Eskişehir Uçakla Ulaşım İmkanına Kavuşabilir - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Uçakla Ulaşım İmkanına Kavuşabilir

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kentin uçak ulaşımına sahip olması için müteşebbis iş adamlarını teşvik ettiğini ve desteklediğini belirterek, “Bursa, denize inip kalkan dolmuş tipi uçaklarla İstanbul ulaşımını sağladı.

18.10.2014 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kentin uçak ulaşımına sahip olması için müteşebbis iş adamlarını teşvik ettiğini ve desteklediğini belirterek, "Bursa, denize inip kalkan dolmuş tipi uçaklarla İstanbul ulaşımını sağladı. Biz de böyle bir imkana sahibiz. Denizimiz yok ama 2,5 kilometre uzunluğunda Sarı Sungur Göletimiz var. O da şehrin içinde. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de üzerimize düşeni yaparız" dedi.

Büyükerşen, yaptığı açıklamada; Afyon, Kütahya ve Uşak illerine hizmet vermek üzere Altıntaş'ta yaptırdığı Zafer Hava Limanı'ndan haftanın belli günlerinde 64 TL'ye yolcu taşımaya başlanmasının Eskişehirliler üzerinde olumsuz bir etkiye sebep olduğunu belirtti. Bu sebeple kentin ihtiyacı olan yeni bir hava ulaşım imkanı konusunda değerlendirmelerde bulunan Büyükerşen, "Rektörlüğüm süresinde, Eskişehirlileri hava ulaşımı imkanına kavuşturmak amacıyla Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu ile 117 günde şehre kazandırdığımız sivil havaalanının özel ve THY uçuşlarına açıldı. Daha sonra bu imkanın ortadan kalkması ve Unakıtan ile AKP'li milletvekillerimizin çeşitli girişimlerine rağmen bugün gelinen nokta gerçekten üzücüdür. Ulaştırma Bakanlığının kendi yatırım bütçesinde yer almadan sahip olunan yegane havaalanı dururken, yakın tarihlerde trilyonlarca lira harcayarak Kütahya'nın Altıntaş bölgesinde havaalanı inşa etti. Havacılık şehri olan Eskişehir'i görmezden gelen bu tutuma alanımızın İstanbul'a yakın olması ve İstanbul- Ankara arasında hızlı trenin varlığının gerekçe gösterilmesi ayrı bir garabettir. Oysa Eskişehirliler yalnız İstanbul için hava ulaşımı ihtiyacından çok Ege, Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu'daki bölgelere uçakla ulaşım imkanına da sahip olmak durumundadırlar" dedi.

"BİZİM DE SARI SUNGÜR GÖLETİMİZ VAR"

Bu konuda yıllardan beri 'commuter line' uçuşları ihtiyacını söylediklerini ancak buna kulak asılmadığının görüldüğünü ifade eden Büyükerşen, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bursa bizimki gibi, şehir merkezinde büyük uçaklara da elverişli havaalanı olmadığı halde, denize inip kalkan dolmuş tipi uçaklar ile İstanbul ulaşımını sağladı. Biz de böyle bir imkana sahibiz. Denizimiz yok ama 2,5 kilometre uzunluğunda Sarı Sungur Göletimiz var. O da şehrin içinde. Bursa'daki şirketi organize edecek Sanayi ve Ticaret Odaları pekala bunu sağlayabilir. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de üzerimize düşeni yaparız. Ayrıca mali gücüne rağmen küçük uçak kiralama yönünde girişimde bulunamayan kuruluşlara rağmen, Eskişehirli müteşebbis iş adamlarımızı da teşvik ediyorum. Bunlardan otelci bir grubun, uçak kiralamak yerine Lear Jet uçağı satın almak üzere yaptıkları girişimi de teşvik ediyor ve destek veriyorum ancak gönül istiyor ki Eskişehir iş alemine bu konuda onlara destek versinler." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Uçakla Ulaşım İmkanına Kavuşabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement