Hekimler Odasının da yerel ortak olarak katıldıkları AB Erasmus Projesi'nin tüketicilere, üreticilere ve satıcılara büyük fayda sağlaması bekleniyor.

Projenin yerel ortaklarından Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin Türkiye'deki hayvansal kökenli gıdaların etkin izlenilebilirlik sistemlerin oluşturulması ve var olanların iyileştirilmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Özalp, Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün bu projeyle büyük başarı elde ettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Hayvansal Gıdaların Etkin İzlenilebilirlik Sistemlerinin AB standartlarında İncelenmesi Projesi', başvuruda bulunan 596 proje içerisinde 90 puan alarak ilk 10'a girmeyi başardı. Bu elbette önemli bir başarı. Bizler de tüketiciyi korumak adına projenin yerel ortağı olarak içerisindeyiz. Mart ve nisan aylarında AB ortağımız olan Almanya ve İrlanda'ya bir gezi düzenleyeceğiz. Hayvansal gıdaların incelenmesi tüm insanları ilgilendiren bir konu. Üretiminden dağıtımına, denetiminden tüketimine kadar bütün aşamalarda dernek olarak içerisinde bulunuyoruz ve bulunmaya devam edeceğiz."

Almanya ve İrlanda gezilerinde işletmelerin ziyaret edilerek et ve süt üretimini, ayrıca perakende satış noktaları incelenerek sektördeki çalışmaların öğrenilmesini hedeflediklerini ifade eden Özalp, şunları kaydetti:

"Konu tüketicileri ilgilendirdiği için bu tür AB Projeleri'nde mutlaka Tüketiciyi Koruma Derneği olarak bulunmaya gayret ediyoruz. Elbette üreten bir kesim var ama mühim olan tüketimdir. Bu yüzden de AB tüketiciyi korumak adına projelerde yetkililerin bulunmasını destekliyor. Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün derece aldığı bu projenin ülkemiz için güzel neticeler vereceğini umut ediyorum."

Eskişehir İl Tarım Müdürlüğünün AB Projesi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir İl Tarım Müdürlüğünün AB Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement