Eskişehir Milas'ta Ölen Profesör Eskişehir'de Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Milas'ta Ölen Profesör Eskişehir'de Toprağa Verildi

Eskişehir Milas\'ta Ölen Profesör Eskişehir\'de Toprağa Verildi

Milas'ta ölen profesör Eskişehir'de toprağa verildi Muğla'nın Milas İlçesi'nde girdiği denizde yaşamını yitiren Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Başkanı 66 yaşındaki Prof.Dr. Nihat Yüzügüllü, Eskişehir'de gözyaşları içinde toprağa verildi.

16.06.2015 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milas'ta ölen profesör Eskişehir'de toprağa verildi

Muğla'nın Milas İlçesi'nde girdiği denizde yaşamını yitiren Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Başkanı 66 yaşındaki Prof.Dr. Nihat Yüzügüllü, Eskişehir'de gözyaşları içinde toprağa verildi.

Eskişehir'den Milas İlçesi'ndeki yazlık evine giden Prof.Dr. Nihat Yüzügüllü, önceki gün girdiği denizde bir süre yüzdükten sonra suda batıp çıkmaya başlayınca yardımına koşanlar onu kıyaya götürdü. Gelen sağlık ekibinin yaptığı müdahalelere rağmen Prof.Dr. Yüzügüllü kurtarılamadı. 10 yıl kadar önce By-pass ameliyatı geçirdiği belirtilen Nihat Yüzügüllü'nün cenazesi yakınları tarafından Muğla'dan Eskişehir'e getirildi.

Prof.Dr.Nihat Yüzügüllü için ilk olan ESOGÜ Meşelik Kampüsü Mimarlık Mühendislik Fakültesi'ndeki Suat Mirza Konferans Salonu'nda tören düzenlendi. Tabutu konferans salonundaki sahneye getirilen Prof.Dr.Nihat Yüzügülü için yakıları ve öğrencileri gözyaşı döktü.

ESOGÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan Gönen yaptığı konuşmada, "hepimizin başı sağolsun. Biz bu salonda Nihat hocamıza emeklilik töreni düşünürken sonsuzluğa uğurlama töreni yapıyoruz. Mekanı cennet olsun" dedi.

Ölen Prof.Dr.Nihat Yüzügüllü'nün oğlu Onur Yüzügüllü'nün de konuşmasınını ardından cenaze aynı kampüs içerisindeki İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii'ne götürüldü. Burada düzenlenen törene CHP Milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Rektör Prof.Dr.Hasan Gönen, ölen Prof.Dr.Nihat Yüzügülü'nün eşi Ferhan Yüzügüllü, oğlu Onur Yüzügüllü, rektör yardımcıları dekanlar, öğretim üyeleri, üniversite çalışanları ile çok sayıda kişi katıldı.

İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonda Prof.Dr.Nihat Yüzügülü'nün cenazesi götürüldüğü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

Yakınları, Prof.Dr.Nihat Yüzügüllü'nün geçen 9 Haziran'da Eskişehir'de düzenlenen törende mezun olan öğrencilerine mühendislik yemini ettirip diplomalarını verdiğini, daha sonra da tatil için Muğla'nın Milas ilçesindeki yazlığına gittiğini ve burada denizdeyken geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitirdiğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Milas'ta Ölen Profesör Eskişehir'de Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement