Esnaf Cumhurbaşkanı Adayı Profilini Manisa'da Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Esnaf Cumhurbaşkanı Adayı Profilini Manisa'da Açıkladı

Esnaf Cumhurbaşkanı Adayı Profilini Manisa\'da Açıkladı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Cumhurbaşkanı ülkeyi kucaklayan, birlik ve beraberlik içerisinde dünya ülkeleriyle yarışır hale getirecek bir profile sahip olmalı. Sosyal sınıflar arasındaki farkları kapatabilecek, benim cumhurbaşkanım diyebilecek tartışmasız bir cumhurbaşkanı olmalı. Artık mühür sizin elinizde” dedi.

13.07.2014 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Cumhurbaşkanı ülkeyi kucaklayan, birlik ve beraberlik içerisinde dünya ülkeleriyle yarışır hale getirecek bir profile sahip olmalı. Sosyal sınıflar arasındaki farkları kapatabilecek, benim cumhurbaşkanım diyebilecek tartışmasız bir cumhurbaşkanı olmalı. Artık mühür sizin elinizde" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nun geleneksel iftarı Manisa'da verildi. Lezzeti Sefa'da gerçekleştirilen iftar programına Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, MESOB Başkanı Hasan Geriter, federasyon başkanları, birlik başkanları, oda başkanları katıldı. Faslı Nazenin grubu, çaldığı birbirinden güzel parçalarla yemeğe ayrı bir renk kattı.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini ifade ederek, esnaf ve sanatkarın da bu sürecin içinde olduğunu vurguladı. Türkiye'nin yeniden yapılandığını belirten Palandöken, Türkiye'nin artık Avrupa ülkeleriyle yarışabilir hale geldiğini kaydetti. Esnaf ve sanatkarın da bu değişim ve gelişime ayak uydurması gerektiğini belirten Palandöken, "Bir taraftan sermaye azlığı, diğer tarafta haksız rekabet. Dolaysıyla esnaf ve sanatkarı haddinden fazla üzüyor" dedi.

Bu yılın seçim yılı olduğunu kaydeden Palandöken, "Sadece meslek odalarının değil, Türkiye'nin seçimi. Aralık ayında başlayan secim süreci Eylül ayındaki konfederasyon seçimiyle tamamlanacak. Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimi var. 10 Ağustos'ta yapılacak. Esnaf ve sanatkar nasıl bir cumhurbaşkanı profili bekliyor. Sizin bana verdiğiniz yetkiyle bize ziyarete gelenlere anlatıyoruz. Adaylar kendilerini tanıtırken, ülkemizin geleceğiyle ilgili bizimle fikir paylaşıyorlar. Esnaf ve sanatkar siyaset üstüdür. Esnaf yanına gelen müşterinin hangi siyasi partiden olduğuna, hangi milletten olduğuna bakmaz. Kardeşlik içinde ona bakar. Oyu sizler vereceksiniz. Esnaf ve sanatkar bu ülkenin temel taşıdır" diye konuştu.

Esnaf ve sanatkarın fikirlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Palandöken, "Cumhurbaşkanı ülkeyi kucaklayan, birlik ve beraberlik içerisinde dünya ülkeleriyle yarışır hale getirecek bir profile sahip olmalı. Sosyal sınıflar arasındaki farkları kapatabilecek, benim cumhurbaşkanım diyebilecek tartışmasız bir cumhurbaşkanı olmalı. Artık mühür sizin elinizde. Artık cumhurbaşkanını milletin kendisi seçecek. Onun için bu seçimler çok önemlidir. Sizin meselelerinizi bir bir gelen adaylara anlatıyorum" dedi.

Yeni Türkiye'de yeni nesil esnafın yaratılması gerektiğinin altını çizen Palandöken, "Artık Türkiye değişiyor, Türkiye'nin değişimine ayak uydurmak zorundayız. Ama haksız rekabetten, ödenebilir vergiden, sosyal güvenlik desteklerinden kurtulacağız. Üstümüzdeki kamburun kaldırılmasını istiyoruz. Biz bu millet için çalışıyoruz, bu ülke için çalışıyoruz. Bütün bunları yaparken siyasetten uzak, sizin siyasi görüşlerine saygı duyarak yapıyoruz" diye konuştu.

Esnaf ve sanatkarın huzur istediği için bugün bu iftarda birlikte olduklarını belirten Başkan Palandöken, sözlerini şöyle tamamladı:

"Onun için birlik ve beraberlikten rahmet, ayrışmadan nefret doğar. Ben sizsiz, siz bensiz düşünülemez. Ülkemizin huzuru için sizlerden farklı düşünebilir miyim. Her ne olursa olsun bu ülke bizim. Birbirimizi aşağıya çekmek yerine omuza koyarak yukarılara çekmeye çalışalım."

MESOB Başkanı Hasan Geriter, Manisa'da çay, muz, fındık dışında bütün ürünlerin yetiştirildiğini ifade ederek, "Türkiye'de işsizlik yüzde 9,7 iken, Manisa'da ise yüzde 5,1'dir. Bu şehirde 95 odamız, 50 bin aktif esnafımızı bulunuyor" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esnaf Cumhurbaşkanı Adayı Profilini Manisa'da Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement