Eskişehir Kent Konseyi'nden "Kentimizi Tanıyoruz-Tanıtıyoruz" Çalışması - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Kent Konseyi'nden "Kentimizi Tanıyoruz-Tanıtıyoruz" Çalışması

Eskişehir Kent Konseyi\'nden "Kentimizi Tanıyoruz-Tanıtıyoruz" Çalışması

Eskişehir Kent Konseyi Kültür Sanat alışma Grubu üyeleri, başlattıkları “Kentimizi Tanıyoruz-Tanıtıyoruz” çalışması kapsamında, ilk olarak tarihi Odunpazarı Evlerinde bulunan Kurtuluş Müzesini ziyaret ettiler.

09.12.2016 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Kent Konseyi Kültür Sanat alışma Grubu üyeleri, başlattıkları "Kentimizi Tanıyoruz-Tanıtıyoruz" çalışması kapsamında, ilk olarak tarihi Odunpazarı Evlerinde bulunan Kurtuluş Müzesini ziyaret ettiler.

Kurtuluş Müzesine hayran kaldıklarını anlatan Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı Ali Kara, "İnönü Savaşları sırasında Batı Cephesi Komutanı olan İsmet Paşanın konakladığı Mestanoğlu Halil Konağı'nın Büyükşehir Belediyemizce restore edilerek, milli mücadele dönemi öncesi ve sonrası Eskişehir tarihini çağdaş teknoloji ile bilgi ve belgeyi harmanlayarak tasarlanmış. Kurtuluş Müzesi'ni şehrimize kazandıran başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Çalışma hakkında bilgiler veren Kara sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir kültür sanat şehri olan kentimizde, gezilip görülmesi gereken çok değerli yerler var. Tüm bu değerleri hafızalarda canlı tutarak, her yaş grubundan Eskişehirlinin faydalanabileceğini unutturmamak istiyoruz. Bu kapsamda ilk ziyaretimiz Kurtuluş Müzesi'ne oldu." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir Kent Konseyi'nden 'Kentimizi Tanıyoruz-Tanıtıyoruz' Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement