Eskişehir - Posta Güvercinleri 7 Saatte Konya'dan Eskişehir'e Geldi - Son Dakika
Güncel

Eskişehir - Posta Güvercinleri 7 Saatte Konya'dan Eskişehir'e Geldi

Eskişehir - Posta Güvercinleri 7 Saatte Konya\'dan Eskişehir\'e Geldi

Posta güvercinleri 7 saatte Konya'dan Eskişehir'e geldi Eskişehir'de posta güvercinleri yarışması yapıldı.

17.08.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Posta güvercinleri 7 saatte Konya'dan Eskişehir'e geldi

Eskişehir'de posta güvercinleri yarışması yapıldı. Konya'dan salınan 443 güvercin 440 kilometrelik yolu yaklaşık 7 saatte tamamlayarak Eskişehir'e geldi. Türkiye Güvercin Federasyonu Başkanı Bilgin Tuncay, yarış sırasında bazı güvercinlerin şahin gibi yırtıcı kuşların saldırısına uğradığını, bazılarına da avcıların ateş ettiğini söyleyerek, "Avcılardan bu hayvanlara ateş etmemeleri özellikle ricamızdır. Lütfen posta kuşlarına ateş etmesinler" dedi.

Posta Güvercinleri yarışmasının finali Eskişehir'de gerçekleştirildi. Yarışma kapsamında 443 güvercin sabah saat 06.30 sıralarında Konya'dan salındı. Güverciler 7 saat sonra saat 13.30'da Eskişehir'in Sakintepe Mahallesi'ndeki ortak kümes alanına inmeye başladı. Üzerlerinde çip takılı olan güvercinlerin inişleri bilgisayar ekranında yarışları izleyenlere yansıtıldı. Yarışlarda birinciliği Balıkesir'den katılan Hakan Satılmış'ın güvencini kazandı.

Türkiye Güvercin Federasyonu Başkanı Bilgin Tuncay, 5 aşamada yapılan posta güvercinleri yarışmasına Türkiye'deki çeşitli illerin yanısıra yurt dışından da 9 ülkeden toplam 1188 güvercinin katıldığını belirtti. Finale kalan 443 güvercinin sabah saat 06.30'da Konya bölgesinden Eskişehir'e salındığını kaydeden Tuncay, "Bugünkü yarışlar bu kolombodrum dediğimiz ortak kümes sistemidir. Ortak kümes sistemi yarışına Türkiye'nin her yerinden ya da dünyanın her yerinden kuş katılabilir. Edirne'den Diyarbakır'a kadar yurdun bütün her yerinden insanlar bu organizasyona iştirak etti. Güzel bir spor. Bu sporun güzelliklerini hep beraber paylaşıyoruz burada. Bunun bütün ülkemize gençlerin kötü yollardan kurtulup böyle bir spora gönül vermeleri bizler için çocuk güzel bir şeydir" diye konuştu.

AVCILAR RAHAT BIRAKMIYOR

Düzenledikleri yarışlara 1188 güvercinin katıldığını ancak aralarında bazılarının yarışı bitiremediğini söyleyen Bilgin Tuncay şöyle dedi:

"Güzel bir yarış geçti. 1188 kuşla başladı bu yarış. Fakat 1188 kuşu saldığınız zaman hepsinin gelecek diye bir kaidesi yok. Gelmeyebilir de doğada şahinlerimiz var. Avcılar sağolsun. Rahat bırakmıyor hayvanları. Zaten en büyük mağduriyetimiz budur. Avcı arkadaşlarımızdan, kardeşlerimizden posta güvercinlerinin evlerine giden hayvanlar olduğunu bilmeleri, bu hayvanlara ateş etmemeleri özellikle ricamızdır. Lütfen posta kuşlarına ateş etmesinler. Biz burada bir spor yapıyoruz. Bu hayvanlar da evine gitmeye mücadele ediyor. Tekrar rica ediyorum. Posta kuşlarına ateş etmesinler."

Hakan Satılmış'a ait güvercinin birinci geldiği yarışmada ikinciliği Gaziantep'ten Ahmet Köroğlu, üçüncülüğü de Eskişehir'den Osman Macur elde etti. Yarışma sonunda dereceye girenlere kupalarının yanısıra birinciye 10 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye de 2 bin lira para ödülü verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir - Posta Güvercinleri 7 Saatte Konya'dan Eskişehir'e Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement