Eskişehir Yavru Kedileri Ölüme Terk Eden Kişiye 1200 TL Para Cezası - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Yavru Kedileri Ölüme Terk Eden Kişiye 1200 TL Para Cezası

Eskişehir Yavru Kedileri Ölüme Terk Eden Kişiye 1200 TL Para Cezası

Yavru kedileri ölüme terk eden kişiye 1200 TL para cezası Eskişehir'in Çifteler ilçesinde aracıyla getirip yol kenarına bıraktığı 3 yavru kediden 2'sini köpeklerin parçalanması üzerine polis tarafından yakalanan kişiye Orman ve Su İşleri 5'inci Bölge Müdürlüğü 1200 TL para cezası verdi.

12.12.2015 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yavru kedileri ölüme terk eden kişiye 1200 TL para cezası

Eskişehir'in Çifteler ilçesinde aracıyla getirip yol kenarına bıraktığı 3 yavru kediden 2'sini köpeklerin parçalanması üzerine polis tarafından yakalanan kişiye Orman ve Su İşleri 5'inci Bölge Müdürlüğü 1200 TL para cezası verdi.

Olay gecen 30 Ekim'de Çifteler ilçesi Adalar Mahallesi'nde meydana geldi. Hafif ticari bir araçla sokağa gelen bir kişi, siyah poşet içerisindeki 3 yavru kediyi yol kenarındaki otların arasına bırakıp uzaklaştı. Bir çiftliğin güvenlik kamerasının saniye saniye kaydettiği olayda 3 yavru kediye bir süre sonra gelen 5 sokak köpeği saldırıp 2'sini parçalıyor.

Yavru kedilerle ilgili güvenlik kamerası görüntülerinin sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanması üzerine Ahmet Ufuk Işık adlı üniversite öğrencisinin de aralarında bulunduğu hayvanseverler sosyal medya üzerinden kedileri terk eden kişinin bulunup cezalandırılması için kampanya başlattı ve ilgili yerlere şikayet dilekçeleri gönderildi.

Çifteler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından kedileri bırakan kişi belirlendi. İsmi açıklamayan kişi ifadesinde bir sokak kedisinin evlerine yakın bir yerde doğurduğunu, burada sokak köpeklerinin olması nedeniyle yavru kedilerin tehlike içinde olduklarını, 3 yavru kediyi aracıyla güvenli yer olarak gördüğü bölgeye götürüp bıraktığını öne sürdü. Orman ve Su İşleri Eskişehir 5'inci Bölge Müdürlüğü'nün yavru kedileri bırakan kişiye 1200 TL para cezası verdiği belirtildi.

Üniversite öğrencisi Ahmet Ufuk Işık sosyal paylaşım sitesinde Oran ve Su İşleri Eskişehir 5'inci Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek şöyle dedi:

"Ölen küçücük kediler ne ceza verilirse verilsin geri gelmeyecek elbette. 5 bin 199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre bir hayvanı bulunduğu yerden koparıp başka bir yere atmak, şiddet uygulamak, öldürmek yasak. Bu yönüyle kanun aslında güzel fakat maalesef Hayvanları Koruma Kanunu, kabahatler kanunu kapsamında yer alıyor ve olayın failleri idari para cezasına çarptırılıyor. Dolayısıyla bu yasadan memnun değiliz aslında. Hayvana şiddetin kabahatler kanunundan çıkarılarak Türk Ceza Kanunu kapsamında değerlendirilmesinin gerektiğini düşünüyorum ve adalete güveniyorum. Orman Su İşleri Şube Müdürlüğü'ne görevini hakkıyla yerine getirmesinden ötürü de çok teşekkür ederim."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Yavru Kedileri Ölüme Terk Eden Kişiye 1200 TL Para Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement