Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Operasyonu Başlıyor - Son Dakika
Ekonomi

Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Operasyonu Başlıyor

’Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Operasyonu’ açılış toplantısı, 29 Ocak 2016 Cuma günü saat 10.00’da Ankara Hilton Otel’de gerçekleştirilecek.

28.01.2016 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Operasyonu' açılış toplantısı, 29 Ocak 2016 Cuma günü saat 10.00'da Ankara Hilton Otel'de gerçekleştirilecek.

Toplantı ile ilgili yazılı bir açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "TESK, AB'ye katılım öncesi mali yardım aracı bileşeni 'İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (İKG-OP)' kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde yürütülmekte olan 'Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Operasyonu'nun faydalanıcı kuruluşudur. Projenin bütçesi AB desteği ve TESK katkısıyla yaklaşık 7 milyon eurodur. Konfederasyonumuz 2 milyon üyesi ile Türkiye'nin en büyük meslek kuruluşu olmasının ötesinde yaklaşık 230 bin kadın üyesi ile de ticaret hayatının önemli bir kuruluşudur" dedi.

"8 İLDE 23 BİN 250 ESNAFA ULAŞILACAK"

Operasyonun Ankara, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Manisa, Mersin, Ordu ve Şanlıurfa illerinde başladığını ve operasyon kapsamında uygulanan esnaf ve sanatkarlara yönelik eğitim ihtiyaç analizlerinin ilk bulgularının 29 Ocak 2016 tarihinde Ankara Hilton Otel'de gerçekleşecek açılış toplantısında basınla paylaşılacağını kaydeden Palandöken, "2 yıllık uygulama süresi sonunda toplam 23 bin 250 esnaf ve sanatkara ulaşacak olan operasyonumuz, esnaf ve sanatkarlarımızın mesleki bilgi ve yetenek seviyelerinin arttırılması yoluyla ülkemizin ekonomik gücüne önemli katkıda bulunacak ve başta ekonomik krizler ve küreselleşme olmak üzere güçlükler karşısında daha güçlü bir yapıya kavuşmalarını sağlayacaktır" diye konuştu.

Türkiye'nin 7 bölgesinden 8 ilden 200 katılımcının yer alacağı açılışa TESK Genel Başkanı Palandöken, esnaf liderleri katılım sağlayacak. Programda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Müsteşar Béla Szombatı de katılımcılara hitap edecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Operasyonu Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement