Esnafın Hedefi, Huzur ve Güven" - Son Dakika
Yerel

Esnafın Hedefi, Huzur ve Güven"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkar olarak hedeflerinin ülkenin huzur ve güveni olduğunu belirterek, "Biz üstümüze düşen görevi yapıp, hem terörle hem kaçakla hem sağlıksız ürünle hem ülkedeki bu münafık tohumu ekmek isteyen insanlarla mücadele edip, ülkenin menfaati doğrultusunda hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

31.12.2015 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkar olarak hedeflerinin ülkenin huzur ve güveni olduğunu belirterek, "Biz üstümüze düşen görevi yapıp, hem terörle hem kaçakla hem sağlıksız ürünle hem ülkedeki bu münafık tohumu ekmek isteyen insanlarla mücadele edip, ülkenin menfaati doğrultusunda hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Palandöken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 yılının "kaçakla mücadele yılı" olmasını temenni ederek, kaçak ürünlere giden kayıplarla 24 uluslararası havaalanı, üç boğaz köprüsü, yeni okullar, hastaneler yapılabileceğini söyledi.

Sadece kaçak sigaradan kayıpların 6 milyar dolar olduğunu dile getiren Palandöken, bunların içerisine petrol ve diğer ürünler de katıldığı zaman 11 milyar dolarlara çıktığını belirtti.

"2015 yılı seçim yılıydı, ümitlerin neredeyse karamsarlığa itildiği bir yıl oldu. Bir sürü kardeşimiz, arkadaşımız, yakınımız, emniyet güçlerimiz terör kurbanı oldular" diyen Palandöken, ülkede artık huzur ve barışın olmasını temenni etti.

Palandöken, yaşanan terör olaylarının ülkeye ciddi zarar verdiğini anlatarak şunları kaydetti:

"Hendekler kazılıp, devletin gücüyle mücadele edilmesi hem dış güçlerin iştahını kabartıyor hem de ülkemize önemli zararlar veriyor. Eğer bugün kendi kendimize bu terör sorununu çözemezsek uluslararası arenada Türkiye'nin haklılığını savunması son derece güç oluyor. Onun için bin yıldır bir arada yaşadığımız, hiçbir zaman ayrımcılığın yapılmadığı, herkesin nereden ne şekilde geldiği değil, herkesin kaderinin ortak paydasının kardeşlik olduğu ülkemizde, özellikle son yıllarda nifak tohumu serpilmeye çalışılıyor. Türkiye'nin büyümesinin önündeki engellerin en başında terör sorunu geliyor. Dolayısıyla bu terör sorununun bitmesi için bütün yurttaşlarımızın elinden geleni yapıp, herkes kendi sorumluluk alanında elini taşın altına koyması gerekiyor."

"Esnaf, ülkenin ortak çimentosu"

Herkesin ortak paydasının, "tek millet, tek bayrak, tek cumhuriyet" olmasını temenni eden Palandöken, "Türkiye'nin en büyük sorunu olan bu kardeş kavgasındaki yabancı güçlerin devreden çıkarılması için ortak mücadele edeceğiz" ifadesini kullandı.

Palandöken, esnafın ve zanaatkarın ülkenin çimentosu ve bölünmez bütünlüğü olduğuna vurgu yaparak, ahilik kültürünün 800 yıllık bir çatı olduğunu belirtti.

TESK olarak hedeflerinin büyük olduğunu belirten Palandöken, "Esnaf ve sanatkar olarak bizim hedefimiz ülkenin huzur ve güvenidir. Biz üstümüze düşen görevi yapıp, hem terörle hem kaçakla hem sağlıksız ürünle hem ülkedeki bu münafık tohumu ekmek isteyen insanlarla mücadele edip, ülkenin menfaati doğrultusunda hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Esnafın Hedefi, Huzur ve Güven' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement