Eskişehir'in Geleceği Emin Ellerde - Son Dakika
Spor

Eskişehir'in Geleceği Emin Ellerde

Eskişehir\'in Geleceği Emin Ellerde

Ertuğrul Sağlam, gelecek adına herhangi bir endişelerinin olmadığını belirtti.

14.10.2014 21:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, gelecek adına herhangi bir endişelerinin olmadığını ancak bir an önce puanlar alıp ligde üst sıralara çıkmaları gerektiğini, bu bağlamda da hafta sonu deplasmanda karşılaşacakları Bursaspor maçının öneminin büyük olduğunu bildirdi.

Sağlam, kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Bursaspor iyi bir takım, iyi de kadroları var. Onlar da puan olarak beklentilerinin altında kaldılar. Bizim durumumuz da ortada. Oyun kalitesi olarak baktığımız zaman güzel şeyler yapan, pozisyon üreten ama futbolun şanssızlığına da denk gelen bir Eskişehirspor var. İçeride oynadığımız özellikle Gençlerbirliği ve Çaykur Rizespor maçlarında çok üstünü oynamamıza rağmen maalesef kazanamadık. Bugün belki de ligin tepesinde olabilirdik ama bu durum aslında bizi gelecek adına da umutlandırıyor. Gençlerbirliği ve Rizespor maçında yediğimiz ilk gollere baktığımız zaman belki sezon sonuna kadar böyle goller olmayacak Türkiye liglerinde ancak ikisi de bize denk geldi."

Yaptıkları güzel şeyleri daha iyiye ulaştırmak adına çalıştıklarını, hatalar da yaptıklarını anlatan Sağlam, şöyle devam etti:

"Genç, Süper Lig tecrübesi çok az olan bir kadromuz var. Hataları daha da azaltıp daha iyi, daha kaliteli bir takım olmak için mücadele veriyoruz. İki deplasman maçı oynayacağız. Gelecek adına herhangi bir endişemiz yok ama bir an evvel puanları alıp ligde yavaş yavaş üst sıralara çıkmamız gerekiyor. Bu bağlamda Bursaspor maçı bizim için önemli bir karşılaşma. Orada iyi mücadele ve iyi bir oyunla geçtiğimiz haftalarda kaybettiğimiz puanları telafi etmek için uğraşacağız."

"Güzel bir maç olmasını temenni ediyorum"

Sağlam, Bursaspor'un amacının belli olduğunu belirterek, "Güzel bir maç olacağını umuyorum. Dostluğun, centilmenliğin özellikle ülkemizde son dönemde yaşanan futbol adına olumsuzlukların yaşanmadığı, güzel bir futbol günü olmasını diliyorum. İki komşu şehir arasında geçmişte yaşanan olumsuzlukların yaşanmaması adına da güzel bir maç olmasını temenni ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Başarının ana şartı devamlılık ve istikrar"

Ofansif olarak üretken bir takım haline geldiklerini vurgulayan Sağlam, şunları kaydetti: "Baktığımız zaman son vuruşları da yapabiliyoruz ama iki maçta 3 top direkten döndü. Beşiktaş maçında gol ve penaltı verilmedi. 'Şanssız bir dönem yaşıyoruz' da diyebiliriz ancak şu da bir gerçek ki bu işin inisiyatifi yok. Daha fazla çalışacağız. Girdiğimiz pozisyonlarda iyi vuruşların oranını daha yukarı çıkarmaya çalışacağız. Defansif olarak baktığımızda tabii ki hatalar yapıyoruz fakat herkes yapıyor. Türkiye'nin, dünyanın en iyi takımlarına bakıyorsunuz, onlar da yapıyor. Genci, tecrübesizi de tecrübelisi de yapıyor. Futbolda hatalar oluyor. Bunları azaltmaya çalışıyoruz. Açıkçası çok fazla değişiklik yapmayı düşünmüyoruz. Bence başarının ana şartı devamlılık ve istikrar. Değişiklikler mutlaka olur ama çok radikal ve köklü değişiklikler yapmayı gerektirecek bir durumumuz yok."

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Eskişehir'in Geleceği Emin Ellerde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement