Esnaflardan Başkan Çelik'e Teşekkür - Son Dakika
Yerel

Esnaflardan Başkan Çelik'e Teşekkür

Esnaflardan Başkan Çelik\'e Teşekkür

Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı odaların başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e esnaflara vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ettiler.

05.05.2016 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'ne bağlı odaların başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e esnaflara vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ettiler. Başkan Çelik, ziyaret sırasında yöresel fuarlar ve sosyete pazarıyla ilgili daha önce yaptığı açıklamayı yineledi ve amaca hizmet etmenin ötesine geçilmemesi gerektiğini söyledi.

Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç ve birliğe bağlı odaların başkanları Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e teşekkür ziyaretinde bulundu. Birlik Başkanı Övüç, ziyarette Başkan Çelik'e çiçek takdim etti.

Başkan Mustafa Çelik'e fuarlar ve sosyete pazarlarıyla ilgili açıklamaları nedeniyle teşekkür eden Esnaf Odalar Birliği Başkanı Ahmet Övüç, "Biz fuarlar açılmasın demiyoruz. Ancak, fuar 3-4 gün olur. Uzun vadeli açılıp satış yapıyorlar ve esnafımıza sıkıntı veriyorlar" dedi. Sosyete pazarlarının da merdiven altı imalatlarla satış yaptıklarını ifade eden Övüç, sosyete pazarı servislerinin yaygınlaşmasından muzdarip olduklarını kaydetti. Övüç, uzun süreli kermeslerin de esnafı olumsuz etkilediğini belirtti. Ziyarette halıcılar esnafı ile ilgili bir taleplerini de ileten Övüç, cumartesi günleri Camii Kebir yanındaki alanda Halı Pazarı açmak istediklerini kaydetti.

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan ile ziyarete katılan oda başkanları da tek tek söz alarak taleplerini ile getirdiler. Oda Başkanları, Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetleri nedeniyle de teşekkür ettiler.

Oda Başkanlarını dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yöresel ürünler fuarının amaca hizmet etmenin ötesine geçtiğini belirtti ve yöresel ürün fuarı adı altında Kayseri'den mal alınarak yöresel ürün adıyla satıldığını vurguladı. Esnaflara bir öneride de bulunan Başkan Mustafa Çelik, "Kayseri'de böyle bir talep oluşmuşsa, bu işi bizim esnaflarımız yapsın. Proje getirin, alışveriş festivalleri yapın bizler de destekleyelim" dedi. Sosyete Pazarlarının ya da benzer yerlerin servisleriyle ilgili sorunları gidereceklerini ve bu servisleri disipline edeceklerini de belirten Başkan Çelik, "UKOME'den kararlarını çıkardık. Bu servislerin yolcu alabilecekleri yerler standart hale geldi. Herkesin dükkanının önünden müşteri götüremeyecekler" diye konuştu. Halı Pazarı ile ilgili talebe de cevap veren Başkan Çelik, "Halı pazarı için en uygun yer Kayseri Mahallesi. Biz orada kimseye yer vermiyoruz; ama tek istisnası halıcılar. Çünkü Kayseri Mahallesi turistik bir yer" dedi ve halıcıların Kayseri Mahallesi'nde düşündüklerini yapabileceklerini kaydetti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esnaflardan Başkan Çelik'e Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement