Esnafın Veresiye Defterinde 10 Milyar Lira Alacak Var - Son Dakika
Ekonomi

Esnafın Veresiye Defterinde 10 Milyar Lira Alacak Var

TESK Genel Başkanı Palandöken: "Veresiye defterinde esnafın 10 milyar alacağı var. Süpermarketler bakkalın veresiye defterine göz dikti.

09.11.2014 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, veresiye defterinde esnafın 10 milyar alacağı olduğuna işaret ederek, "Süpermarketler bakkalın veresiye defterine göz dikti. Marketler mahalle arasına girerek veresiyeyi kaldırıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, küçük esnaf ve sanatkarın sosyal hayatın olmazsa olmazı olduğunu belirtti.

Geliri az, kredi kartı dolan, işsiz kalmış vatandaşın zor anında mahalle esnafının veresiye defterini hiçbir zaman kapatmadığını ifade eden Palandöken, esnaf ve sanatkarın bulunduğu bölgenin sosyal denge unsuru olduğunu ifade etti.

Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararası sermaye gruplarının, mahallelerde sevgi ile dizilmiş taze meyve, sebzesini satan manavı, güler yüzle müşterisini karşılayan mahalle bakkalını, kasabını adeta küçük esnafı yok etmek için tüketiciler üzerinde etkili olmaya çalıştığını savunan Palandöken, şunları kaydetti:

"Şehirlerimizde açıldıkları bölgelerdeki esnaf ve sanatkarın işlerinin bozulmasına yol açan hiper ve gross marketler aslında geleneksel perakendenin payını almak istiyorlar. Perakende sektörünün cirosunun yüzde 41,7'sini geleneksel perakendenin aldığını açıklıyorlar. Yüzde 65 payı varken yüzde 41,7'ye düşen geleneksel pazar payına gözlerini dikmiş durumdalar. Büyük sermaye grupları süpermarket olmazsa, mahalle aralarına küçük zincir marketler açıyor. İstedikleri veresiyesiz 'tek pazar tek fiyat' oluşturmak. Vatandaşımız bilsin fiyat rekabetini sağlayan mahallesindeki esnaf ve sanatkardır. Onlara zor günlerinde veresiye defterlerini açan mahalle esnafımızdır."

Esnafın vatandaşa açtığı veresiye defterinin aslında can simidi olduğunu belirten Palandöken, şöyle devam etti:

"Veresiye defterinde esnafın 10 milyar alacağı var. Süpermarketler bakkalın veresiye defterine göz dikti. Marketler mahalle arasına girerek veresiyeyi kaldırıyor. Esnaf ve sanatkarın mahallesinde yarattığı faydanın devlet desteği ile doldurulması gerektiğini söylüyoruz. Avrupa Birliğinde yapıldığı gibi ekonomik kararlar alınırken 'Önce Küçüğü Düşün' anlayışı hakim kılınsın." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Esnafın Veresiye Defterinde 10 Milyar Lira Alacak Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı
    17:18 İBB, 4.2 Milyar TL'lik İç Borçlanma Talebini Onayladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2015-2019 yıllarını kapsayan stratejik planında bulunan projeler için 4.2 milyar TL'lik iç borçlanma talebini meclisten onay aldı.

  • Toshiba, 5000 Çalışanıyla Yollarını Ayırıyor
    17:09 Toshiba, 5000 Çalışanıyla Yollarını Ayırıyor

    Toshiba, Japonya departmanındaki 5000 çalışanıyla yollarını resmi olarak ayıracak. Bu toplu işten çıkarma kararıyla maliyetleri düşürmeyi hedefleyen firma, gelecekteki dijital projelere kaynak aktaracak. Toshiba'nın finansal durumunu düzeltmek için aldığı bu radikal kararlar, kullanıcıların yararına olmayı umut ediyor.

  • Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kırmızı orman karıncaları biyolojik mücadele için nakledildi
    17:04 Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kırmızı orman karıncaları biyolojik mücadele için nakledildi

    Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kırmızı orman karıncaları, orman zararlılarına karşı biyolojik mücadele amacıyla Narlısaray Orman İşletme Şefliğine taşındı. Karıncalar, özel sandıklara konularak yeni yuvalarına yerleştirildi ve beslenmeleri için toz şeker döküldü. Nakil operasyonuna Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı ve Narlısaray İşletme Şefi de katıldı.

  • Kuşadası Belediyesi Adabahçe'de Yaz Hazırlıklarına Devam Ediyor
    17:00 Kuşadası Belediyesi Adabahçe'de Yaz Hazırlıklarına Devam Ediyor

    Kuşadası Belediyesi tarafından tarımsal üretimi geliştirmek ve tüketicilerin sağlıklı gıdaya aracısız ulaşmasını sağlamak amacıyla yaşama geçirilen Adabahçe'de yaz hazırlıkları sürüyor.

  • Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlandı
    16:57 Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlandı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Turizm Haftası ilçe protokolünün de katılımıyla kutlandı. Etkinlikte, turizmin önemi vurgulandı ve turizm etkinliklerinin çeşitlendirilmesi gerektiği belirtildi.

  • Türkiye, küresel müteahhitlik sektöründe ikinci sırada
    16:54 Türkiye, küresel müteahhitlik sektöründe ikinci sırada

    Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, "Türkiye, küresel anlamda en çok iş yapan ilk 250 müteahhitlik şirketi sıralamasında 40 firmasıyla Çin'in ardından ikinci sıradadır.

  • Diyarbakır'da Kaçak Balık Avı Denetimi Yapıldı
    16:54 Diyarbakır'da Kaçak Balık Avı Denetimi Yapıldı

    Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, Silvan ilçesinde bulunan Malabadi Baraj Gölü'nde kaçak balık avı denetimi gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde, yaklaşık 5 bin 500 metre kaçak ve hayalet ağ ele geçirildi ve canlı bulunan balıklar suya bırakıldı. Baraj gölünde toplanan ağlar ise ekipler tarafından yakılarak imha edildi.

  • Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlamaları
    16:52 Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlamaları

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen Turizm Haftası etkinliğine ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Konuşmalardan sonra sergi açılışı yapıldı ve çeşitli gösterilerle etkinlik sona erdi.

  • Sivas'ta İnşaat Yapı Malzemeleri Fuarı Düzenlendi
    16:47 Sivas'ta İnşaat Yapı Malzemeleri Fuarı Düzenlendi

    Sivas İnşaat Müteahhitleri Derneği tarafından düzenlenen SİVYAP 2024 fuarı açıldı. İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, vatandaşın barınma hakkını kamunun görevi olarak tanımladı.

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi İhtiyaç Fazlası Araçları Sergiledi
    16:46 Denizli Büyükşehir Belediyesi İhtiyaç Fazlası Araçları Sergiledi

    Denizli Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç fazlası olan 45 adet kiralık aracını sergileyerek tasarruf sağlayacaklarını duyurdu. Başkan Çavuşoğlu, araçların geri gönderilmesiyle aylık 1 milyon 214 bin 962 TL tasarruf edileceğini ve belediyenin gereksiz harcamaların yapılmadığı bir kurum olacağını belirtti.

  • Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü Türk Heyeti, Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na Katıldı
    16:41 Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü Türk Heyeti, Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na Katıldı

    Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci ve beraberindeki heyet, Belçika'nın Brüksel kentinde düzenlenen Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na katıldı. Türk heyeti, etkinlikte iş insanları, politika yapıcılar ve uzmanlar ile temaslarda bulundu. Forumda döngüsel ekonominin önemi vurgulandı ve sektörün sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak projeler üzerinde çalışmalar yapıldı.

  • Çankırı ve Kastamonu'da Mart ayında 483 adet konut satıldı
    16:34 Çankırı ve Kastamonu'da Mart ayında 483 adet konut satıldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Çankırı'da Mart ayında 118 adet konut satışı gerçekleşti. Bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 37,6 azaldı. Kastamonu'da ise Mart ayında 365 konut satıldı ve bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 8,1 azaldı.


Advertisement