Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Adayı Projelerini Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Adayı Projelerini Açıkladı

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Adayı Projelerini Açıkladı

Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan Kocaeli Servisçiler Odası Başkanı Ahmet Taşçı projelerini açıkladı.

20.04.2014 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan Kocaeli Servisçiler Odası Başkanı Ahmet Taşçı projelerini açıkladı.

Kocaeli Servisçiler Odası binasında projelerini açıklayan Ahmet Taşçı'ya, Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı ve Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt eşlik etti. Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Adayı olan Ahmet Taşçı, "En önemli vaadimiz birlikte yönetmek. Birliğimizi ben değil biz yöneteceğiz. İzmit ve Gebze ilçemizdeki odalarımızı yapacağımız Esnaf Sarayı ile bir araya toplayacağız. Son derece modern şartlarda yapılacak olan Esnaf Sarayı'nda, düğün salonu, misafirhane, kafeterya, toplantı salonu, konferans salonu ve eğitim sınıfları bulunacak" dedi.

Odaları kurumsallaştıracaklarını belirten Taşçı, " Darıca, Karamürsel, Gölcük, Kandıra, Körfez, Derince ilçelerimizdeki odalarımızın talepleri doğrultusunda mekan ve vasıta ihtiyaçları karşılanacaktır. Gebze'de Esnaf Sicil Memurluğu oluşturulacak. Odalarımızın, üye esnaf ve sanatkarlarımızın en önemli giderleri olan sigorta ve akaryakıt maliyetleridir. Bu sorunu tek tek ilçeler bazında şirketler ile görüşmeler yapılarak indirimler sağlayacağız. Ekonomik gücünü kaybetmiş, yaşlı, kimsesiz ve bakıma muhtaç üye esnaflarımızın barınabileceği bir sosyal tesis ve barınma evi birliğimiz bünyesinde oluşturulacak" şeklinde konuştu.

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi gibi kamu kurumlarıyla işbirliği yapılacağını sözlerine ekleyen Taşçı, "Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile sağlayacağımız işbirliği, esnafımızın nitelikli ve kalifiye istihdam bulmasına yardımcı olacak mesleki alanda gelişmelerini hızlandıracak. Bununla birlikte oluşturacağımız Esnaf-Üniversite İşbirliği Platformu aracılığıyla düzenli konferanslar ve seminerler düzenlenerek esnafımıza teorik bilgiler de verilecek" dedi.

Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne başkan seçilmesi halinde teknolojiyi de etkin bir şekilde kullanacaklarını söyleyen Taşçı, "Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğimizin kurumsallaşmasına ön ayak olacak web sayfası yapılacaktır. Web sayfamıza entegre olacak şekilde KEYS (Kocaeli Esnaf Yazılım Sistemi) oluşturularak esnafımız güçlü yerinden yönetim ilkesiyle ihtiyacı olan belgeleri İzmit merkeze gelmeden elektronik ortamdan sağlayabilecek. Teknoloji esnafımıza kolaylık sağlayacak kazanç sağlayacak. Birliğimiz bünyesinde uzman bir ekip ve Esnaf Havuz Sistemi (EHS) oluşturularak, esnaflarımızın ve odalarımızın AB hibeleri, KOSGEB hibe ve kredileri, MARKA hibeleri konusunda sürekli haberdar olmaları sağlanacak" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Adayı Projelerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement