Esnafın Özel Tarife Talebi - Son Dakika
Ekonomi

Esnafın Özel Tarife Talebi

Esnafın Özel Tarife Talebi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnafın rekabet gücünün artırılması için elektrik, su ve doğalgazda esnafa özel tarifeler getirilmeli” dedi.

29.07.2016 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnafın rekabet gücünün artırılması için elektrik, su ve doğalgazda esnafa özel tarifeler getirilmeli" dedi.

Türkiye'de en yüksek elektriği esnafın ödediği belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Elektrikte en yüksek faturayı esnaf ödüyor. Ekonominin fidanlığı olan esnaf ve sanatkarı bugün desteklemek yarına yapılacak en büyük yatırımdır. Vergiden kredilere kadar birçok alanda esnaf ve sanatkar desteklenirken, elektrik, su ve doğalgazda en yüksek faturanın esnafa ödetilmesini anlayamıyoruz. Toplam elektrik tüketiminin yüzde 24,5'ini tüketen esnaf ve sanatkarlar, toplam elektrik tutarının yüzde 28'inden fazlasını ödüyor. Oysa durum tam tersi olmalı" diye konuştu.

"Özel tarifeler oluşturulmalı"

Su ve doğalgazda da esnaf için özel tarifeler düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Esnafın maliyeti azalırsa hem AVM'lere ve zincir marketlere karşı rekabet gücü artar hem de vatandaş daha ucuza mal ve hizmet alır. Esnaf için düzenlenecek bir teşvik paketinde girdi maliyetlerini oluşturan bu kalemlerde özel tarifeler oluşturulmalı" ifadelerini kullandı.

Esnafın tek misyonunun mal ve hizmet satmak olmadığının altını çizen Palandöken, "Esnaf ve sanatkar, mahallemizin, sokağımızın güvenliği ve teminatıdır. Ağırlaşan ekonomik koşullar nedeniyle esnafın ışıkları sönmemeli, tersine sabaha kadar yanmalıdır. Esnafın olmadığı sokak daha güvensiz bir sokaktır. Bu nedenle esnafa özel getirilen teşvik paketi vatandaşın güvenliği için de önemlidir" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Esnafın Özel Tarife Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement