Esnaftan İkinci Hastane Talebi - Son Dakika
Yerel

Esnaftan İkinci Hastane Talebi

Esnaftan İkinci Hastane Talebi

Muş'taki esnaflar, kente tek hastanenin yetmeyeceğini ve Muş Devlet Hastanesinin yeni yerine taşınmasıyla boşalacak binanın da hastane olarak kullanılmasını önerdi.

20.11.2014 15:07  Güncelleme: 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'taki esnaflar, kente tek hastanenin yetmeyeceğini ve Muş Devlet Hastanesi'nin yeni yerine taşınmasıyla boşalacak binanın da hastane olarak kullanılmasını önerdi.

Muş Devlet Hastanesi'nin yeni yapılan binaya tamamen taşınacağı söylentileri üzerine bir araya gelen Acil Yolu'ndaki esnaflar, hastanenin tüm birimlerinin taşınmasının yanlış olduğunu belirterek, duruma tepki gösterdiler. Acil yolunda bir araya gelen esnaflar adına konuşan Medeni Ak, hastanenin tamamen boşaltılmasının hem esnaflar için hem de Muş halkı için büyük bir kayıp olacağını söyledi.

Vatandaşların yeni hastaneye ulaşım sorunu yaşayacağını ifade eden Medeni Ak; "Belediyenin ulaşım sorunu çözmesi gerekir. Vatandaşlarımızın hastaneye rahat gidip gelmesi için mevcut hastanemizin de kalması gerekiyor. Fiziki şartlarda zaten yeni yapılan hastane Muş için yetersiz kalıyor. Hem mevcut hastane hem de Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yeni hastaneye taşınıp mevcut hastane kapatılırsa yine yataklar yetersiz kalacaktır" dedi.

Yeni hastane çevresindeki dükkan fiyatlarının ve kiralarının fahiş olduğunu belirten Ak; "Buradaki esnaflarımız mağdur ediliyor. Burası Muş'un merkezidir. Her taraftan buraya ulaşım oldukça rahattır. İnsanlar buraya alışmış. Yeni hastanenin yapılması da çok önemli fakat tek bir hastane ilimiz için yetersiz. Hem vatandaşlarımızın hem de esnaflarımızın mağdur edilmemesi için iki hastanemizin de hizmette kalması bizler için çok önemli olacaktır. Diğer esnaf arkadaşlarımız da benimle bu düşünceleri paylaşmaktadır" diye konuştu.

Çevre illerden de örnek veren Ak, "Bugün çevremizdeki Elazığ, Van, Erzurum gibi illere baktığımızda çok sayıda özel ve kamu hastanesi olduğunu görüyoruz. Muş'ta da tek hastane mantığı yanlıştır. Yeni hastanede yatak ve muayenehane sayısı yetersiz kalacaktır. Hastane verilerine baktığımız zaman bir doktorun, bir hastaya 2 dakika bir zaman dilimi içerisinde baktığını görürüz. 2 dakikada doktor hastasını ne kadar sağlıklı muayene edebilir. Vatandaşlarımızın daha kaliteli sağlık hizmeti alabilmesi için mevcut hastane binasının da sağlık kuruluşu olarak kullanılması gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esnaftan İkinci Hastane Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement