Eso'dan Muhtarlara "Umem Projesi" Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Eso'dan Muhtarlara "Umem Projesi" Eğitimi

Eso\'dan Muhtarlara "Umem Projesi" Eğitimi

Proje ile işsiz gençlere beceri kazandırma ve iş edindirmek amaçlanıyor.

22.08.2014 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) kentteki muhtarlara, işsizlere beceri kazandırma ve iş edindirmeyi amaçlayan, "Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi" hakkında eğitim verdi.

ESO'dan yapılan açıklamaya göre, ESO Başkanı Savaş Özaydemir, toplantıda yaptığı konuşmada, sanayicinin nitelikli işçi aradığını belirtti.

İşsizlik rakamlarına rağmen, sanayicinin eleman bulmakta zorlandığını aktaran Özaydemir, şunları kaydetti:

"Bu durum gösteriyor ki, iş var ama çalışacak insan yok. Sanayicimizin bugün nitelikli ve konusuna hakim çalışana çok ihtiyacı var. Bu yüzden işsizlerimizi eğitecek, mesleğini geliştirmek isteyenlere büyük bir katkı sağlayacak UMEM Projesi'ni çok önemsiyoruz. İşsizler proje boyunca eğitim alırken, hem ücret alacak hem de eğitim sonrası iş garantisi olduğundan işe yerleşecek. Muhtarlarımız bu konuda mahallerindeki işsiz gençlerimize bilgi verip, onları mutlaka İŞKUR'a yönlendirmesi çok önemli."

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Eskişehir İl Müdürü Hasan Yoldaş da UMEM projesinin önemine değinerek, muhtarlardan projeye sahip çıkmalarını ve görevli bulundukları mahallerde de işsiz kişilere yardımcı olmalarını istedi.

Eskişehir  Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan ise, projenin içeriği hakkında bilgiler vererek, Türkiye'de kaliteli ve değerli ürün üretebilmesi için yetişmiş insana ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Mesleki eğitimin gelişmesi ve desteklenmesi gerektiği bildiren Zeydan, "Tarım sektöründe olsun, sanayi sektöründe olsun üretim kalitemizi arttırarak dış bağımlılığı azaltmak için yetişmiş ara elemana ihtiyacımız var. UMEM bir yandan işsizlere iş imkanı sağlarken bir yandan da mesleki gelişmişliğe katkı sağlamayı amaçlamakta" ifadelerini kullandı.

Toplantıya İŞKUR uzmanları ve muhtarlar katıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eso'dan Muhtarlara 'Umem Projesi' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement