Eskişehirspor Cas'a Başvuracak - Son Dakika
Spor

Eskişehirspor Cas'a Başvuracak

Geçen haftalarda Eskişehirspor ve Sivasspor hakkında disiplin soruşturması açan UEFA’nın incelemeler sonucunda iki kulübü de 2014/2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nden men etmesi sonucunda, Eskişehirspor Yönetim Kurulu tarafından resmi bir açıklama yayımlandı.

06.06.2014 22:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen haftalarda Eskişehirspor ve Sivasspor hakkında disiplin soruşturması açan UEFA'nın incelemeler sonucunda iki kulübü de 2014/2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nden men etmesi sonucunda, Eskişehirspor Yönetim Kurulu tarafından resmi bir açıklama yayımlandı. Siyah-kırmızılı yönetim, karar ile ilgili CAS'a başvuracaklarını söyledi.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, 19 Mayıs 2014 tarihinde UEFA'dan gelen yazı ile Eskişehirspor Kulübü hakkında disiplin soruşturması başlatıldığı, 2 1 Mayıs 2014 tarihli yazıyla da kulübün UEFA Tahkim Kurulu'na sevk edildiğinin kulübe bildirildiği belirtildi. Yazıların kulübe ulaşır ulaşmaz savunma hazırlıklarının başlatıldığı aktarılan açıklama şöyle devam etti:

"Spor hukuku konusunda deneyimi olan yurt dışından bir hukuk bürosundan hukuk danışmanlık hizmeti satın aldığımız gibi, İsviçreli deneyimli bir avukatla da görüşmeler yaparak kendi ekibimizle birlikte savunma hazırlanmış ve İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan yargılamaya heyetle katılarak savunma yapılmıştır. Bugün kulübümüze iletilen karar ile önümüzdeki sezon için UEFA Ligi'ne katılmaktan men edildiğimizi öğrenmiş bulunuyoruz."

"CAS'A BAŞVURUMUZU YAPACAĞIZ"

Açıklamada ayrıca cezanın tüm camiayı üzerek yaraladığı kaydedilerek, "Kulübümüzün bu cezayı hak edecek hiçbir fiili olmamıştır. Zaten Karar gerekçesi okunduğunda da bu çok net görülmektedir. Ceza gerekçesinde, UEFA Disiplin Müfettişliği tarafından temin edilen hiçbir belge ve delil yer almamaktadır. Ceza, Türk polisi tarafından yapılan soruşturmada dönemin teknik direktörü Bülent Uygun ve dönemin futbolcusu Ümit Karan hakkında elde edilen ve adı geçenlerin yargılanmalarına dayanak teşkil eden deliller ile verilmiştir. Kulübümüzün söz konusu süreçte adı geçmediği gibi UEFA Tahkim Kurulu ceza gerekçelerinde de adı geçmemektedir. Kulübümüz Fair-play kurallarını uygulamak için bütün tedbirleri almıştır. Bu Tahkim Kurulunda da ifade edilmiştir. Buna rağmen söz konusu süreçte dönemin teknik direktörünün ve bir futbolcunun adının geçmesi nedeniyle Kulübümüzün cezalandırılması 'Adalet' anlayışı ile bağdaşmamaktadır. UEFA'nın şikeye 'Sıfır Tolerans' politikasının kurbanı olduğumuzu değerlendirmekteyiz. Kulübümüzün haklarını korumak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bunun için CAS'a başvurumuzu yapacağız. Ümit ediyoruz ki CAS, adil bir karar vererek hak etmediğimiz bu cezayı kaldıracaktır. Kulübümüz gibi Fair-play kuralları çerçevesinde mücadele ederek UEFA Ligi'ne katılmayı hak eden Sivasspor Kulübü'ne verilen cezadan da büyük üzüntü duyduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz" ifadelerine yer verildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Eskişehirspor Cas'a Başvuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement