Son dakika Tazminat haberleri, Tazminat son dakika, son dakika Tazminat

Son Dakika Tazminat Haberleri

  • 'maNga' grubunun solisti Ferman Akgül'ün tazminat davasına ret
    13:43 'maNga' grubunun solisti Ferman Akgül'ün tazminat davasına ret

    'maNga' grubunun solisti Ferman Akgül'ün, kendisini siyasi bir oluşumun içindeymiş gibi göstererek linçe maruz bıraktıkları iddiasıyla Redd Grubu'nun üyeleri Doğan Duru ve Güneş Duru ile sanatçı Aylin Aslım'a açtığı 300 bin liralık manevi tazminat davasında karar çıktı. Mahkeme, Akgül'ün açtığı davanın reddine karar verdi.

  • 'maNga' Grubunun Solisti Ferman Akgül'ün Açtığı Davada Karar Çıktı
    13:14 'maNga' Grubunun Solisti Ferman Akgül'ün Açtığı Davada Karar Çıktı

    'maNga' grubunun solisti Ferman Akgül'ün, kendisini siyasi bir oluşumun içindeymiş gibi göstererek linçe maruz bıraktıkları iddiasıyla Redd Grubu'nun 2 üyesi ile sanatçı Aylin Aslım'a açtığı manevi tazminat davasında mahkeme, Akgül'ün açtığı davanın reddine karar verdi.

  • Ferman Akgül, Aylin Aslım ve Redd grubuna açtığı manevi tazminat davasını kaybetti
    13:02 Ferman Akgül, Aylin Aslım ve Redd grubuna açtığı manevi tazminat davasını kaybetti

    Manga grubunun solisti Ferman Akgül, yerli otomobil TOGG'un direksiyonundaki fotoğrafına sosyal medyadan tepki gösteren Aylin Aslım, Güneş Duru ve Doğan Duru'ya açtığı 300 bin liralık manevi tazminat davasını kaybetti. İstanbul 21. Asliye Hukuk Mahkemesi, Ferman Akgül'ün tazminat talebini reddetti.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Eylem Tok ve oğlu ABD makamları tarafından yargılanabilir
    12:04 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Eylem Tok ve oğlu ABD makamları tarafından yargılanabilir

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, trafik kazasıyla 1 kişinin ölümüne neden olan Eylem Tok'un oğlu T.C'nin, onu yurt dışına kaçıran Tok'la birlikte ABD makamları tarafından da yargılanabileceğini söyledi.

  • Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki cinsel saldırı davasında verilen karar onaylandı
    17:08 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki cinsel saldırı davasında verilen karar onaylandı

    İzmir Bölge İdare Mahkemesi 6. İdari Dava Dairesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde kanser hastası kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla açılan tazminat davasında verilen kararı hukuka uygun buldu. Mahkeme, İzmir 5. İdare Mahkemesinin aileye 600 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmettiği karara yapılan itirazları reddetti.

  • Yeni Zelanda'da iki kadın, aşırı kilolu oldukları için pilotun kalkış yapamayacağı gerekçe gösterilerek uçaktan zorla çıkarıldı
    12:35 Yeni Zelanda'da iki kadın, aşırı kilolu oldukları için pilotun kalkış yapamayacağı gerekçe gösterilerek uçaktan zorla çıkarıldı

    Yeni Zelanda'da aşırı kilolu oldukları gerekçesiyle iki kadın, uçaktan indirildi. Kadınlara her biri için iki koltuk ayırtmaları gerektiği belirtildi. Olay sonrası onurunu kırdığını belirten Angel Harding ve arkadaşı, Air New Zealand uçuşuna binmişlerdi. Ancak aşırı kilolu oldukları ve uygun pozisyonda oturamadıkları için uçaktan indirildi. İki kadın, ayrımcılığa uğradıklarını iddia ederek tazminat talep ediyorlar.

  • Hemşirenin cinsel saldırısına uğrayan kanser hastası kadın için mahkemeden 600 bin TL tazminat kararı
    10:59 Hemşirenin cinsel saldırısına uğrayan kanser hastası kadın için mahkemeden 600 bin TL tazminat kararı

    İzmir'de Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören akciğer kanseri hastası N.C.'ye yapılan cinsel saldırıya ilişkin açılan manevi tazminat davasında mahkeme, 600 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi. Ancak aile, kararı istinafa taşıdı. İstinaf başvurusu reddedilen aile, hakimlerden birinin karara muhalefet etmesi üzerine 1 milyon TL tazminat talebiyle Danıştay'a başvurdu.

  • Uber, Avustralya'da taksicilere 278 milyon dolar tazminat ödeyecek
    08:07 Uber, Avustralya'da taksicilere 278 milyon dolar tazminat ödeyecek

    Avustralya'da taksi işletmecileri ve şoförlerinin açtığı toplu davada, Uber taksicilere 278 milyon Avustralya doları (178 milyon ABD doları) ödemeyi kabul etti. Taksiciler, uygulamanın mevcut düzenlemelere uymaması nedeniyle gelir kaybına uğradıkları gerekçesiyle şirkete dava açmıştı. Anlaşma, ülke tarihindeki bir toplu davada varılan en büyük 5. anlaşma olarak kaydedildi.

  • Van'da kafes avcılığı yapanlara ceza kesildi
    17 Mar Van'da kafes avcılığı yapanlara ceza kesildi

    Van'ın Erciş ve Gürpınar ilçelerinde kafes avcılığı yapan 3 kişiye toplam 48 bin 765 TL idari para cezası kesildi. Ele geçirilen kafesler ve tuzak malzemeleri ise yakılarak imha edildi.

  • Van'da Kafes Avcılığı Yapanlara İdari Para Cezası
    17 Mar Van'da Kafes Avcılığı Yapanlara İdari Para Cezası

    Van'ın Erciş ve Gürpınar ilçelerinde kafes avcılığı yapan 3 kişiye toplam 48 bin 765 TL idari para cezası kesilirken, 6 kınalı keklik ile kafese el konuldu. Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Van Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, kafes avcılığı yaptıkları tespit edilen kişilere cezai işlem uygulandı ve ele geçirilen keklikler doğal ortamlarına bırakıldı.

  • Apple, kelebek klavye için ücretsiz onarımı Kasım'da bitecek
    17 Mar Apple, kelebek klavye için ücretsiz onarımı Kasım'da bitecek

    Apple, 2015 yılından itibaren çeşitli MacBook ve MacBook Pro modellerinde 'kelebek' mekanizmasını kullanarak yeni bir klavye tasarımına geçiş yaptı. Bu tasarımın sorunlara yol açması üzerine başlatılan ücretsiz onarım programı Kasım ayında sona erecek. Kelebek klavyeli çeşitli MacBook sahipleri için son uyarı yapıldı.

  • Haftanın tarihine bakış
    17 Mar Haftanın tarihine bakış

    Çanakkale'de 18 Mart 1915'te elde edilen deniz zaferi, Türk milletinin geleceği için bir dönüm noktası oldu, Çanakkale'nin geçilemeyeceğini de kanıtladı.

  • Eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar'ın hayatı kitaplaştı
    17 Mar Eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar'ın hayatı kitaplaştı

    Eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar'ın hayatı, 'Fırtınalı Bir Yaşamöyküsü' başlıklı kitapla okuyucularla buluştu. Kitapta, Çağlar'ın çocukluk ve gençlik yılları, siyasete girişi, bakanlık yaparken yaşadıkları, NTV'nin kuruluşu ve Türk-Rus ilişkilerine katkıları anlatılıyor. Çağlar'ın hayatına ışık tutacak belgeler de kitapta yer alıyor.

  • Emekli Astsubaylar : Cumhurbaşkanımız ve Genelkurmay Başkanımız Bizi Neden Sokağa Döktünüz?
    16 Mar Emekli Astsubaylar : Cumhurbaşkanımız ve Genelkurmay Başkanımız Bizi Neden Sokağa Döktünüz?

    Emekli astsubaylar, İstanbul Maltepe’de, özlük haklarını savunmak ve tazminat taleplerini dile getirmek için iktidara çağrıda bulundular. "Hak, Hukuk, Adalet" sloganı atan emekli astsubaylar, yıllardır özlük hakları için mücadele ettiklerini ve mevcut hükümet tarafından oyalandıklarını belirterek "Cumhurbaşkanımız, Genelkurmay Başkanımız bizi neden sokağa döktünüz?" diye sordu.

  • Irak'ın Halepçe kentinde kimyasal saldırıda hayatını kaybedenler anıldı
    16 Mar Irak'ın Halepçe kentinde kimyasal saldırıda hayatını kaybedenler anıldı

    Irak'ın Halepçe kentinde, 36 yıl önce ülkenin devrik lideri Saddam Hüseyin döneminde düzenlenen kimyasal saldırıda hayatını kaybedenler anıldı. Halepçe'de saat 10.00'da başlayan anma etkinliğine yetkililer, siyasiler, ülkedeki yabancı misyon temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Halepçe saldırısının 36. yılı dolayısıyla Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) yetkilileri de açıklamalar yaptı.

  • Ziraat Bankası'nda altın alımında usulsüzlük iddiası
    15 Mar Ziraat Bankası'nda altın alımında usulsüzlük iddiası

    CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Ziraat Bankası'nda yapılan altın alımında usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarını gündeme getirdi. Bankanın internet üzerinden yapılan altın alımında gramında 210 lira, kilogram fiyatında ise 210 bin lira zarar oluştuğu belirtildi. Akay, bu işlemleri kimlerin tasarladığını, kimlerin önceden haber alarak yapmış olduğunu ve işlem yapılan tüzel müşterilerin kimler olduğunu sordu. Ayrıca, Ziraat Bankası yöneticilerinin bu işlemlere dahil olup olmadığı ve zararın tazminat sürecinin başlatılıp başlatılmadığı da merak ediliyor.

  • Köpekten Kaçarken Düşüp Diz Kapağı Kıran Kadına 315 Bin 441 TL Tazminat Ödenecek
    15 Mar Köpekten Kaçarken Düşüp Diz Kapağı Kıran Kadına 315 Bin 441 TL Tazminat Ödenecek

    Samsun'un Atakum ilçesinde köpekten kaçarken düşüp diz kapağı kırılan kadının açtığı davada mahkeme, köpeğin sahiplerinin 285 bin 441 lira maddi, 30 bin lira da manevi olmak üzere 315 bin 441 lira tazminat ödemesine hükmetti. Davanın süreci ve köpeğin sahiplerinin savunmaları da haberde yer aldı.

  • Köpeğin doktora havlaması sahibine 700 bin TL'ye patladı
    15 Mar Köpeğin doktora havlaması sahibine 700 bin TL'ye patladı

    Samsun'da bir doktor, kendisine havlayan golden cinsi köpekten korkup düşerek ayağını kırdı. Doktorun şikayeti üzerine mahkeme, köpeğin sahibini 700 bin TL'ye yakın maddi ve manevi para cezasına çarptırdı.

  • Köpeğin doktora havlaması sahibine 700 bin TL'ye patladı
    15 Mar Köpeğin doktora havlaması sahibine 700 bin TL'ye patladı

    Samsun'da bir doktor, kendisine havlayan golden cinsi köpekten korkup düşerek ayağını kırdı. Doktorun şikayeti üzerine mahkeme, köpeğin sahibini 700 bin TL'ye yakın maddi ve manevi para cezasına çarptırdı.

  • Samsun'da Doktor, Havlayan Köpek Yüzünden Ayağını Kırdı
    15 Mar Samsun'da Doktor, Havlayan Köpek Yüzünden Ayağını Kırdı

    Samsun'da bir doktor, kendisine havlayan golden cinsi köpekten korkup düşerek ayağını kırdı. Doktorun şikayeti üzerine mahkeme, köpeğin sahibini 700 bin TL'ye yakın maddi ve manevi para cezasına çarptırdı.

  • Nissan, Avustralya ve Yeni Zelanda'da büyük bir veri hırsızlığı vakası yaşadı
    14 Mar Nissan, Avustralya ve Yeni Zelanda'da büyük bir veri hırsızlığı vakası yaşadı

    Nissan'ın Oceania kolu, kötü niyetli kişilerin eline geçen 100 binden fazla müşterinin mahrem bilgileriyle büyük bir veri hırsızlığı vakası yaşadı. Bu durum diğer araba üreticilerini de harekete geçirdi ve siber önlemlerin artırılması gündeme geldi. Saldırının faili olarak Akira adı verilen bir hacker grubu gösteriliyor. Çalınan veriler arasında sağlık kartları, ehliyetler, pasaportlar ve kritik ticari veriler bulunuyor. Mağdur kişilere tazminat ödenebileceği iddia ediliyor.

  • Tüketicilerin En Çok Şikayet Ettiği Konular Açıklandı
    14 Mar Tüketicilerin En Çok Şikayet Ettiği Konular Açıklandı

    Tüketiciler en çok online alışverişlerde yaşanan sorunlar nedeniyle şikayette bulunurken, bunu GSM ve internet abonelikleri, özel okul fiyatları ve mobilya siparişlerinde yaşanan sorunlar izliyor.

  • Ali Koç, Süper Kupa finalinin tarihinin değiştirilmesini istiyor
    13 Mar Ali Koç, Süper Kupa finalinin tarihinin değiştirilmesini istiyor

    Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray'ın da kabul etmesi halinde 7 Nisan'da oynanacak Süper Kupa finalinin tarihinin değiştirilmesinin doğru olacağını düşündüklerini söyledi. Koç ayrıca FETÖ ile mücadelede Galatasaray'ı er meydanına çıkmaya çağırdı ve Türk futbolunda yaşanan manipülasyonlara dikkat çekti.

  • Beşiktaş, Tyler Boyd'a 1 milyon Euro tazminat ödeyecek
    12 Mar Beşiktaş, Tyler Boyd'a 1 milyon Euro tazminat ödeyecek

    FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Beşiktaş Kulübü'nün eski futbolcusu Tyler Boyd'a yaklaşık 1 milyon Euro tazminat ödemesine hükmetti. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından yapılan açıklamada, Boyd'a fesih tazminatı olarak 956 bin Euro'nun 4 Kasım 2022 tarihinden itibaren işleyecek yıllık yüzde 5 faizi ile birlikte ödeneceği belirtildi.

  • Yapay zeka şirketi NVIDIA, telif hakkı ihlali nedeniyle dava ediliyor
    12 Mar Yapay zeka şirketi NVIDIA, telif hakkı ihlali nedeniyle dava ediliyor

    Yazarlar, NVIDIA'nın yapay zeka sistemine dava açarak telif hakkı ihlali nedeniyle tazminat talep ediyorlar.

  • Beşiktaş, Tyler Boyd'a 1 Milyon Avro Tazminat Ödeyecek
    12 Mar Beşiktaş, Tyler Boyd'a 1 Milyon Avro Tazminat Ödeyecek

    FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Beşiktaş Kulübü'nün eski futbolcusu Tyler Boyd'a yaklaşık 1 milyon avro tazminat ödemesine hükmetti. Boyd'un kontratının feshedilmesi sonucunda ödenecek tazminatın yıllık yüzde 5 faizle birlikte 4 Kasım 2022 tarihinden itibaren işleyeceği belirtildi. Hukuki süreç ise devam etmektedir.

  • BAE, ramazan ayı boyunca çalışma saatlerini kısalttı
    12 Mar BAE, ramazan ayı boyunca çalışma saatlerini kısalttı

    BAE'de İnsan Kaynakları ve Emirlikleştirme Bakanlığı, ramazan ayı boyunca çalışma saatlerinin 2 saat kısaltılmasını kararlaştırdı.

  • Binance'in üst düzey iki yöneticisi Nijerya'da gözaltına alındı
    12 Mar Binance'in üst düzey iki yöneticisi Nijerya'da gözaltına alındı

    Nijerya'da kripto para borsası Binance'in iki üst düzey yöneticisi, yasadışı finansal kazanç sağladığı iddialarıyla gözaltına alındı. Amerika vatandaşı olan Tigran Gambaryan ve hem İngiliz hem de Kenya vatandaşlığı bulunan Nadeem Anjarwalla, Nijerya hükümeti tarafından alıkonuldu. Binance'den iddia edilen yasadışı işlemler nedeniyle Nijerya hükümeti en az 10 milyar dolar tazminat talep ettiği öne sürülüyor.

  • 8. Yargı Paketi yürürlüğe girdi! Adli para cezasında alt tutar 100 liraya yükseltildi
    12 Mar 8. Yargı Paketi yürürlüğe girdi! Adli para cezasında alt tutar 100 liraya yükseltildi

    Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı. Suçla daha etkin mücadele edilebilmesi ve caydırıcılığın sağlanması amacıyla bir günlük adli para cezası alt tutarı 20 liradan 100 liraya, üst tutarı ise 100 liradan 500 liraya yükseltiliyor.

  • İTO Başkanı Avdagiç: Asgari ücret yıl başında 1 yıllık açıklandı, iş dünyası bütçelerini buna göre yaptı
    11 Mar İTO Başkanı Avdagiç: Asgari ücret yıl başında 1 yıllık açıklandı, iş dünyası bütçelerini buna göre yaptı

    İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, seçim öncesinde ara zam geleceği iddia edilen asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu. Avdagiç, "Asgari ücret yıl başında 1 yıllık açıklandı. Bütün iş dünyası bütçelerini buna göre yaptı" dedi. Merkez Bankası'nın sıkılaştırma adımlarını da yorumlayan Avdagiç, "Enflasyonu aşağıya çekeceksek, hiç kimsenin konfor alanına giriş yapmadan bunu dünyada başaran hiçbir ülke yok" ifadelerini kullandı.

  • MH370: Aileler havacılık tarihinin en gizemli olayında kaybolan uçağı aramaya devam ediyor
    08 Mar MH370: Aileler havacılık tarihinin en gizemli olayında kaybolan uçağı aramaya devam ediyor

    Malezya Havayolları'na ait MH370 sefer sayılı yolcu uçağının Hint Okyanusu'nda kaybolmasının üzerinden tam 10 yıl geçti.

  • Muş'ta av kabahati işleyen kişiye 16 bin 121 TL para cezası
    08 Mar Muş'ta av kabahati işleyen kişiye 16 bin 121 TL para cezası

    Muş'ta jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen kontrollerde av kabahati işleyen bir kişiye 16 bin 121 TL para cezası kesildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, yapılan açıklamada, av kabahati işleyen kişiye idari para cezası ve tazminat cezası olmak üzere toplamda 16 bin 121 TL yaptırım uygulandığını belirtti. Jandarma teşkilatı ve Merkez Taşoluk Karakolu Jandarma Komutanlığı'na desteklerinden dolayı teşekkür edildi.

  • SpaceX, Taciz ve Cinsiyet Ayrımcılığı Davasıyla Gündemde
    08 Mar SpaceX, Taciz ve Cinsiyet Ayrımcılığı Davasıyla Gündemde

    Uzay araştırmalarında öncü olan SpaceX, bir kadın çalışanın şirketi taciz ve cinsiyet ayrımcılığı suçlamasıyla mahkemeye vermesiyle gündeme geldi. İddialara göre, kadın çalışanlar sürekli alaycı eleştirilere maruz kalırken, erkek personel daha fazla maaş alıyor. Şirket daha önce de azınlıklara düşük maaş verdiği gerekçesiyle mahkemeye verilmişti. SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın konuyla ilgili yapacağı açıklama merakla bekleniyor.

  • Tunceli Valisi: İlimizde herhangi bir terörist unsur kalmamıştır
    07 Mar Tunceli Valisi: İlimizde herhangi bir terörist unsur kalmamıştır

    Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi amacıyla çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Aldığımız istihbarat kayıtlarına göre ilimizde herhangi bir terörist unsur kalmamıştır.

  • Apple, eski iPhone modellerini yavaşlatma nedeniyle Kanada'da para cezası aldı
    06 Mar Apple, eski iPhone modellerini yavaşlatma nedeniyle Kanada'da para cezası aldı

    Apple, Kanada'da açılan bir dava sonucunda eski iPhone modellerini yavaşlatma uygulaması nedeniyle 10,6 milyon dolar para cezası ödemeye mahkum edildi. Bu durum, kullanıcıların 150 dolara kadar tazminat alabileceğini gösteriyor. Davada, Apple'ın iOS güncellemeleriyle performans sorunları yaratarak kullanıcıları yeni iPhone modelleri almaya zorladığı ortaya çıktı. Şirket, eskiyen bataryaların kapanmalara neden olduğunu iddia etse de, kullanıcılar daha şeffaf bir açıklama beklediklerini belirtiyor. Kanada'daki iPhone sahipleri, önümüzdeki günlerde açılacak bir form aracılığıyla tazminat talebinde bulunabilecekler.

  • DASK, Kahramanmaraş depremleri için 35 milyar lira ödeme yaptı
    06 Mar DASK, Kahramanmaraş depremleri için 35 milyar lira ödeme yaptı

    Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Selva Eren, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 600 bin dosya kapsamında 35 milyar lira ödeme yapıldığını söyledi. Eren, DASK'ın hasar ödeme kapasitesini 25 milyardan 280 milyar lira seviyelerine çıkardıklarını belirtti. Deprem sigortası sayısında artış olduğunu vurgulayan Eren, 12 milyon konutun zorunlu deprem sigortası ile güvence altında olduğunu ifade etti.

  • Elon Musk, Twitter'ın eski yöneticileri tarafından dava edildi
    06 Mar Elon Musk, Twitter'ın eski yöneticileri tarafından dava edildi

    Elon Musk, Twitter'ın eski yöneticileri tarafından dava edildi. Davacılar, Musk'ın kendilerini işten çıkartırken hakettikleri ödemeleri yapmadığını iddia ediyor. Davanın sonucu merakla bekleniyor.

  • 7 kişinin tecavüzüne uğrayan gezgin kadının eşine yaklaşık 400 bin TL tazminat ödendi
    06 Mar 7 kişinin tecavüzüne uğrayan gezgin kadının eşine yaklaşık 400 bin TL tazminat ödendi

    Motosikletle dünyayı gezen Fernando ve Vicente çifti Hindistan'da 7 kişinin saldırısına uğramış ve şüpheliler genç kadına defalarca tecavüz etmişti. Korkunç olaya karışan 3 kişi yakalanıp yargı önüne çıkarılırken, genç kadının eşine kameralar önünde 1 milyon rupi (381 bin 503 lira 35 kuruş) tazminat ödendiği anlara ilişkin görüntüler kamuoyunda büyük tartışma yarattı.

  • Malta'da öldürülen Pelin Kaya'nın katili 40 yıl hapse mahkum edildi
    05 Mar Malta'da öldürülen Pelin Kaya'nın katili 40 yıl hapse mahkum edildi

    Malta'da geçen yıl trafik kazasında hayatını kaybeden Pelin Kaya'nın ablası Derya Kaya, kardeşini öldüren katil Jeremie Camilleri'nin 40 yıl hapis cezasına çarptırılmasıyla ilk sürecin tamamlandığını belirterek, 'Alabileceği maksimum ceza 40 yıldı. Onu da aldık, itiraf ettirerek aldık en azından. Attığımız adımların doğru olduğunu düşünüyorum.' dedi.

  • Motosikletle dünyayı gezen kadına tecavüz edenler yakalandı! Kafalarına maske taktılar
    05 Mar Motosikletle dünyayı gezen kadına tecavüz edenler yakalandı! Kafalarına maske taktılar

    İspanya'nın turistik kenti Barcelona'da yaşayan Fernando ve Vicente motosikletle yaptıkları dünya turunda Hindistan'da korkunç bir saldırıya uğramış ve 7 kişi genç kadına tecavüz etmişti. Polisin başlattığı insan avında şüphelilerden 3'ü yakalanırken, hakim karşısına çıkan saldırganlar kimlikleri belli olmasın diye kafalarını tamamen kapatan maskelerle poz verdi. Öte yandan mahkemeye çıkan turist çifte Hint makamlar yaklaşık 10 bin euroluk bir tazminat verdi.

  • AYM araç sahipleriyle ilgili kararı iptal etti
    05 Mar AYM araç sahipleriyle ilgili kararı iptal etti

    Anayasa Mahkemesi (AYM), araç satışının ardından, zorunlu mali sorumluluk sigortasının 15 gün boyunca devam etmesine ilişkin düzenlemeyi, Anayasa'ya aykırı bularak iptal etti. Yüksek Mahkeme, iptal hükmünün 9 ay sonra yürürlüğe girmesini kararlaştırdı.

  • Film yapımcıları, Reddit platformuna karşı haklarını aramaya devam ediyor
    05 Mar Film yapımcıları, Reddit platformuna karşı haklarını aramaya devam ediyor

    Film yapımcıları, Reddit platformunda kaçak olarak paylaşılan filmler nedeniyle maddi zarara uğradıklarını belirterek haklarını aramaya devam ediyor. Reddit yönetimi ise kullanıcı haklarını öne sürerek bilgileri paylaşmamayı tercih ediyor. Bu durum, yayıncılık sektörünü etkileyebilir.

  • Avukatı, müvekkilinden habersiz 9 yıl boyunca aldığı nafakayı kendisi için kullandı: Biz o parayı yemişiz
    02 Mar Avukatı, müvekkilinden habersiz 9 yıl boyunca aldığı nafakayı kendisi için kullandı: Biz o parayı yemişiz

    Ankara'da bir avukat, müvekkilinin eski eşinden 9 yıl boyunca nafaka parası aldı. 2 çocuğu için eski eşi tarafından ödenen nafakayı yıllar sonra fark eden kadın ise, avukatı hakkında suç duyurusunda bulundu. Mahkeme, avukat hakkında indirim yaparak 9 ay 10 gün hapis ve 8 bin 320 lira adli para cezası verip, hükmün açıklanması geri bıraktı. Avukatın ise, müvekkili olan kadına, "Biz o dosyayı kaldırmışız, unutmuşuz ve o parayı yemişiz." dediği ortaya çıktı.

  • Emekli Astsubaylar İzmir'de Hakları İçin Mücadele Ediyor
    02 Mar Emekli Astsubaylar İzmir'de Hakları İçin Mücadele Ediyor

    Türkiye'nin dört bir yanından emekli astsubaylar, özlük hakları için İzmir Gündoğdu Meydanı'nda bir araya geldi. Emekli astsubaylar, haklarını alıncaya kadar mücadele edeceklerini belirtti. Basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, İzmir Milletvekili Murat Bakan ve diğer siyasi temsilciler de katıldı.

  • Terörle Mücadelede Yeni Sınamalar Panelinde Diplomasi ve Uluslararası Dayanışmanın Önemi Vurgulandı
    02 Mar Terörle Mücadelede Yeni Sınamalar Panelinde Diplomasi ve Uluslararası Dayanışmanın Önemi Vurgulandı

    Antalya Diplomasi Forumu'nda düzenlenen 'Terörle Mücadelede Yeni Sınamalar' başlıklı panelde, terörizmin küreselleştiği ve uluslararası dayanışmanın önemi vurgulandı. Somali Devlet Bakanı, Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı ve Güvenlik ve Araştırma Genel Müdürü konuşmacı olarak katıldı. Panelde, terörle mücadelede diplomasi ve bilgi paylaşımının önemi vurgulandı.

  • Survivor öncesi anlaştığı sosyal medya danışmanına ücret ödemeyen Barış Murat Yağcı 1 milyon TL tazminat ödeyecek
    02 Mar Survivor öncesi anlaştığı sosyal medya danışmanına ücret ödemeyen Barış Murat Yağcı 1 milyon TL tazminat ödeyecek

    2020 ve 2022 yılında Survivor'a giden oyuncu Barış Murat Yağcı, yarıştığı dönemde sosyal medya danışmanlığı aldığı kişiyle davalık oldu. Anlaştığı kişiye ödeme yapmadığı gerekçesiyle yargılanan Yağcı, 1 milyon 200 bin TL tazminat ödeyecek.

  • CHP Milletvekili Tanrıkulu, emeklilere verilecek ikramiyenin hak temelli ele alınması gerektiğini söyledi
    02 Mar CHP Milletvekili Tanrıkulu, emeklilere verilecek ikramiyenin hak temelli ele alınması gerektiğini söyledi

    CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 8. Yargı Paketi'nin ikinci bölüm görüşmelerinde emeklilere verilecek ikramiyenin hak temelli ele alınması gerektiğini belirtti. Tanrıkulu, ikramiyenin objektif kriterlere bağlanması ve düzenli olarak artırılması gerektiğini vurguladı.

  • Küresel piyasalar, ECB'nin faiz kararına ve ABD'nin istihdam raporuna odaklandı
    02 Mar Küresel piyasalar, ECB'nin faiz kararına ve ABD'nin istihdam raporuna odaklandı

    Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankasının (Fed) ne zaman faiz indirimine başlayacağı konusunda belirsizliğin devam etmesiyle bu hafta karışık bir seyir izlenirken, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) açıklayacağı faiz kararı ve ABD'nin istihdam raporunda yer alacak tarım dışı istihdam verisi...

  • Makul sürede bitmeyen davalara ilişkin tazminat talepleri Tazminat Komisyonu tarafından karara bağlanacak
    02 Mar Makul sürede bitmeyen davalara ilişkin tazminat talepleri Tazminat Komisyonu tarafından karara bağlanacak

    8. Yargı Paketi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Yargılamaların makul sürede sonuçlandırılmadığı iddiasıyla yapılacak manevi tazminat talepleri, Tazminat Komisyonunca karara bağlanacak.

  • Tesla, ırkçılık suçlamalarıyla sarsılıyor
    01 Mar Tesla, ırkçılık suçlamalarıyla sarsılıyor

    Tesla şirketi, bazı fabrikalarında ırkçılık iddialarıyla sarsıldı. California mahkemesi, şirketin siyahi çalışanlarının haklarını korumadığı ve ayrımcılığa göz yumduğu sonucuna vardı. Şirket yöneticileri suçlamaları reddederken, tazminat talepleri konuşuluyor.

  • Adalet Bakanlığı, uzlaştırmacıların kalitelerini artırmak için eğitimler veriyor
    01 Mar Adalet Bakanlığı, uzlaştırmacıların kalitelerini artırmak için eğitimler veriyor

    Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı Orhan Cüni, uzlaştırmacıların kalitelerini artırmaya yönelik eğitimler verdiklerini belirtti. Türkiye'de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi Projesi kapsamında düzenlenen seminerde, uzlaştırmacılık uygulamalarında eğitim materyallerinin yenilendiği ve eğitim konularının değiştiği ifade edildi. Uzlaştırmacılar, temel eğitimin yanı sıra 8 saatlik eğitim alarak sürece başlıyor ve kalitelerini artırmak için eğitimler alıyorlar. Adalet Bakanlığı, çocukların taraf olduğu dosyalarda uzman uzlaşmacılığa geçmeyi hedefliyor. Ayrıca, taksirle yaralama suçlarında tazminat ve sigorta alacaklarıyla ilgili olarak uzlaştırmacıların yeterli bilgilendirmeyi yapamadığı için zaman zaman hak kaybı yaşandığı belirtildi. Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik ise uzlaştırma savcılarına büyük görevler düştüğünü ve uzlaştırmacılarla işbirliği yapmaları gerektiğini vurguladı.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İsrail Bir Terör Örgütü Gibi Hareket Ediyor
    01 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İsrail Bir Terör Örgütü Gibi Hareket Ediyor

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail'in devlet değil adeta bir terör örgütü gibi hareket ettiğini belirterek, "Çocukları, kadınları açlıktan korumak için orada yardım bekleyen Filistinlilerin üzerine bomba yağdıran bir devlet olamaz. Bu ancak terör örgütü işidir.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 8. Yargı Paketi çalışmaları tamamlanmak üzere, 9. Yargı Paketi seçimden sonra gündeme gelecek
    01 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 8. Yargı Paketi çalışmaları tamamlanmak üzere, 9. Yargı Paketi seçimden sonra gündeme gelecek

    Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan 8. Yargı Paketi ile ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çalışmaların bu gece tamamlanmasını beklediklerini ve seçimden sonra 9. Yargı Paketi'ni gündeme getireceklerini belirtti. Bakan Tunç, yargılamaların hızlandırılması, hak ihlallerinin önlenmesi ve suçla mücadele konularında yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

  • 8. Yargı Paketinin İçerisinde 'Örgüt Adına Suç İşleme' Maddesinin de Olduğu 16 Madde TBMM Genel Kurulu'nda Kabul Edildi...
    01 Mar 8. Yargı Paketinin İçerisinde "Örgüt Adına Suç İşleme" Maddesinin de Olduğu 16 Madde TBMM Genel Kurulu'nda Kabul Edildi...

    TBMM Genel Kurulu'nda, 8. Yargı Paketi olarak bilinen "Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümde yer alan 16 maddesi kabul edildi.  Teklifte TCK'nın 220. ve 314. maddelerini kapsayan 10. ve 11.  maddeleri Anayasa Mahkemesi'nin iptal gerekçeleri dikkate alınarak, Türk Ceza Kanunu'nda yapılan değişiklikle, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme fiilini müstakil bir suç olarak düzenleyen madde de kabul edildi.

  • TBMM'de görüşmeleri süren 8. Yargı Paketi'nin ilk 16 maddesi kabul edildi
    01 Mar TBMM'de görüşmeleri süren 8. Yargı Paketi'nin ilk 16 maddesi kabul edildi

    Komisyondan geçen 8. Yargı Paketi'nin görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda devam ediyor. 43 maddelik teklifin ilk 16 maddesi kabul edildi. Yeni düzenlemeyle Tazminat Komisyonu'nun görevleri genişletilecek ve adli para cezalarında artış yapılacak. İtiraz, istinaf ve temyize başvuru süresinin 2 hafta olarak belirlendiği kanun teklifinin içinde emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin liraya çıkaracak düzenleme de yer alıyor.

  • Icardi cezayı kesti tazminatı cebe indirdi! Mahkemeden karar çıktı
    29 Şub Icardi cezayı kesti tazminatı cebe indirdi! Mahkemeden karar çıktı

    Galatasaray'ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi ve eşi Wanda Nara, haklarına yapılan ihanet haberlerine acımadı. Çift yıllar önce açtıkları davadan, tazminat kazandı.

  • DSİ kamulaştırdığı tarlaların parasını 47 sene sonra köylüye ödedi
    29 Şub DSİ kamulaştırdığı tarlaların parasını 47 sene sonra köylüye ödedi

    Edirne'de yarım asır önce DSİ tarafından köylünün tarım arazisi üzerine yapılan 'Değirmenci Göleti' davasında dedelerinden kalan kamulaştırma bedelleri torunlara nasip oldu. Kamulaştırma bedellerini almak torunlarına nasip oldu.

  • AK Parti Milletvekili Cem Şahin, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM'ye sundu
    29 Şub AK Parti Milletvekili Cem Şahin, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM'ye sundu

    AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında TBMM Genel Kurulu'nu bilgilendirdi. Şahin, kanun teklifinin 17 farklı kanunda 78 maddeyi değişiklik veya düzenlemeyi içerdiğini ve temel hak ve özgürlüklerin daha etkin korunması, hukuki güvenliğin güçlendirilmesi, adalete erişimin kolaylaştırılması gibi amaçları olduğunu belirtti.

  • ABD'de Büyüme Verileri Beklentilerin Altında Kalırken Tüketim Harcamaları Güçlü
    29 Şub ABD'de Büyüme Verileri Beklentilerin Altında Kalırken Tüketim Harcamaları Güçlü

    ABD'de beklentilerin altında gelen büyüme verilerine karşın bireysel tüketim harcamalarının güçlü olduğuna ilişkin sinyaller alınmasıyla karışık bir seyir izleniyor. Fed'in ne zaman faiz indirimlerine başlayacağına ilişkin belirsizlik devam ederken, makroekonomik verilerden alınacak sinyallerin bankanın gelecek dönemde atacağı adımlara yönelik ipuçları vermesi bekleniyor.

  • 8. Yargı Paketi TBMM Genel Kurulunda
    29 Şub 8. Yargı Paketi TBMM Genel Kurulunda

    TBMM Genel Kurulunda, kamuoyunda "8. Yargı Paketi" olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sürüyor.

  • TBMM Genel Kurulunda 8. Yargı Paketi görüşmeleri tamamlandı
    28 Şub TBMM Genel Kurulunda 8. Yargı Paketi görüşmeleri tamamlandı

    TBMM Genel Kurulu'nda, kamuoyunda '8. Yargı Paketi' olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Teklif üzerinde yapılan konuşmalarda, torba kanun niteliği, emekli bayram ikramiyesi düzenlemesi ve hukuk devleti ilkesine uygunluk gibi konular ele alındı.

  • TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ: Ben FETÖ ile mücadele eden adamım
    28 Şub TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ: Ben FETÖ ile mücadele eden adamım

    TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, FETÖ ile mücadelede gövdelerini ortaya koyduklarını ve bu mücadeleye Türkiye'nin de şahit olduğunu söyledi. TBMM Genel Kurulu'nda, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri öncesinde usul tartışması yaşandı. Tartışmalar sırasında FETÖ ile ilgili iddialar da gündeme geldi.

  • Dünyanın en büyük Müslüman nüfusuna sahip ülkesi ilk beş ekonomi arasına girme hedefine ulaşabilir mi?
    28 Şub Dünyanın en büyük Müslüman nüfusuna sahip ülkesi ilk beş ekonomi arasına girme hedefine ulaşabilir mi?

    Endonezya'da devlet başkanının mega projeleri, iş fırsatları yaratırken yerli toplulukların mülkiyet haklarını tehlikeye atıyor. Ülkenin büyüme hedefleri ve nikel rezervleri de tartışmalara neden oluyor. Mega projelerin ekonomik etkileri ve bütçe sorunları da endişe yaratıyor.

  • Bayram Bilge Tokel, Neşet Ertaş Kitabı davasını kazandı
    26 Şub Bayram Bilge Tokel, Neşet Ertaş Kitabı davasını kazandı

    Araştırmacı yazar ve müzisyen Bayram Bilge Tokel, Sinan Yağmur imzasıyla çıkan 'Aşkın Son Ozanı Neşet Ertaş' kitabının kendi eseri olan 'Neşet Ertaş Kitabı'ndan intihal olduğu gerekçesiyle açtığı davayı kazandı. Mahkeme, kitabın yeniden basımının, yayımlanmasının, dağıtımının engellenmesine ve Sinan Yağmur'un maddi tazminat ödemesine hükmetti.

  • Emeklinin bayram ikramiyesini 3 bin TL'ye çıkaracak 8. Yargı Paketi bu hafta TBMM'ye geliyor
    26 Şub Emeklinin bayram ikramiyesini 3 bin TL'ye çıkaracak 8. Yargı Paketi bu hafta TBMM'ye geliyor

    Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren düzenleme bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'na geliyor. Emeklinin bayram ikramiyesini yüzde 50 artışla 2 bin liradan 3 bin liraya çıkaracak maddeyi de içeren 8. Yargı Paketi yeni haftada Genel Kurul'da ele alınacak. Yargılama süreçlerine ilişkin yeni düzenlemeler de getirecek teklife göre örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme fiili müstakil bir suç sayılacak.

  • Güney Kore'den Twitch'e tazminat cezası
    25 Şub Güney Kore'den Twitch'e tazminat cezası

    Güney Kore'deki resmi telekomünikasyon komisyonu, Twitch'in kullanıcıların menfaatlerine aykırı kararlar aldığı gerekçesiyle suçlu bulundu ve platformu 327 bin dolar tazminata mahkum etti. Twitch'in diğer ülkelerdeki faaliyetleri için de emsal olması bekleniyor.

  • Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: Birinci dereceye yükselen memurlara 3600 ek gösterge verilmeli
    25 Şub Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: Birinci dereceye yükselen memurlara 3600 ek gösterge verilmeli

    Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, Ankara'da gerçekleştirilen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, birinci dereceye yükselen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi gerektiğini belirtti. Yalçın, bu konunun ötelemeden harekete geçirilmesi gerektiğini vurguladı ve ayrıca diğer düzenlemelerin de adil ve makul bir şekilde yapılması gerektiğini ifade etti.

  • Memur Sen ve Eğitim Bir Sen, 3600 ek gösterge için adım atılmasını bekliyor
    25 Şub Memur Sen ve Eğitim Bir Sen, 3600 ek gösterge için adım atılmasını bekliyor

    Memur Sen Antalya Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, 5,3 milyon kamu görevlisi ve emekliyi ilgilendiren 3600 ek gösterge konusunda bir an önce adım atılmasını beklediklerini söyledi. Miran, 3600 ek göstergenin tüm kamu çalışanlarına uygulanması ve tazminat yansıtma oranlarının artırılması gerektiğini belirtti.

  • Meclis'te 8. Yargı Paketi görüşmesi! Emekli ikramiyesi ve adli para cezalarında değişiklik
    25 Şub Meclis'te 8. Yargı Paketi görüşmesi! Emekli ikramiyesi ve adli para cezalarında değişiklik

    TBMM Genel Kurulu, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasını da içeren 8. Yargı Paketi'nin görüşmelerine başlayacak. Paket kapsamında örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme fiili müstakil bir suç sayılacak ve suçla daha etkin mücadele edilebilmesi için adli para cezaları artırılacak. Ayrıca, deprem bölgesinde sanayi altyapısının güçlendirilmesine yönelik destek süresi uzatılacak.

  • 30 kadını köleleştiren tarikat lideri haham hakkında karar verildi
    24 Şub 30 kadını köleleştiren tarikat lideri haham hakkında karar verildi

    İsrail'de bir tarikat benzeri evde 30 kadını köleleştirmekle suçlanan haham Aharon Ramati, suçunu kabul etmesine rağmen sadece zorunlu kamu hizmeti ve maddi tazminat cezasına çarptırılarak serbest bırakıldı.

  • Adalet Bakanı Tunç, Zonguldak'ta gazetecilerin sorularını yanıtladı Açıklaması
    23 Şub Adalet Bakanı Tunç, Zonguldak'ta gazetecilerin sorularını yanıtladı Açıklaması

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesinin (AYM), Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğunun tespiti için CHP'nin başvurusu ile Atalay'ın avukatlarının yaptığı yeni başvuruda, karar verilmesine yer olmadığına hükmetmesine...

  • İYİ Parti Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, mal varlığını açıkladı
    23 Şub İYİ Parti Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, mal varlığını açıkladı

    İYİ Parti Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, mal varlığında herhangi bir artışın olmadığını belirterek, kirada oturduğunu söyledi.

  • Bakan Yılmaz Tunç'tan Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararı açıklaması
    23 Şub Bakan Yılmaz Tunç'tan Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararı açıklaması

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Can Atalay için Anayasa Mahkemesinin verdiği kararla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

  • Antalya'da Pomeranian Köpeği Lui'nin Sahiplik Sorunu Mahkemede Çözüldü
    23 Şub Antalya'da Pomeranian Köpeği Lui'nin Sahiplik Sorunu Mahkemede Çözüldü

    Antalya'da yaşanan bir sahiplik sorunu mahkemede sonuçlandı. Pomeranian cinsi köpek Lui'nin ilk sahibi olan H.A.G, köpeği bir süre opera sanatçısı Aslı Ayan'a vermişti. Ancak daha sonra köpeği geri isteyen H.A.G ile Ayan arasında anlaşmazlık çıktı. Mahkeme, köpeğin Aslı Ayan'a ait olduğunu belirleyerek teslim edilmesine karar verdi.

  • Erzincan'da Yaban Hayvanlarının Korunması İçin Çalışmalar Sürüyor
    23 Şub Erzincan'da Yaban Hayvanlarının Korunması İçin Çalışmalar Sürüyor

    Erzincan'da, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri, kışın çetin arazi şartları ve hava koşullarında avlaklarda kaçak avcıların izini sürüyor. Yem bulmakta zorlanan yaban hayvanları için yemleme çalışması yapan ekipler, fotokapanlarla yaban hayvan popülasyonunu takibe alıyor. Avlaklarda kaçak avcıların izini süren ekipler, nesli koruma altındaki yaban keçileri başta olmak üzere bölgedeki birçok yaban hayvanının popülasyonunun artmasını sağlıyor. Geçen yıl 63 kişiye kaçak avlanmaktan ceza uygulanan Erzincan'da, yaban hayvanlarının tedavileri de yapılarak doğal ortamlarına bırakılıyor.

  • Antalya Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Aslı Ayan'a Verilen Köpek Kayboldu
    23 Şub Antalya Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Aslı Ayan'a Verilen Köpek Kayboldu

    Antalya'da sahiplenmesi için verilen pomerian cinsi köpek, sahibi tarafından geri alınarak teslim edilmedi. Mahkeme köpeğin Aslı Ayan'a ait olduğunu belirterek teslim edilmesini istedi. Ancak karşı taraf köpeğin kaybolduğunu söyleyerek vermedi. Ayan, avukatıyla birlikte köpeği bulmak için mücadele edeceklerini belirtti.

  • Sağlık alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
    21 Şub Sağlık alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

    Sağlık alanında düzenlemeler içeren Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

  • 8. Yargı Paketi TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi (4)
    21 Şub 8. Yargı Paketi TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi (4)

    Emekli bayram ikramiyesi tutarı 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilecek.

  • Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçunda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu kayyım olarak atanabilecek
    21 Şub Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçunda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu kayyım olarak atanabilecek

    Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, silahlı örgüt, terörizmin finansmanı suçlarının bir şirketin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde kayyım atanmasına karar verildiğinde, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu kayyım olarak atanabilecek.

  • Meta ve Microsoft, Apple'a Karşı İttifak Oluşturdu
    21 Şub Meta ve Microsoft, Apple'a Karşı İttifak Oluşturdu

    Meta ve Microsoft, Apple'ın yeni Avrupa Birliği düzenlemelerine uyum göstermediğini öne sürerek şirket üzerinde baskı oluşturmaya çalışıyor. Apple, iOS platformunu diğer şirketlerin kullanımına daha fazla açmak zorunda kalmıştı ancak Meta ve Microsoft, Apple'ın rekabet kanunlarını çiğnemeye devam ettiğini iddia ediyor. Apple, yüksek komisyon oranları ve kısıtlı hareket alanı nedeniyle eleştiriliyor. Meta ve Microsoft ise AB düzenlemelerinin daha da güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyor.

Advertisement