Eşmeliler Bilgi Yuvasına Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Eşmeliler Bilgi Yuvasına Kavuştu

Eşmeliler Bilgi Yuvasına Kavuştu

Kartepe Belediyesi'nce yapılan eğitim ve sanat merkezlerinden biri de Eşmelilerin hizmetine sunuldu.

11.03.2014 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartepeli çocukların daha verimli, sağlıklı ve modern mekanlarda eğitim ve öğretimlerine katkı vermelerine imkan sağlamak amacıyla Kartepe Belediyesi'nce yapılan eğitim ve sanat merkezlerinden biri de Eşmelilerin hizmetine sunuldu. Eski Eşme Belediye hizmet binasında yapılan düzenleme sonrası dizayn edilen Mimar Sinan Eğitim ve Sanat Merkezi'nin açılış kurdelesini Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Eşmeli miniklerle birlikte kesti.

Kartepe İlçesinde "Yeni nesil bilgi ile yetişiyor" sloganında hareketle ilçedeki bilgi evi, kütüphane ve eğitim sanat merkezleri sayısı her geçen gün artıyor. Bu kapsamda Eski Eşme hizmet binası yapılan düzenlene ile eğitim ve sanat merkezine dönüştürüldü ve ilçedeki 10. Merkez Eşme'de Mimar Sinan Eğitim ve Sanat Merkezi adı ile çocukların hizmetine sunuldu.

Çocukların bilgili, donanımlı bir şekilde gelişmesine katkı vermesi için Eşme'de hizmete sunulan Mimar Sinan Eğitim ve Sanat Merkezi 125 metrekarelik alanda kuruldu. Merkezde sanat kurslarının yapılacağı bölüm yanında güvenli internet ağı olan 9 bilgisayar ve 1 yazıcının yer aldığı bilgi evi, 1500 kitabın yer aldığı kütüphanesi yanında 2 satranç takımı ve tuvalet yer alıyor.

Eşme'de gerçekleşen hizmet sağanağının bir halkası olarak oluşturulan merkezin açılışı Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Başta Eşmeli çocuklar olmak üzere Eşmelilerin ilgi gösterdiği açılışta Eşme'nin muhtarları Macit Külüğ ve Vecdi Öztürk, meclis üyesi Hüseyin Ahmet Öztürk, Ak Parti Kartepe İlçe yöneticileri, okul müdürü ve öğretmenleri hazır bulundu.

Mahallelerde bilgiye ulaşılacak yerler bulunması adına bilgi evlerinin önemli bir eksikliği giderdiğini kaydeden Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, "Ak Parti Belediyeciliği öyle bir noktaya geldi ki; Doğumdan ölüme kadar, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, herkesin istek ve ihtiyaç duyduğu hizmetler bir bir görülmektedir. Pek çok yatırım ve hizmet ilçemize geldi. Kartepemizin diğer mahallelerinde olduğu gibi Eşme'de hak ettiği hizmetlere kavuştu. Bugün de Eşme halkını eğitim ve sanat merkezine kavuşturduk. Bunun mutluluğu ve hazzını hep birlikte yaşıyoruz. Yeni bilgi evi ve sanat merkezimiz hayırlı olsun siz Eşmelilere helal olsun" dedi.

Başkan Karabalık Eşmeli çocuklarla birlikte Mimar Sinan Eğitim ve Sanat Merkezi'nin açılış kurdelesini kesti. Merkezi açılışa katılan konuklarla gezen Başkan Karabalık, çocuklara Kartepe Çocuk Dergisi ve top hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eşmeliler Bilgi Yuvasına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement