Esnafa Eğitim Seferberliği - Son Dakika
Yerel

Esnafa Eğitim Seferberliği

Esnafa Eğitim Seferberliği

Ordu’da esnafın yönelik sinai mülkiyet, patent, marka ve tasarım konularında bilgi sahibi olmalarını sağlamak, muhtemel ekonomik kriz ve küreselleşme politikaları karşısında uyum yeteneklerini geliştirmek amacıyla bir eğitim çalışması başlatıldı.

17.05.2016 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da esnafın yönelik sinai mülkiyet, patent, marka ve tasarım konularında bilgi sahibi olmalarını sağlamak, muhtemel ekonomik kriz ve küreselleşme politikaları karşısında uyum yeteneklerini geliştirmek amacıyla bir eğitim çalışması başlatıldı.

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nce TESK'in yürütücüsü olduğu ve Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi(ADAPTESK) kapsamında başlatılan ve bir yıl sürecek eğitim çalışması başladı.

TESK Otel'de başlayan çalışmanın Ordu Proje koordinatörü Arzu Durak, ADAPTEKS projesi kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmada amaçlarının esnaf ve sanatkarlara sinai mülkiyet hakları, patent, marka ve tasarım konularında tanıtıcı eğitim sunmak olduğunu belirtti. Durak, "Bu eğitim, esnaf ve sanatkarın mülkiyet hakları ihlaline neden olacak faaliyetlerden nasıl kaçınılacakları ve kendilerine ait fikir, yenilik, icat gibi hususları nasıl koruyup, telif haklarını alabilecekleri yönünde fikirler sunulmuştur" dedi.

23 BİN ESNAF YARARLANACAK

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu da ADAPTESK projesinin 31 Temmuz 2015 tarihi itibariyle Ankara'da yapılan açılış toplantısıyla başladığını ve toplamda 23 ay süreceğini belirterek, bu proje faaliyetlerinden 23 bin 250 esnaf ve sanatkarın yararlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

Bostancıoğlu, "Bu çalışma Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinatörlüğünde, TESK öncülüğünde Türkiye genelinde sadece Ordu ilimizin de içinde bulunduğu toplamda 8 ilde yürütülecek. ADAPTESK projemizin bütçesi toplamda 7 milyon eurodur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türk Patent Enstitüsü"nden Şube Müdürü Ayşegül Demircioğlu 'Fikri ve Sınai Haklar, Patent ve Tescil işlemleri', Uzman Muazzez Kılıç 'Ensdüstriyel Tasarım ve Tescil işlemleri', Uzman Özlem Küçük ise 'Marke ve Tescil işlemleri' başlığı altında eğitim verdiler. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esnafa Eğitim Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement