Eskişehir - Uluslararası Ahşap Heykel Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Eskişehir - Uluslararası Ahşap Heykel Festivali Başladı

Eskişehir - Uluslararası Ahşap Heykel Festivali Başladı

Uluslararası Ahşap Heykel Festivali başladıYurtiçi ve yurtdışından 12 sanatçının katıldığı festival kapsamında 'Kardeşlik Ormanı' oluşturulacakEskişehir'de 'WoodHands - Ağaç, Ellerde Yaşam Buluyor' sloganı ile düzenlenen Uluslararası Ahşap Festivali'nin açılışı tarihi Odunpazarı Meydanı'nda yapıldı.

23.05.2016 20:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Ahşap Heykel Festivali başladı

Yurtiçi ve yurtdışından 12 sanatçının katıldığı festival kapsamında 'Kardeşlik Ormanı' oluşturulacak

Eskişehir'de 'WoodHands - Ağaç, Ellerde Yaşam Buluyor' sloganı ile düzenlenen Uluslararası Ahşap Festivali'nin açılışı tarihi Odunpazarı Meydanı'nda yapıldı. Birbirinden farklı, renkli etkinlik, konser ve dans gösterilerine de ev sahipliği yapacak olan festivalde, etkinlik kapsamında bir de 'Kardeşlik Ormanı' oluşturulacağı belirtildi.

Uluslararası Ahşap Festivali'nin açılışına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman, Eskişehir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Başkanı İskender Bayar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TÜRKİYE VE DÜNYA AĞACIN FAYDALARINA DİKKAT ETMELİ

Uluslararası düzeyde ün yapmış sanatçılar ve bilim insanlarıyla Türk ahşap sanatçılarının yer aldığı festivalin açılış konuşmasını Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt yaptı. Odunpazarı Belediyesi'nin geçen yıl başlattığı ahşap etkinliklerinden ikincisini gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Kurt, Uluslararası Ahşap Heykel Festivali'nde, bu yıl daha çok dış mekana uygulanabilecek heykeller üzerine çalışılacağını kaydetti.

Açılışın ardından sanatçılar atölyelere giderek 29 Mayıs'a kadar devam edecek olan çalışmalarına başladı. Festival alanında yerel ağaç ve heykel ustaları için stantlar da açıldı.

YURTİÇİ VE YURTDIŞINDAN 12 SANATÇI

Birbirinden farklı, renkli etkinlik, konser ve dans gösterilerine de ev sahipliği yapacak olan festivalde, etkinlik kapsamında bir de 'Kardeşlik Ormanı' oluşturulacak. Etkinliğe yurt içi ve yurt dışından 12 sanatçı katıldı. Festivale katılan sanatçıların isimleri ise şöyle; Bülent Çınar, Charles Pılkey (Amerika), Fukai Takashi (Japonya), Ivane (Malkhez) Tsiskadze (Gürcistan), Jung Kwang SIK (Güney Kore), Kim Won GEUN (Güney Kore), Neslihan PALA, Rahmi Atalay, Tolga Yurtözveri, Vaterian Jıkıa (Gürcistan), F. Ergün Arslan, Soner Özdemir.

Festivale Japonya'dan katılan Fukai Takashi ve Amerika'dan katılan Charles Pilkey Türkiye'ye gelmekten ve bu festivalde yer almaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir - Uluslararası Ahşap Heykel Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement