Eskişehir Merkezli "Usulsüz Dinleme" Davası - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Merkezli "Usulsüz Dinleme" Davası

Eskişehir'de usulsüz dinleme iddiasına ilişkin biri tutuklu 25 emniyet mensubunun yargılandığı davaya devam edildi.

15.04.2016 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de usulsüz dinleme iddiasına ilişkin biri tutuklu 25 emniyet mensubunun yargılandığı davaya devam edildi.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Ankara Sincan F Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan eski Eskişehir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Mustafa Arık ile görüntülü sistem ile bağlantı kuruldu, tutuksuz yargılanan 2 polis memuru ile sanık avukatları hazır bulundu.

Arık, savunmasında, 1 yıldır tutuklu bulunduğunu, delilleri karartma gibi bir imkanın olmadığını ve söz konusu dava nedeniyle ailesine ceza verildiğini öne sürerek tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti daha sonra sanık Arık'ın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 28 Şubat 2015'te Eskişehir ile Kırklareli, Kırşehir, Kastamonu, Karabük, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Diyarbakır ve Ankara'da bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyonda, Eskişehir'de bazı kişilerin telefon görüşmelerinin izinsiz dinlenildiği iddiasıyla gözaltına alınan 25 zanlıdan biri tutuklanmış, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Sanıklar hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, gizlilik ihlalinde haberleşme içeriklerinin kaydedilmesi, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kanunen yok edilmesi" suçlamasıyla dava açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir Merkezli 'Usulsüz Dinleme' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement