Esnaf ve Sanatkarların Kamuya Olan Borçlarında Kolaylık - Son Dakika
Yerel

Esnaf ve Sanatkarların Kamuya Olan Borçlarında Kolaylık

Esnaf ve Sanatkarların Kamuya Olan Borçlarında Kolaylık

Ordu’nun Fatsa İlçe Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı Ayhan Baş, Torba Kanun ile esnaf ve sanatkarların kamuya olan borçlarına ödeme kolaylığı sağlandığını söyledi.

25.09.2014 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa İlçe Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı Ayhan Baş, Torba Kanun ile esnaf ve sanatkarların kamuya olan borçlarına ödeme kolaylığı sağlandığını söyledi.

Başkan Ayhan Baş, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeyi içeren 6552 Sayılı İş Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması ile bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Baş açıklamasında, "Torba Kanun'la esnaf ve sanatkarlarımızın kamuya olan borçların ada ödeme kolaylığı sağlanmıştır. 24 Eylül 2014 tarihi itibari ile Merkez Birliğimizce uygulamaya konan bu düzenlemeye göre, kredi borcu 30 Nisan 2014 tarihinden (bu tarih dahil) önce kooperatif takibine intikal eden (icra takibi başlamış olsun veya olmasın) ortakların 31 Ekim 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar kooperatife başvurmaları halinde kooperatif takibindeki asıl alacak tutarına(bankaca kooperatif blokeli ve mevduat hesaplarından alınan tutarlar, icra masrafları vs.) hiçbir gecikme faizi hesabı yapılmayacak olup, borç tutarı defaten ödenmek istendiği takdirde faizsiz tahsil edilecektir. Borcun 6 ay'a kadar taksitlendirmesi talep edildiği takdirde asıl alacak tutarına taahhüt tarihinden itibaren yüzde 6 faiz oranı üzerinden 6 aylık basit faiz hesaplanacak ve asıl alacak tutarı ile hesaplanan faiz tutarı toplamı (yapılandırmaya esas borç tutarı) 6 eşit taksitte tahsil edilecektir. Borcun 12 aya kadar taksitlendirilmesi talep edildiği takdirde, asıl alacak tutarına taahhüt tarihinden itibaren yüzde 12 faiz oranı üzerinden 12 aylık basit faiz hesaplanacak ve asıl alacak tutarı ile hesaplanan faiz tutarı toplamı (yapılandırmaya esas borç tutarı) 12 eşit taksitte tahsil edilecektir. Borcun 18 ay'a kadar taksitlendirilmesi talep edildiği takdirde asıl alacak tutarına taahhüt tarihinden itibaren yüzde 18 faiz oranı üzerinden 18 aylık basit faiz hesaplanacak ve asıl alacak tutarı ile hesaplanan faiz tutarı toplamı (yapılandırmaya esas borç tutarı) 18 eşit taksitte tahsil edilecektir. Kredi borcu, 0 1 Mayıs 2014 (bu tarih dahil)- 24 Eylül 2014 (bu tarih hariç) tarihleri arasında kooperatif takibine intikal eden (icra takibi başlatılmış olsun veya olmasın) ortaklar ise yapılandırmanın defaten ödemeye ilişkin 1. maddesindeki düzenlemeden faydalanabilecek olup, talep edenlerin takibe intikal eden asıl alacak tutarını(bankaca kooperatif blokeli ve mevduat hesaplarından alınan tutarlar, icra masrafları vs.) başvuru süresi içersinde (24 Eylül 2014-31 Ekim 2014 tarihleri arasında) defaten ödemeleri durumunda kendilerinden herhangi bir gecikme faizi tahsil edilmeyecektir" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esnaf ve Sanatkarların Kamuya Olan Borçlarında Kolaylık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement