Esnaftan Teröre Bayraklı ve Dövizli Tepki - Son Dakika
Yerel

Esnaftan Teröre Bayraklı ve Dövizli Tepki

Esnaftan Teröre Bayraklı ve Dövizli Tepki

Malatya Nasuhi Caddesi esnafları son günlerde artan terör olaylarına tepki göstermek için dükkân camlarının üzerine Türk Bayrağı ve “Terörü lanetliyoruz” dövizleri astı.

19.08.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Nasuhi Caddesi esnafları son günlerde artan terör olaylarına tepki göstermek için dükkan camlarının üzerine Türk Bayrağı ve "Terörü lanetliyoruz" dövizleri astı.

Tepkilerini bu şekilde ortaya koymaya çalıştıklarını belirten esnafların tek arzusu terör olaylarının bir an önce son bulması.

Asılan pankartlarla terörü lanetlediklerini dile getiren esnaf Erkan Pelit, "Her gün şehit haberleri ile uyanıyoruz ve her gün şehit haberlerini dinlemekten artık usandık. Bu memleketin genç evlatlarına, polisine, askerine günah, buna hükümetin, özellikle Cumhurbaşkanımızın bir çözüm bulması lazım. Bu iş böyle gitmez, hepimizin evladı kardeşi doğuda görev yapıyor şimdi yeni gidecek öğretmenler ve genç öğrenciler gitmek istemiyor korkuyorlar. Biz bir an önce terörün bitmesini istiyoruz" dedi.

Dükkanının camına pankart asan esnaflardan Mehmet Özbay ise, terörün her türlüsüne karşı olduğunu ifade ederek, "Son günlerde ülkemizin birliğini, dirliğini, beraberliğini bozmak için emperyalist güçler tarafından oynanan oyunlara, PKK'ya ve teröre bir tepki olarak bu yazıyı astık. Buradaki esnaf arkadaşlar olarak biz de tepkimizi bu şekilde ortaya koyalım istedik, diğer vatandaşların ve esnaflarında böyle bir tepki ve duyarlılık ortaya koymalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Son zamanlarda artan terör olaylarından dolayı ciddi kayıplar yaşandığını söyleyen esnaf Onur Sarıgül de, "Elimizden sadece bu geliyordu biz de tepkimizi bu şeklide göstermeye çalıştık. Ne kadar faydalı olur bilmiyorum ama terörü lanetlemek adına en azından insanlarda bir duyarlılık oluşturduk. Terör olaylarının bir an önce son bulmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esnaftan Teröre Bayraklı ve Dövizli Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement