Eskişehirli İzciler Ulusalararası Kampa Katılıyor - Son Dakika
Yerel

Eskişehirli İzciler Ulusalararası Kampa Katılıyor

Eskişehirli İzciler Ulusalararası Kampa Katılıyor

Eskişehir İzcilik Derneği Başkanı Nihal Başarır, Kuzey Yıldızı 2015 Karadeniz Uluslararası İzci Kampı’na (North Star 2015 Blacksea Jamborette) 25 kişilik bir ekiple katılacaklarını açıkladı.

15.07.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir İzcilik Derneği Başkanı Nihal Başarır, Kuzey Yıldızı 2015 Karadeniz Uluslararası İzci Kampı'na (North Star 2015 Blacksea Jamborette) 25 kişilik bir ekiple katılacaklarını açıkladı.

Başarır, kamp şefliğini Erkan Can'ın yapacağı etkinlikle ilgili toplantının 26 - 28 Haziran 2015 tarihleri arasında, farklı illerden gelen liderlerin katılımıyla Eskişehir'de yapıldığını hatırlattı. Nihat Başarır, kampın, 27 Temmuz-2 Ağustos 2015 tarihleri arasında Karasu- Sakarya'da Maden Deresi yolu üzerinde ve Karasu Belediyesi'nin ana sponsorluğunda gerçekleştirileceğini anlatarak, "Engelli, down sendromlu izciler ile şehit emniyet mensuplarının çocuklarının bedelsiz olarak faydalanacağı Karadeniz Jamborette'sinde Marmara, Ege ve Akdeniz isimli üç alt kamp kurulacak ve alt kamplar günlük dönüşümlerle faaliyetlerde bulunacak. Ana teması 'Doğayla Barış' olan kamp, 11 yaş ve üzerindeki izci grupları ile hayatının bir döneminde izcilik yapmış eski izcilere ve izciliği tanımak isteyen ailelere de açık olarak düzenleniyor" dedi.

Beş ülkeden 400'ün üzerinde izcinin katılacağı kampın tüm hazırlıkları tamamlandığı, katılımcılara kamp için özel tasarlanan iki ayrı tişörtle birlikte kamp şapkası, fuları ve arması verileceğini belirten Eskişehir İzcilik Derneği Başkanı Nihal Başarır şunları söyledi:

"Uluslararası kampın öncesinde 25-27 Temmuz 2015 tarihleri arasında 15 yaş üstü katılımcılara açık olan 'Tesisler ve Düğümler Uzmanlık Eğitimi' yapılarak kamp alanında çeşitli izci tesisleri üretilecek. NS'15BJ içinde de 27-30 Temmuz 2015 tarihleri arasında 15 yaş üstü katılımcılara açık olan "Yaz Kampçılığı Uzmanlık Eğitimi" ve 31 Temmuz-2 Ağustos 2015 tarihleri arasında 'Deniz İzciliği Uzmanlık Eğitimi' TİB tarafından açılacak. TİB'in uzmanlık eğitimlerine katılanlara ayrıca uzmanlık belge ve armaları verilecek. Dünyanın ikinci, Avrupa'nın birinci büyüklükteki subasar ormanı olan Acarlar Longozu'nda pentatlon, Antik Maden Deresi Kanyonu'nda doğa yürüyüşleri (canyoning-trekking) ve Melenağzı'nda çeşitli deniz etkinliklerinin yapılacağı uluslararası kampın baş yöneticisi ünlü tiyatro sanatçısı ve dizi oyuncusu Erkan Can. 'Babacan İzci Lideri' Erkan Can'ın yardımcılığını ise ünlü sinema ve dizi oyuncusu Kenan İmirzalıoğlu yapacak. Tiyatro ve sinema dünyasından tanınmış başka isimlerin de kampı ziyaret etmesi bekleniyor. Kamp içinde izcilik eğitim çalışmaları olarak da, Orientering, İzci Düğümleri, Balta-Bıçak Kullanımı, Bacce/Petank, Hike'a Hazırlık (Hayatı İdame ve Barınak Yapımı), Halk Dansları, Okçuluk, Yangın Söndürme, El Becerileri ve Kukla Yapımı, Kil/Çamur istasyonları konusunda uzman eğiticiler tarafından yürütülecek. Kamp, katılımcı ülkelerin açacağı tanıtım stantları ile kurulacak 'İzci Panayırı'nın (İzci Takas Pazarı) ardından yapılacak olan Final Ateş Gecesi ile son bulacak. Kampın ilk gecesinde ise Karasu Belediyesi'nin sponsorluğunda ünlü ses sanatçısı Hadise tarafından bir açık hava konseri verilecek." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehirli İzciler Ulusalararası Kampa Katılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement