Esnaf Olabilmek İçin Sınavda Ter Döktüler - Son Dakika
Yerel

Esnaf Olabilmek İçin Sınavda Ter Döktüler

Esnaf Olabilmek İçin Sınavda Ter Döktüler

Balıkesir Kahveciler Odası üyeleri, esnaflık belgesi alabilmek için sınava girerek ter döktü.

26.04.2015 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Kahveciler Odası üyeleri, esnaflık belgesi alabilmek için sınava girerek ter döktü.

Hasanbaba Çarşısı ESOB Toplantı Salonu'nda gerçekleşen sınav iki oturum halinde yapıldı. Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa gerçekleşen sınavda 13 meslek dalında bulunan oda üyeleri esnaflık belgesi alabilmek için ter döktü.

Kahveciler Odası Başkanı Bülent Bilir, "Ustalık kapsamında olmayan mesleklerde verilen esnaflık belgesi ile ilgili olarak spor salonu, emlak komisyonculuğu, av bayi, playstation, organizasyon, çay bahçesi-kır bahçesi, lokal, kahvehane, birahane, bar, cafeterya, internet salonu ve çay ocağında faaliyet gösteren üyelerimiz esnaflık belgesi almak için sınava girdi. Bu meslekler meslek kapsamı içine alındığı takdirde alınan belgeler size avantaj sağlayacak. Ancak bu sınava girmeyen üyeler belge alabilmek için 3 yıl eğitime tabii tutulacak. Bu meslekler çıraklık eğitimi uygulaması kapsamına Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ustalık belgesi ile değiştirilecek" dedi.

Sınava Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Ramazan Durmuş katıldı. Başkan Bülent Bilir tüm üyelere sınavda başarılar diledi, başarılı olan üyeler sınav sonuçlarının ardından esnaflık belgesi almaya hak kazanacak. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esnaf Olabilmek İçin Sınavda Ter Döktüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement